Bezpádlo BeastX Microbeast
boZZda píše:Když prudce přidáš kolektiv tak se ti vrtulník zavlní a nebo ne? Když uděláš tic-toc tak jde přesně a nebo vidíš jak cyklika uhýbá?
Pokud ne, tak nic neřeš a lítej.
Jěště neletěl...včera jsem jej dokončil.
No a ten tic-toc jde tak trochu mimo mě
Dnes bych měl být na letišti s Filipem Deklevou tak na tu cykliku mrknem.
Díky.
pns píše:chtel jsem se zaptat je to opravdu takovy rozdil oproti padlovce? zadnou velkou akrobacii nelitam, jen nejaky premet nebo vykrut...
Podle mne se to (pro daný způsob lítání, co popisuješ) letových vlastností nemusí dotknout - jinak řečeno, vhodným nastavením výchylek, křivek, závaží apod. by asi šlo dosáhnout téhož. Akorát je to tuna laborování, zatímco s mikrobestií si třeba ve větru pípneš, že chceš autobus - a máš autobus, zatímco když se cejtíš na něco většího, tak píp - a máš MakroBestii. Zjistíš, že je to moc živé - píp, a máš zpátky autobus, když teda stihneš do té doby přistát
Takže podle mě hlavní přínos je ve zjednodušení a zkulturnění obsluhy a stroje jako takového, a to o dost, takže v žádním případě nelituju, naopak doporučuju na 100%.
PS: Ale pozor - není to autopilot, nelítá to samo! Řídit se to musí furt!
MicroBeastX a Trex500 - orientace gripu
Možná to sem až tak nepatří, ale dávám Mikrobestii na T-Rex 500 s hlavou od Mikáda. V návodu k Mikádu píšou, že se má (pro V-Bar) otočit grip listů o 180 stupňů, tj. napřed jde táhlo+grip a až za ním list. Do teď jsem měl (na pádlech) napřed list a potom grip+táhlo. Tak nevím, jakou "konfiguraci" mám použít s Mikrobestií?
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
Re: MicroBeastX a Trex500 - orientace gripu
peko.cz píše:Možná to sem až tak nepatří, ale dávám Mikrobestii na T-Rex 500 s hlavou od Mikáda. V návodu k Mikádu píšou, že se má (pro V-Bar) otočit grip listů o 180 stupňů, tj. napřed jde táhlo+grip a až za ním list. Do teď jsem měl (na pádlech) napřed list a potom grip+táhlo. Tak nevím, jakou "konfiguraci" mám použít s Mikrobestií?
Všude se píše, že pro bezpádlo je lepší táhlo vepředu. Tj. i pro MicroBestii. Akorát netuším, proč
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Já jsem si udělal samo-domo přestavbu první s ovládáním na odtokové hraně, a lítalo to dobře. Pak jsem to ze zvědavosti předělal na náběžnou hranu a lítá to ještě o něco líp.
Takže to dej na náběžnou hranu, plyne to i přímo z teorie. Souvisí to s předfázováním listů, které vzniká díky tomu že podélné těžiště není v ose listu. Kdyby bylo předfázování nulové, tak by bylo jedno jestli je ovládání na náběžce nebo na odtokovce...
Takže to dej na náběžnou hranu, plyne to i přímo z teorie. Souvisí to s předfázováním listů, které vzniká díky tomu že podélné těžiště není v ose listu. Kdyby bylo předfázování nulové, tak by bylo jedno jestli je ovládání na náběžce nebo na odtokovce...
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Bizon píše:Já jsem si udělal samo-domo přestavbu první s ovládáním na odtokové hraně, a lítalo to dobře. Pak jsem to ze zvědavosti předělal na náběžnou hranu a lítá to ještě o něco líp.
S prvním odstavcem souhlasím, ten druhej, nezlob se, je blbost.
1. list pro bezpádlo by předstih mít neměl
2. nemá to s tím nic společného. Představ si kyvadlo uchycené nahoře a visící dolu. To je případ páky před listem. Má to samostabilizující účinek. A obráceně je to nestabilní, stejně jako páka za listem. U pádel se to dělá, aby se zvedla obratnost a rychlost odezvy na povel. U bezpádla to potřeba není. Tam si poradí elektronika.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše:Představ si kyvadlo uchycené nahoře a visící dolu. To je případ páky před listem. Má to samostabilizující účinek. A obráceně je to nestabilní, stejně jako páka za listem. U pádel se to dělá, aby se zvedla obratnost a rychlost odezvy na povel. U bezpádla to potřeba není. Tam si poradí elektronika.
No nechci rejpat, ale to by ten list musel viset za to táhlo.
Stabilita listu přece souvisí s tím, kde je uchycenej list jako takovej. Jestli v působišti aerodynamické síly a nebo před a nebo za. Jestli před, má tendenci se stabilizovat resp. vracet do nulového úhlu náběhu. Jestli za, je přirozeně nestabilní resp. má tendenci zvyšovat svoji vlastní výchylku. To vše bez ohledu na to, zda k tomu táhlo vede zepředu nebo zezadu. Teda aspoň tak nějak se mi to jeví...
Nějak v tom nemám jasno popravdě řečeno...