raptor e550 nastaveni cykliky
raptor e550 nastaveni cykliky
Laboruji s nastavenim raptora e550, ma cykliku po 90 stupnich a pripojene jen 3 paky (pedni a dve bocni, zadni neni pripojena), kdyz nastavim na vysilaci (dx6i) swash type na 120 stupnu tak pri klopeni se hejbou i bocni serva sice sem stim uz visel ale neni to asi to prave orechove. To mam nastavit pres mixy aby se bocni serva nehnula?
Kdyz sem dal 90 stupnu na vysilaci tak je na kazdou funkci (kloneni, klopeni, naklon listu ) jedno servo, stim se letet neda.
Na netu jsem nasel ze existuje na raptora i cyklika 90/140 ale tu uz vubec nevim jak bych nastavil.
BTW:
tady http://www.modelarina.cz/rc-souprava-sp ... p-192.html pisou ze dx6i umi
CCPM, 2-serva 90°, 3-serva 90° a 3-serva 120° coz asi potrebuju ale v menu to neni
Kdyz sem dal 90 stupnu na vysilaci tak je na kazdou funkci (kloneni, klopeni, naklon listu ) jedno servo, stim se letet neda.
Na netu jsem nasel ze existuje na raptora i cyklika 90/140 ale tu uz vubec nevim jak bych nastavil.
BTW:
tady http://www.modelarina.cz/rc-souprava-sp ... p-192.html pisou ze dx6i umi
CCPM, 2-serva 90°, 3-serva 90° a 3-serva 120° coz asi potrebuju ale v menu to neni
Logo 600 + spirit
Na nastavení 90° to funguje a žádných 120° nelze na tuto mechaniku použít. 4 serva jsem v praxi nikdy neviděl, ani jsem nikdy nepochopil k čemu by to bylo. 140° jsem taky nikdy neviděl, ani bych nechtěl, všichni co lítají E550 a já je potkal mají 90° a nestěžovali si.
90°mechanika by měla částečně eliminovat nedostatky 120° hlavy. Například tím, že při ovládání výškovky se nehýbají další serva. Pokud ti to nechodí, máš to blbě napípané v rádiu, nebo přehozené kanály serv, nebo oboje. Mechanika E550 je sice stará konstrukce, ale dobrá. Mně to trvalo asi 10 minut napípat v základu t.j. aby serva reagovala na povely tak jak mají. Problém jsi skutečně vyrobil sám. Rád bych poradil, ale na dálku těžko řešit, když nevidím na rádio a dráty.
Chce to experimentovat se znaménkem swashmixů a reversy serv. Je několik špatných možností a jen jedna dobrá. Různá rádia zacházejí s oběma funkcemi různě, proto se tady těžko trefit.
DX6i lítá kamarád, jak jej potkám můžu nahlídnout. Co vím ale jistě je, že DX6i naprosto dementně zachází se ziskem gyra, v praxi se ta funkce nedá rozumně použít, leda s nějakým speciálním přepočtem procent zisku na impulsy v ms.
90°mechanika by měla částečně eliminovat nedostatky 120° hlavy. Například tím, že při ovládání výškovky se nehýbají další serva. Pokud ti to nechodí, máš to blbě napípané v rádiu, nebo přehozené kanály serv, nebo oboje. Mechanika E550 je sice stará konstrukce, ale dobrá. Mně to trvalo asi 10 minut napípat v základu t.j. aby serva reagovala na povely tak jak mají. Problém jsi skutečně vyrobil sám. Rád bych poradil, ale na dálku těžko řešit, když nevidím na rádio a dráty.
Chce to experimentovat se znaménkem swashmixů a reversy serv. Je několik špatných možností a jen jedna dobrá. Různá rádia zacházejí s oběma funkcemi různě, proto se tady těžko trefit.
DX6i lítá kamarád, jak jej potkám můžu nahlídnout. Co vím ale jistě je, že DX6i naprosto dementně zachází se ziskem gyra, v praxi se ta funkce nedá rozumně použít, leda s nějakým speciálním přepočtem procent zisku na impulsy v ms.
Mikelo píše:Na nastavení 90° to funguje a žádných 120° nelze na tuto mechaniku použít. 4 serva jsem v praxi nikdy neviděl, ani jsem nikdy nepochopil k čemu by to bylo. 140° jsem taky nikdy neviděl, ani bych nechtěl, všichni co lítají E550 a já je potkal mají 90° a nestěžovali si.
dky, bohuzel dx6i neumi mixovat 3 serva po 90 stupnich
Logo 600 + spirit
Ježkův zraku jak po 90stupních? Měl jsem raptora 30tku , tak vycházím z toho že to je stejný.
Musíš pochopit, že není žádný mix pro tři serva.
Jedno servo kloní.
Jedno servo klopí.
Jedno servo zvedá to vahadlo, čili hýbe kolektivem (mění náběh listů)
Neznám rádia spektrum , ale výběr desky cykliky se obecně nazývá :
H1 (říká se mechanický mix).
Seber to a za někým s tím dojeď ať si neublížíš.
