Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
hvtsrv

#1171 Příspěvek od hvtsrv »

a pouzivam PHOENIX som zabudol dodat
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1172 Příspěvek od arda1 »

Spínač na modul? Toho bych se raději vyvaroval.
ICQ 638556901
Drondys

#1173 Příspěvek od Drondys »

pakozdy píše:najlepsie cena podobna Tur.9x. tak do 100$.
dufam ze teraz nevznikne 20 prispevkov o cene.
skor my ide o technicku stranku problemu.

Vyměnit modul v T9X za FrSky.

Zajímavé z technického hlediska bude použití toho 14g přijímače s telemetrií a při požadavku na nižší váhu holt oželit telemetrii a použít ten sedmikanálový přijímač.

FrSky FJ-1 2.4Ghz Combo Pack ($53.30)
Modul s osmikanálovým vysílačem + osmikanálový přijímač 14g
vysílač i přijímač včetně telemetrie
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14355

FrSky V8R7 2.4Ghz 7CH Receiver ($18.95)
Sedmikanálový přijímač bez telemetrie: 7.5g
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14351

+ poštovné $6.99

dohromady $79.24

Ohledně dalších informací k FrSky si projdi téma viz odkaz (pozn. zatím to není tak rozsáhle takže to snad zvládneš projít celé).

Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=31388&postdays=0&postorder=asc&start=0
hvtsrv

#1174 Příspěvek od hvtsrv »

arda1 píše:Spínač na modul? Toho bych se raději vyvaroval.

no mozno by si sa vyvaroval ja nie..je to urcite bezpecnejsie ako vyberat ten modul. Najst z tych 5 vodicov ktory staci prerusit tiez nebude zlozite.

Chlapi ale poradte mi prosim este.

na pravom prepinaci ma GYRO a to ovladam na kanali 5

potreboval by som sprevadzkovat aj vypinac vlavo cim chcem menit
pozicny alebo stabilizacny mod flymentora na kanali 7

co mam nastavit v tej vysielacke aby mi to tak chodilo?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1175 Příspěvek od JirkaA »

hvtsrv píše:
arda1 píše:Spínač na modul? Toho bych se raději vyvaroval.

no mozno by si sa vyvaroval ja nie..je to urcite bezpecnejsie ako vyberat ten modul. Najst z tych 5 vodicov ktory staci prerusit tiez nebude zlozite.

Chlapi ale poradte mi prosim este.

na pravom prepinaci ma GYRO a to ovladam na kanali 5

potreboval by som sprevadzkovat aj vypinac vlavo cim chcem menit
pozicny alebo stabilizacny mod flymentora na kanali 7

co mam nastavit v tej vysielacke aby mi to tak chodilo?

Hlavně ho umísti tak, abys o něj lehce drbnul za letu, to bude mazec :wink:

IMHO by daleko lepší službu udělalo vytáhnout PPM nikoli přímo, ale přes emitorový sledovač - impedance vstupu simovýho kabelu pak nebude kafrat do signálové cesty v rádiu a pojede to i s modulem.
Ostatně vyděržajtě, pijaněri, rádio jsem ze studijních důvodů objednal a je na cestě z Chiny, podrobím to výzkumu.
Teda ne že bych s tím chtěl lítat a zahodil kvůli tomu Fujtajblu, spíš dodělám na příští léto lodičku ;)
OK2WY
bitovod

#1176 Příspěvek od bitovod »

Pánové, nechci vám do toho kecat, ale možná že by při podobných experimentech pomohlo tohle: http://www.dgkelectronics.com/storage/9x_schema.zip :)

A abych jenom nekecal - U101 a signál SIMCONTROL je asi to, co by mohlo problém řešit.
hotovson

#1177 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:EDIT: ještě se tě zeptám, píšeš že v simu to funguje, tedy používáš sim. Jaký prosím tě, přes jaký interface a máš přitom modul (verze Turnigy v2) v rádiu?

o tom jsem cetl nekde na anglicky pisicim webu (rcgroups?), modul se musi vyndavat, protoze pri pripojeni trainer kabelu se neodpoji vysilaci modul a mrvi prubeh signalu, tak nejak jsem to pochopil
Drondys

