AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
oscar
Kontaktovat uživatele:

#331 Příspěvek od oscar »

Muzu pouzit tento regl http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2165&Product_Name=TURNIGY_Plush_40amp_Speed_Controller ? Zbyl mi z vrtulniku a kluci 20A zatim nemaj. Rozmerove to neresim a vahove vpohode. Jde mi jenom ze muze davat hodne proudu, aby to nevadilo. Diky za postrehy.
Letadla, auta.
Edas

#332 Příspěvek od Edas »

já jsem si odpálil původní regl, tak tam mám z minititana - vrtulniku. Bez problému to chodí. Jenom jsem to přeprogramoval na ero. Origoš mám z HC objednané, už ho mají, ale ostatní co mám objednané nemají, tak čekám, ale létám OK. 8)
Ten co píšeš je podobný, tak by to neměl být problém. :wink:
Hlavně aby měl miimálně parametry toho původního nebo vyšší.
To je moje skušenost, doufám, že je rada dobrá. :roll:
oscar
Kontaktovat uživatele:

#333 Příspěvek od oscar »

Edas píše:já jsem si odpálil původní regl, tak tam mám z minititana - vrtulniku. Bez problému to chodí. Jenom jsem to přeprogramoval na ero. Origoš mám z HC objednané, už ho mají, ale ostatní co mám objednané nemají, tak čekám, ale létám OK. 8)
Hlavně aby měl miimálně parametry toho původního nebo vyšší.
To je moje skušenost, doufám, že je rada dobrá. :roll:

Ktery mas z HC objednany? Ja tam mel tento http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... shless_ESC a je porad v minusu.
Letadla, auta.
Edas

#334 Příspěvek od Edas »

No ten, ale mám ho již měsíc objenán. Začátkem září byl a je blokován (v objednávce to vidím). Já jsem ho objednal i když nebyl, oni tě asi evidují a přednostně ti ho dodají. Alespoň tak se mi to jeví. Čekám ještě na teploměr, který taky není, tak se uvidí
bulvic

#335 Příspěvek od bulvic »

Že jsem teď viděl, jakého fešáka má Luboš, musím se taky trošku "pochlubit". O víkendu jsem ho dodělal a čekám, až bude ucházející počasí...
Obrázek
Obrázek

Měl bych ale malý dotaz, dneska jsem zjistil, že se mám nakřivo výškovku, není vodorovně s křídlem, asi jsem ji blbec opřel v komoře :(. To lepidlo z HK mi přijde hrozně pružné, co byste mi poradili, jakým šetrným způsobem to opravit? Díky B.
Luboš (LUB)

#336 Příspěvek od Luboš (LUB) »

bulvic: nooo tak tohle maskovani muselo zabrat taky dost casu, ale vysledek za to stoji. Jinak co se tyce lepidla, tak ja jsem vyndaval servo na smerovku, protoze se mi zdalo vlepeny nakrivo a povedlo se mi ho vyviklat aniz by utrpelo EPO. Akorat nevim jestli to bylo pouzito stejny lepidlo jako to co davaj do baleni.
Jeste me tak napadlo, ze kdyz se mi to pribaleny lepidlo dostalo na prsty pri lepeni pák, tak pak pod teplou vodou uplne zgumovatelo a zmeklo, tak mozna by pomohlo i nahrati fenem z vetsi vzdalenosti... pozor na teplotu at si nezkroutis EPO!
Takze ja bych radil, pokud to pujde, tak setrne nahrejvat a pomalu vyviklat, pak ocistit a znovu si lepeni zopaknout.

Ja kdyz jsem lepil vejskovku a smerovku, tak jsem kolem letadla skakal s uhelnikem a koukal jsem ze vsech moznejch smeru snad pul hodky a dorovnaval zaroven co lepidlo tuhlo :D
Obrázek
bulvic

#337 Příspěvek od bulvic »

Já jsem přesvědčený, že když jsem to lepil, tak bylo vše v pořádku. Přijde mi, že se pohnula, až když jsem éro uložil. To zahřátí není špatný nápad, nějak to pokoumu a zkusím, možná by to šlo teplou vodou. Každopádně díky :)
zaec

#338 Příspěvek od zaec »

oscar: taky mi zbyl ten plush z vrtulniku, tak jsem ho dal do AXN a lita v pohode, netopi a rozmerove se do cumaku taky vleze ...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#339 Příspěvek od RiMr »

bulvic píše:...musím se taky trošku "pochlubit"...

Pěkné to máš! :wink:
bulvic

#340 Příspěvek od bulvic »

RiMr: Díky :) Co ty si myslíš o tom srovnání výškovky?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od RiMr »

bulvic píše:RiMr: Díky :) Co ty si myslíš o tom srovnání výškovky?

Já jsem to taky srovnával a sice tak, že jsem smontoval éro, přiložil křídlo nějakýma knížkama přes deku, trup jsem přetáčel na stranu kam jsem potřeboval a na trup před ocaskama jsem foukal horkým fénem, ne moc horké, tak akorát aby se nedělala "pomerančová pleť" :)
Ono to povolilo, pak jsem vypnul topení na fénu, studeným vzduchem jsem to zchladil (při tom jsem to dál rukou přetáčel) a drží to tak dál...
Snad by něco podobného šlo aplikovat i u té výškovky, foukat na ten spoj z obou stran. Ale jestli ti to nepůjde i se směrovkou, nevím. Bude to potřeba kontrolovat. Je potřeba to kousek "přetočit", ono se to kousek vrátí. Ale obecně, ten matroš je dost gumový a FLoater co jsem posledně opravoval, tak ten byl majitelem pohozený v garáži v krabici něčím přiložený a ten ocas byl právě překroucený o takových deset stupňů. Nechal jsem to pár dní ležet že se to srovná, ale nesrovnalo. Pak jsem to musel právě takhle přetáčet...
bulvic

#342 Příspěvek od bulvic »

Odpoledne vyzkouším a dám vědět, moc díky :)
bulvic

#343 Příspěvek od bulvic »

Tak to vypadá, že se podařilo :) Díky všem :)
oscar
Kontaktovat uživatele:

#344 Příspěvek od oscar »

Kdyz chci pouzit kridylka jako brzdici klapky kam se maji natacet? A vyskovka?
Letadla, auta.
skiner

#345 Příspěvek od skiner »

bulvic píše:
Měl bych ale malý dotaz, dneska jsem zjistil, že se mám nakřivo výškovku, není vodorovně s křídlem, asi jsem ji blbec opřel v komoře :(. To lepidlo z HK mi přijde hrozně pružné, co byste mi poradili, jakým šetrným způsobem to opravit? Díky B.

Ja mam tento isty problem so Spitfire z HC. Je to vazny problem? Este som s nim zatial nelietal.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“