Jedno servo kloní.
Jedno servo klopí.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
krtek2k píše:Ježkův zraku jak po 90stupních? Měl jsem raptora 30tku , tak vycházím z toho že to je stejný.
Jedno servo kloní.
Jedno servo klopí.
ja myslel ze mechanicky mix je kdyz se serva naklani v takovych kolibkach. Ted se dovam na toho sveho raptora ma vsechny serva napevno a kazde servo ovlada jen jednu paku na desce cykliky.
jedno ovlada predek a dve ovladaji bok. otoceni serva se projevi jen na strane na ktere je pripojene.
http://picasaweb.google.com/error414/Raptor#
Logo 600 + spirit
Pleteš si hlavu H1 a 90° mixování. Nedá se to zaměnit a Raptor 30 nemá stejně ovládanou hlavu jako E550. Dvě serva na E 550 (vpravo a vlevo) musí při té mixované chodit spolu do křidýlek a všechna tři spolu do kolektivu. Výškovkové chodí podobně jako u 120°hlavy. Takže rádio musí umět 90°mix. Jinak je na mixovanou hlavu nepoužitelné. H1 je něco zcela jiného. S mixováním 120° to lítat nebude, leda padat!
Spíš mě zaráží že si tohle někdo nezjistí dřív než postaví kvedlák za 20 litrů.
Mikelo píše:Pleteš si hlavu H1 a 90° mixování. Nedá se to zaměnit a Raptor 30 nemá stejně ovládanou hlavu jako E550. Dvě serva na E 550 (vpravo a vlevo) musí při té mixované chodit spolu do křidýlek a všechna tři spolu do kolektivu. Výškovkové chodí podobně jako u 120°hlavy. Takže rádio musí umět 90°mix. Jinak je na mixovanou hlavu nepoužitelné. H1 je něco zcela jiného. S mixováním 120° to lítat nebude, leda padat!
parada diky, odpoved kterou uz chapu, takze to chce dx7? muze me nekdo overtit ze dx7 umi namixovat 90°
Logo 600 + spirit
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
error414 píše:........ takze to chce dx7? muze me nekdo overtit ze dx7 umi namixovat 90°
Nic proti tobě ale ty jsi dobrej střelec
sic opačná strategie oproti té "normální" ale co je dnes normální že.......
Na druhou stranu proč ne - nejdřív koupim to co lítá a až pak budu řešit čím to budu (mohu) pošťuchovat v povětří........
AdamProg píše:Obavam se, ze 90st mix Dx6i neumi jak, uz ostatni psali.
Ale v nouzy by slo pouzit CCPM, a dvouma volnymi mixy namixovat vyskovku na krajni serva a tim to donutit do 90st cykliky.
jj to by slo, ale kdybych si treba chtel zvetsit "swash mix" tak bych musel delat pres ty mixy a to je peknej opruz
Logo 600 + spirit
error414 píše:jj to by slo, ale kdybych si treba chtel zvetsit "swash mix" tak bych musel delat pres ty mixy a to je peknej opruz
Vsak jsem to take tak myslel, jako nekomfortni nouzove reseni, kdyby si treba novou vysilacku shanel nejak dlouho.
Jinak kdyz jsem zacinal, tak jsem po E550 take dost pokukoval, a jeste ze sem ji tenkrat nekoupil, dopadl bych stejne
AdamProg píše:error414 píše:jj to by slo, ale kdybych si treba chtel zvetsit "swash mix" tak bych musel delat pres ty mixy a to je peknej opruz
Vsak jsem to take tak myslel, jako nekomfortni nouzove reseni, kdyby si treba novou vysilacku shanel nejak dlouho.
Jinak kdyz jsem zacinal, tak jsem po E550 take dost pokukoval, a jeste ze sem ji tenkrat nekoupil, dopadl bych stejne(nebo mozna bohuzel, asi bych mel lepsi vysilacku
)
Stejne sem si chtel koupit nove radio, na dx6i uz me stvalo par veci ale nebyl ten impuls a ted prisel.
Logo 600 + spirit
Přemixování 120° na 90°nehrozí ani s použitím volných mixů.
A než DX7, což je dnes už předražená vykopávka, která na vrtulníky nabízí sotva nutný základ, v podstatě neumí nic navíc proti DX6i, podíval bych se aspoň po Auroře. I když po zkušenostech s Eclipse a některými Hitec servy mě tato firma bude těžko něco dál nabízet. Je však celkem dost lidí co si Auroru cena/výkon chválí.
A než DX7, což je dnes už předražená vykopávka, která na vrtulníky nabízí sotva nutný základ, v podstatě neumí nic navíc proti DX6i, podíval bych se aspoň po Auroře. I když po zkušenostech s Eclipse a některými Hitec servy mě tato firma bude těžko něco dál nabízet. Je však celkem dost lidí co si Auroru cena/výkon chválí.
Mikelo píše:Přemixování 120° na 90°nehrozí ani s použitím volných mixů.
a budu kupovat nove prijmace, to se me krute nevyplati.
Logo 600 + spirit