#1178 Příspěvek od Drondys »

hotovson píše:
RiMr píše:EDIT: ještě se tě zeptám, píšeš že v simu to funguje, tedy používáš sim. Jaký prosím tě, přes jaký interface a máš přitom modul (verze Turnigy v2) v rádiu?

o tom jsem cetl nekde na anglicky pisicim webu (rcgroups?), modul se musi vyndavat, protoze pri pripojeni trainer kabelu se neodpoji vysilaci modul a mrvi prubeh signalu, tak nejak jsem to pochopil

A nedalo by se to vypnutí vysílače ovládat z firmware ? Když jsem četl, že se hrabeš v tom firmware, tak že by se tam (je-li to tedy vůbec možné) něco dopsalo a třeba by pak šlo nějaký z těch HW přepínačů přímo na vysílačce namapovat na to SW vypínaní vysílače v modulu. A dobré by bylo pokud by to mapování bylo volitelné z menu, aby si to člověk mohl při reálném lítaní zas odmapovat a tím předejít tomu, že si náhodou škrtne o ten vypínač a vypne vysílač za letu a úplně ideální by bylo pokud by firmware dokázal rozpoznat připojení toho kabelu simulátoru a automaticky tím odpojil vysílač a po odpojení kabelu jej zase zapojil, a to i bez nutnosti mapování této funkce na nějaký HW vypínač. :wink:

PS: a v souvislosti s tím jak tady RiMr dříve někde zmínil, že ve verzi 1 to se simulátorem chodilo i se zasunutým modulem a až ve verzi 2 ne, tak mě napadá, jestli to není právě nějakou chybou nebo nedostatkem v tom novém firmware verze 2.
SuperMUF

#1179 Příspěvek od SuperMUF »

jen tak mimochodem, co myslíte je důvodem že :

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... irmware%29 v MODE1 je skladem 100+

a

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... er_(Mode_2)_(v2_Firmware) v MODE2 je -20 ( což je univerzální počet i pro minus milion )

ptal jsem se na on-line supportu - prý jich přišlo stejně ... to je dneska už taková převaha MODE2 nad MODE1 ? no a já co lítám v MODE4, mám šanci to nějak BEZBOLESTNĚ předělat ? nemyslím přepájet poťáky páček ... děkuji za vaše názory
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Drondys

#1180 Příspěvek od Drondys »

SuperMUF píše:...ptal jsem se na on-line supportu - prý jich přišlo stejně ... to je dneska už taková převaha MODE2 nad MODE1 ?...

Kdyby všichni co si tam objednávají MODE 2 věděli jak jednoduché je to předělat z MODE 1 tak už by nejspíš byla vyprodaná i MODE 1. :lol:

SuperMUF píše:... no a já co lítám v MODE4, mám šanci to nějak BEZBOLESTNĚ předělat ? nemyslím přepájet poťáky páček ...

Není třeba nic pájet. Podrobný popis k tomu najdeš viz odkaz (pozn. je to hned nahoře v mém příspěvku).
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&postdays=0&postorder=asc&start=1133
PS: pro MODE 4 to hardwarově přešroubuješ jako pro MODE 2 a v menu pak navolíš MODE 4.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1181 Příspěvek od RiMr »

Drondys píše:... v souvislosti s tím jak tady RiMr dříve někde zmínil, že ve verzi 1 to se simulátorem chodilo i se zasunutým modulem a až ve verzi 2 ne, tak mě napadá, jestli to není právě nějakou chybou nebo nedostatkem v tom novém firmware verze 2.

Taktak... stará T9x jede bez problémů i Assanem... A k tomu učitel žák, propojil jsem v2 jako učitele s v1 (bez modulu) jako žáka a šlapalo to... Tož nevím...

