Skusal som 4 druhy CF listov na vrtulke a vsetky mali tak zle gripy, ze aj po dotiahnuti stale mali volu - koniec listu stale viklal do stran. Na 450-tku najlepsie listy ktore som nasiel su nakoniec origo plastove na Procko prave kvoli perfektnemu sedeniu v gripoch a tiez prave preto dovoluju zvysit zisk gyra.
Neviem ako na 500, ale na 450 vobec nieje pravda, ze ked hrabnem vrtulkou o travu, menim predny prevod. Pristavam na kopci a hrabem pravidelne kazde druhe pristatie /uz si zvykam pristavat tak aby som tesne pred kontaktom so zemou naklopil do predu/. Rozhodujuce su asi "spravne" povolene listy na vrtulke. A menil som jedny plastove listy ale az teraz po 4-och mesiacoch, ked som pristal na strku a obrusil som ich o kamienky. Sice su stale pouzitelne, ale radsej... Vobec som sa necudoval, ze prevody zostali bez ujmy.
Kardan oproti remienku ma vyhodu v tom, ze remienok som stale kontroloval ci je spravne napnuty aj v zavislosti od teploty, ci sa nerozstrapkava, mal som problemy s prednou remenickou a to ma zralo najviac/po nehode povolila, alebo obrusili sa zuby, velmi zle sa menilo lozisko pod nou/, aj ked som kupil nahradu, zasa problemy.
Z tohto pohladu je kardan bezudrzbovy.
Preto sa ti cudujem, ze sa branis prechodu na kardan prave ty, co menis remienok kazdych 10 letov