Blade SR vs. Valkera 1-A

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
pns

#16 Příspěvek od pns »

Milošek píše:Díky za recenzi.Já už jsem to jaksi nevydržel a koupil jsem blejda.Ostatně už jsem od Ondry kupoval nějaké náhradní díly.No zatím se trochu trápím.Zatím co s free spiritem lítám krásně,s blejdem se to zase učím od začátku.Už jsem to párkrát rozsekal.A ty ceny u pecky,to jsou pěkný dardy. Za dřeváky čtyři kila je docela hodně hlavně když jejich životnost je do prvního škrtnutí což není problém hned po startu.Čekal jsem od toho víc.Zatím se s tím učím a snad je to na dobré cestě.Zajímalo by mě jestli se dají koupit jiné,levnější listy aby to s nima lítalo.

Poradil bych ti par věci, které me pomohli

Listy, koupil jsem si tyhle, pak je uřízl podle originalu, vyvazil, na konci prejel lepidlem… vydrzi o dost vic nez dřevené, vrtulník je s nima vice stabilni, ale protože jsou sirsi musis na cyklice o jednu otacku utahnou tahla od serv, aby se zvysil uhel listu(jestli si to spravne pamatuju)
http://www.peckamodel.cz/produkt/1005_- ... 25-cm.aspx

Zadni motorek, otocit o 180° aby se lip chladil, pak ma lepsi reakce a dele vydrzi… prohodit dratky + a – na konektoru, co jde do regl…

Litat od zacatku s vychylkama na HI, hodne mi to pomohlo, jinak to ma velke prodlevy a zase tak stabilni to není…
radouch

#17 Příspěvek od radouch »

Škoda , že ses nechal ukecet na Blade , W - 1 ka lítá fakt dost dobře. Náhradní díly jsou v Číně ze hubičku a vyjdou někdy o 50pro levněji , jak u nás . Kdo nevěří , doložím důkaz . Mám dvě heli, jedna origo i s rádiem a druhou jsem si dal na 35Mhz - Optik .Příjímeč 6-ti kanál od Jetiho , hodinka programování a bylo to. Tak ti přeji , aby se ti Blejdem dobře lítalo.
Milošek

#18 Příspěvek od Milošek »

Díky.Zatím mi to moc nejde.Sice to už zavisím a nějaké ty přesuny dopředu a zpět ocasem k sobě.Na nějaké kolečká a osmičky si netroufnu.Zatím.Porád se to někam sune a mám strach abych to nerozsekal.Teď vidím,že free spirit oproti blejdovi opravdu letí sám
Mikelo

#19 Příspěvek od Mikelo »

To jsi se tady mohl dočíst dávno :wink:
A buď rád, že Blejd. Ten aspoň funguje spolehlivě. Na Walkerách nikdy nevíš kdy se něco rozsype, hlavně elektrovýbava.
Ceny dílů Eflite jsou však špatná groteska, tak klidně opatrně vis a nic si z pomalého postupu nedělej. Každej začínal jak mohl.
Každá zbrklost bude stát hodně peněz!
off
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od off »

Jen pro zajímavost, v jistém nejmenovaném, leč populárním obchodě teď mají akci na walkery a W1A bez vysílače je za 94 (?) USD, komplet tuším za 134. To se mi nezdá úplně blbé, na poskakování a osmičky to fakt není špatné létadlo, přes všechny výhrady ke spolehlivosti eletróniky (což jsem teda pořešil napípáním na Spektrum a reglem Turnigy - od té doby je naprosto v pohodě)...
radouch

#21 Příspěvek od radouch »

Nedám na W-1 ku dopustit . Mám ji danou na Optiku . Ponechána veškerá elektronika , kromě příjímače , tam mám Rexe 6-ku . Na pohodové lítání suprovní! Osmi, souvraty, couvačky , 360-ky , přemety , no prostě fakt dobré . Pro někoho je to málo , pro mě dostačující a hlavně uspokojující . Letu zdar všem pilotům , co mají rádi heli .
off
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od off »

radouch píše:Nedám na W-1 ku dopustit . Mám ji danou na Optiku . Ponechána veškerá elektronika , kromě příjímače , tam mám Rexe 6-ku.
Já tam chtěl nechat orig. regl., ale se Spektrem vyžadoval kalibraci po každém zapnutí (jen dát plný plyn a zpátky, ale otravovalo mě to a navíc mu docela dlouho trvalo, než vůbec naběhl), tak jsme tam dal Turnigy 25A, soft start, spolehlivé a jasné ovládání a je vystaráno. Vrtulkové servo odešlo po prvním letu (nahrazeno čímsi ze skříně a vyreklamováno). Od té doby pohoda a nedám na ni dopustit - jasně, že to není na úrovni "opravdové" značky, ale s HK-like klony je to naprosto srovnatelné, na cesty a blbnutí ideální.
radouch píše:Na pohodové lítání suprovní! Osmy, souvraty, couvačky , 360-ky , přemety , no prostě fakt dobré . Pro někoho je to málo, pro mě dostačující a hlavně uspokojující.