Třeba to s tím FrSky bude fachčit jak s Assanem (ale bacha Turnigyv2 je taky FrSky i když asi ještě "starý"),

Spíš je dneska problém sehnat prázdnou novou T9x (alias Imax a spol...)
Kdybyste někdo našli, dejte vědět! :wink:
hotovson

#1182 Příspěvek od hotovson »

Drondys píše:A nedalo by se to vypnutí vysílače ovládat z firmware ? Když jsem četl, že se hrabeš v tom firmware, tak že by se tam (je-li to tedy vůbec možné) něco dopsalo a třeba by pak šlo nějaký z těch HW přepínačů přímo na vysílačce namapovat na to SW vypínaní vysílače v modulu. A dobré by bylo pokud by to mapování bylo volitelné z menu, aby si to člověk mohl při reálném lítaní zas odmapovat a tím předejít tomu, že si náhodou škrtne o ten vypínač a vypne vysílač za letu a úplně ideální by bylo pokud by firmware dokázal rozpoznat připojení toho kabelu simulátoru a automaticky tím odpojil vysílač a po odpojení kabelu jej zase zapojil, a to i bez nutnosti mapování této funkce na nějaký HW vypínač. :wink:

PS: a v souvislosti s tím jak tady RiMr dříve někde zmínil, že ve verzi 1 to se simulátorem chodilo i se zasunutým modulem a až ve verzi 2 ne, tak mě napadá, jestli to není právě nějakou chybou nebo nedostatkem v tom novém firmware verze 2.

tak jsem nahledl do schematu a do zdrojaku - schema je od V1, zdrojaky jsou v podstate take na V1 (i kdyz asi budou chidt i na V2)
z toho vseho vyplyva, ze firmware vysilace neovlada napajeni TX modulu, ale naopak, podle pritomnosti napajeni TX modulu ovlada smer PPM signalu z jacku
* TX modul vysila -> jack je PPM vstup
* TX modul mlci -> jack je PPM vystup (tomuto rikaji slave mode, zrejme to souvisi s funkci ucitel-zak)

PPM signal jdouci do TX modulu je pripojen stale (napevno), je to pin nejblize k antene, uvnitr TX modulu projde pomocnou DPS (na ni je tlacitko BIND a stabilizator 5V) a jde primo na vlastni desku modulu

asi budu muset otevrit V2 a zacit merit...
Drondys

#1183 Příspěvek od Drondys »

hotovson píše:tak jsem nahledl do schematu a do zdrojaku - schema je od V1, zdrojaky jsou v podstate take na V1 (i kdyz asi budou chidt i na V2)
z toho vseho vyplyva, ze firmware vysilace neovlada napajeni TX modulu, ale naopak, podle pritomnosti napajeni TX modulu ovlada smer PPM signalu z jacku
* TX modul vysila -> jack je PPM vstup
* TX modul mlci -> jack je PPM vystup (tomuto rikaji slave mode, zrejme to souvisi s funkci ucitel-zak)

PPM signal jdouci do TX modulu je pripojen stale (napevno), je to pin nejblize k antene, uvnitr TX modulu projde pomocnou DPS (na ni je tlacitko BIND a stabilizator 5V) a jde primo na vlastni desku modulu

asi budu muset otevrit V2 a zacit merit...

No spíš by to chtělo se nejprve podívat a změřit jak je to v reálu ve verzi 1 a jakto, že tam to funguje OK i se zasunutým modulem ???
Drondys

#1184 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:...(ale bacha Turnigyv2 je taky FrSky i když asi ještě "starý") :wink:

Znamená to, že by s T9X v2 měly chodit některé starší přijímače FrSky i s tím modulem Turnigy k T9X V2, který je vlastně jen přejmenovaný starší FrSky modul ???

A pokud ano jsou to některé z těch co jsou v nabídce na HC viz odkaz ???
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=2%2E4Ghz+FrSky+ACCST&idCategory=402&ParentCat=190
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 16.09.2010 22:06, celkem upraveno 1 x.
king

#1185 Příspěvek od king »

hotovson píše:...modul se musi vyndavat, protoze pri pripojeni trainer kabelu se neodpoji vysilaci modul a mrvi prubeh signalu,...

Lidi, já jsem myslel, že to zase někdo někde popřel a tak jsem měřil předtím signál na konektoru T9x se zasunutým modulem!!!!!!
SIGNÁL PPM S VYSUNUTÝM MODULEM!!!!
Obrázek
Hned jak jsem to připoji to byl jiný zvuk....
EDIT: A taky podstatně hlasitější zvuk.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“