Kompozitový nosník BOHDAL ???

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Zpráva
Autor
Azy
Kontaktovat uživatele:

Kompozitový nosník BOHDAL ???

#1 Příspěvek od Azy »

Prosím Vás stavíme na kroužku karinu podle origo plánku ( jako to házedlo) a tak je napsáno že trup nobo spíše zadní část trupu je z kompozitového nosníku BOHDAL a to vůbec netuším co to jako je dokázal by mi někdo poradit
MK Katoda Sokolov :-)
albisko
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od albisko »

jo to takovy tram z uhliku :)
hovadsky tazky tusim to malo rozmer 8x4 zuzeny 3x2 hmotnost 4-5g
teraz sa davaju uhlikobe rurky priemer 5 na 2 3g
Azy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Azy »

jo ty rozměry sedí takže uhlíkovej trám hmmm tak to asi ne :-) budu tedy uvaovat o tý trubce ale nevim kdysi jsme se o tom bavily prý to není uplně ideální když je trup uplně kulatý
blesk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od blesk »

Azy píše:jo ty rozměry sedí takže uhlíkovej trám hmmm tak to asi ne :-) budu tedy uvaovat o tý trubce ale nevim kdysi jsme se o tom bavily prý to není uplně ideální když je trup uplně kulatý

aspoň je ve všech směrech stejně pevný :-D
MirekZ

#5 Příspěvek od MirekZ »

Nosník od Dušana Bohdala mám ještě doma - jádro z rohacellu a okolo uhlík.
Myslím, že pro stavbu v kroužku můžeš použít i kvalitní smrkovou lištu, zhoblovanou do rozměrů nosníku. Vyjde to sice těžší než uhlíková trubička ale taky výrazně levnější. Nebo zkus nosník z tvrdé balsy, na který přilepíš vteřiňákem z boku pásky uhlíku.

Vlado Macura (autor Kariny) patřil ve své době ke špičce v házedlech a Karina je pro dobré vrhače. Stavíte-li házedla s děckama, zauvažoval bych o něčem menším.

Mirek
albisko
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od albisko »

karina vyzaduje ostru ruku ako vsetky sutazne modely
pre decka to teda nie je
tam chce iny uhol nabehu a ine ziadenie
Azy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Azy »

no asi tak : karinu stavíme v klubu delší dobu zatím nám všem tak nějak vyhovuje ale postupem času se nám nějak ztratil originál plánu na růžovém ozalitu takže vycházíme s kopií plánu které už jsou dosti nečitelné proto jsem se rozhodl že udělám kopírovací matrici novou na pauzák perem no a prto jsem se až te´d zastavil u toho bohdalu :-) jinak teda jok plán jsem dneska dodělal a když jste teda takový odborníci jo .-) přišel jse ještě na jeden zádrhel a to jsou čísla v hranatých závorkách co znamenají ??? původně jsem myslle že je to váha ale když se nad tím zamyslím váha to asi nebude
albisko
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od albisko »

napr. 0.09?
to je mernahmotnost balzy tj 90kg/m3 alebo inak 90g/dm3
Azy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Azy »

jo tááákkkkk tak to už chápu já sem si totiž původně myslel že je to váha toho jednotlivýho dílu :oops:
jio

#10 Příspěvek od jio »

Nakoukl jsem k synovi a myslím, že Karinu440 má. Takže jsem se pokusil lehce zdokumentovat.
viz http://yorg.rajce.idnes.cz/Karina_440/
Azy
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Azy »

tohle už je ta upravená verze kariny, těch je několik a neb není karina jako karina ale karina je jen jedna to ostatní jsou jen modifikace tý původní která je na stavbu dost složitá ale když se postaví tak jak má tak je to boží éro :-)
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=1671
zatím jsem lepší nepoznal..... ještě teda nemám hotovýho pišišvora kterej je prej taky boží
jio

#12 Příspěvek od jio »

Jistě, šlo o to ukázat, jak je tam řešen trup.
Azy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Azy »

jasný v pohodě :-) nic neříkám rád se podívám i na jiný házedla :-) do ted jsme právě používaly dně srkový lišty slepený k sobě a pak zbroušeny na potřebný rozměr ale jak jsme jiš uvedl při překleslování jsem právě narazil na to že to vlastně vůbec není smrkové :-) ale týdle diskuzi opět zůstváme u smrku jelikož taková věc jako je uhlík v našich končinách je nemyslitelná :-)
jio

#14 Příspěvek od jio »

Smrk je pouze jeden (tuším 5 x 3, šuplera je daleko), lehce zbroušený k ocasu. Ta část pod a nad nosníkem u křídla je tvrdá balza.
MirekZ

#15 Příspěvek od MirekZ »

U zmenšené Kariny smrk 3x5asi jo, ale u té pravé by dlouho nevydržel, tam bych šel nejméně do 3(možná 4) x 8, zhoblováno plynule ke konci.
M.
Odpovědět

Zpět na „Volný let“