Ve srovnání s tím BlademSR (a koneckonců VO TOM tohle téma je) se mi zdá taková "vláčnější", rozhodně třeba lopas si Blejd střihnul jako prd, W1A mi ho dělá takový rooooozzzzzvvvvvlllláááááččččččnnnnýýýýýýýýý hóóóóóóódně široký, nejde mi jí "zaseknout" na fleku. Myslím, že hlavní roli v tom hraje dvoučlánek u W1A vs. tříčlánek u Blejda. Někde jsem četl, že do W1A jde dát i tříčlánek a pak je to brko, ale to se mi zdá protismyslné, na ostřejší lítání mám prostě jiné, lepší a kvalitnější vrtulníky. Tohle mám na pohodové svezení a to splňuje na 110%, ostatně stejně jako předtím blejd, ale ty nehorázné ceny dílů mě donutily "zwalkerovatět" už z principu :-)
radouch

#23 Příspěvek od radouch »

To jesm rád , že se tu najde i někdo a řekne , že se mu s Walkerou dobře lítá . Záporů jsem tu přečetl hooodně na tuto firmu . Já mám taky hodně výhrad na druhé značky a dávám to šetrně ven , abz si druzí nemysleli , že někomu něco vnucuji . Ba naopak . Někomu šmakuje to , jinému zase ono.
peter95

#24 Příspěvek od peter95 »

dobry den mam taky mensi problem s walkerou hm 1a a neviem si rady, tak vas prosim o akukolvek radu ide o to ze stale ked pridam nahle plyn tak mi toci ocas doprava, nemohol by mi niekto poslat informacie o nastaveni na ovladaci a na gyre?
off
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od off »

peter95 píše:dobry den mam taky mensi problem s walkerou hm 1a a neviem si rady, tak vas prosim o akukolvek radu ide o to ze stale ked pridam nahle plyn tak mi toci ocas doprava, nemohol by mi niekto poslat informacie o nastaveni na ovladaci a na gyre?

Hele a to dělalo dycky? Protože pokud ne, tak hledej chybu jinde. Že by se Ti najednou z ničeno nic samo rozštelovano nastavení gyra nebo vysílače, to je divné, navíc nic z toho není zas tak kritické, pokud je to +/- v nějakých mezích, viz mnoho článků na téma jak nastavit gyro.
Tj. zkontroluj vibrace, upenvnění gyra, NAPROSTO volný chod táhel bez vůle, řemínek atd.
peter95

#26 Příspěvek od peter95 »

ano robi to stale a uz viacero modelarov mi povedalo ze technicky to vyzera byt v poriadku ze to je iba vec nastavenia gyra
off
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od off »

peter95 píše:ano robi to stale a uz viacero modelarov mi povedalo ze technicky to vyzera byt v poriadku ze to je iba vec nastavenia gyra

Jemine a proč Ti to nenastavili, když už to měli v ruce? Tohle jsou blbé závady a na dálku asi neřešitelné - jasně, že to vždycky vyzerá v pořádku, ale jde o to, aby to i v pořádku bylo. Chování heliny souvisí úplně se vším, baterou, převody počínaje, a shora uvedenými věcmi kolem zadku konče, to asi takhle nevyšešíme.

Jinak na nastavení gyra nic nevykoukáš, buď nedrží směr, a nebo zakmitává, tak je potřeba nastavit citlivost někde mezi tím. To, že ocas ustřeluje jen na jednu stranu NENÍ na 99% věcí samotného nastavení gyra ale chyba je někde jinde.

Orig. gyro u W1A se - co se pamatuji - nenastavuje na vysílači, ale jen potenciometrem na gyru. Potenciometr je tam proto, že neexistuje nějaké "vždy ideální" nastavení, je potřeba to doladit individuálně. V praxi s tím zkus zakrouti na jednu stranu a uvidíš, zda se to změní a pokud ano, tak zda k lepšímu, nebo k horšímu.

Zkus taky dočasně dát jiné gyro a uvidíš.
peter95

#28 Příspěvek od peter95 »

da sa nastovat na gyre oneskorenie a vychilka serva a na ovladaci citlivost gyra a mix vrtulky a to je takmer novy vrtulnik ma asi dva tyzdne tak myslim ze by tam malo byt vsetko v poriadku po technickej stranke a ocas sa otoci iba ked mu rychlo pridam plyn ked normlane vysim vo vzduchu tak ocas normlane drzi
off
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od off »

peter95 píše:da sa nastovat na gyre oneskorenie a vychilka serva a na ovladaci citlivost gyra a mix vrtulky a to je takmer novy vrtulnik ma asi dva tyzdne tak myslim ze by tam malo byt vsetko v poriadku po technickej stranke a ocas sa otoci iba ked mu rychlo pridam plyn ked normlane vysim vo vzduchu tak ocas normlane drzi

Delay = nech na nule (pro digitál. servo = 0, pro pomalý analog něco většího, ale 1A má digitál)
Výchylka = nastavení limitu pohybu serva, aby se nepokoušelo jít "za roh". Nech jak bylo, jen vyzkoušej, jestli při pohybu pákou vrtulky jezdí smykátko od kraje ke kraji
Citlivost gyra = nastav podle návodu, zkus začít třeba na 70%, s tím jde laborovat, ale projevy chybného natsavení gyra NEJSOU nestíhání vrtulky na jednu stranu
MIX VRTULKY = was ist das? Jak se ta funkce jmenuje v originále na vysílači? Co s čím mixuje? U vrtulníků se spal. motorky se používal "revomix" (mix otáček do vrtulky), ale u elekter ne.

Nemáš kolem sebe někoho ztkušeného, aby se na to podíval in natura?
peter95

#30 Příspěvek od peter95 »

v navode pisu iba ze V2 otocny potenciometer - mix vrtulky a nic ine a ja ked dam tu citlivost na 70% tak stale sa toci do prava aj ked mam nakonci trimer na zadnu vrtulu
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“