Chcípání MVVS 3,5 ccm

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
baxiik
Kontaktovat uživatele:

Chcípání MVVS 3,5 ccm

#1 Příspěvek od baxiik »

Ahoj. Mám problém s brňákem 3,5 ccm. Vždycky chodil velice dobře, ale teď jsem ho (asi po roce) šoupnul do nového éra a nemůžu ho pořád seřídit. Startuje v pohodě, nejlépe běží na necelé 2 otáčky jehly. Rychlé přechody jsou bezproblémové, ale když zkusím pomalý přechod z volnoběhu do maxima, najednou mi uprostřed chcípne. To se mi občas stane z ničeho nic i při maximálních otáčkách. Nevíte někdo, jak na něj? :( Děkuji.
I pád na držku je pohyb dopředu...
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pdp7 »

Asi pitoma otazka ale zkousel si i jinou svicku?
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
mnov

#3 Příspěvek od mnov »

Nádrž je ve stejné poloze vůči motoru, jako byla v původním modelu? Zkusil bych ho obohatit.
baxiik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od baxiik »

pdp7 píše:Asi pitoma otazka ale zkousel si i jinou svicku?

V pohodě :wink: Jo jo, zkoušel jsem dokonce 2 náhradní. Bylo to také z toho důvodu, že když jsem dal pryč žhavení, tak mi asi 2x chcípnul a to se mi zdálo, že byl už dostatečně zahřátý...

mnov píše:Nádrž je ve stejné poloze vůči motoru, jako byla v původním modelu?

Na tohle asi nedokážu odpovědět... Minulý model byl totiž cvičný hornoplošník Bobcat, který jsem koupil z druhé ruky a není již mezi námi. Ale tam to chodilo krásně, akorát byl na něho slabý a vyměnil jsem ho za 6,5 ccm. Teď to mám v dolnoplošníku T-28 Trojan od Black Horse a začalo mi to takhle blbnout... Natočení motoru o 90° na to zřejmě nebude mít vliv že?
wh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od wh »

no já myslím jestli ten motor běhal před tím v jiný poloze,tak je na tu polohu zaběhanej a když ho dáš jinak tak asi blbnout může... :roll:
Hitec Eclipse / Palík 2,4 GHz/MZK moje smečka: http://braun1.webgarden.cz/hangar
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pdp7 »

wh píše:no já myslím jestli ten motor běhal před tím v jiný poloze,tak je na tu polohu zaběhanej a když ho dáš jinak tak asi blbnout může... :roll:

:lol:
Kdyby zmenil polohu pistu vuci valci tak mozna, ale on psal ze zmenil polohu celyho motoru!
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
baxiik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od baxiik »

Taky bych řekl, že to tím nebude... Ten motor chodil vždy hezky a natočení motoru by na jeho chod nemělo mít vliv (myslím, že se to tu dokonce řešilo v nějakém vláknu). Vidím to tak, že si holt budu muset ještě hrát s jehlou...
kribo

#8 Příspěvek od kribo »

...zkus vyčistit karburátor, jehlu, trysku. Máš před karburátorem palivový filtr? Ztuhlé zbytky ricinu dělají rády psí kusy.
baxiik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od baxiik »

Karbec jsem nečistil, tak to klidně můžu vyzkoušet... ;-) Jinak palivový filtr tam mám.
vachys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od vachys »

Já si taky myslim, že by na to mohla mít vliv změna polohy motoru. Zkus to ale vypucovat. Mně podobně blbla 6,5 ve Wayfarerovi, parkrát jsem ho prostřík petrolejem a profoukl. No nestačil jsem se divit jakej bordel byl v motoru a hlavně v karburátoru. Motor teďka šlape jak hodinky. Nedám na něj dopustit. Chytá bezvadně a hlavně nechcípe a že mu šlapu na krk.
baxiik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od baxiik »

vachys píše:Zkus to ale vypucovat. Mně podobně blbla 6,5 ve Wayfarerovi, parkrát jsem ho prostřík petrolejem a profoukl. No nestačil jsem se divit jakej bordel byl v motoru a hlavně v karburátoru.

Dneska jsem mluvil s chlapama na letišti a jeden mi taky říkal, že je dobrý to celé pročistit... Díky za radu, zkusím to komplet vygruntovat.
maximal

#12 Příspěvek od maximal »

Mal som s tymto motorom taky isty problem. Vsetko som vycistil, prehadickoval- ale robil stale to iste. Nakoniec som vymenil predne lozisko nakolko sa mi zdalo ze tam motor ,,dýcha". Odvtedy motor znovu slape ako hodinky :D
errare humanum est......
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=956&amode=
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od stepacz »

Ahoj, možná budu trošku OT, ale jako začátečník napíšu moje zkušenosti s laděním (mvvs 4), nějakou dobu jsem ho nemohl naladit a už jsem začal přemýšlet nad os max ))).
V plných otáčkách běžěl jak pila a vzhledem k tomu, že je to kombat tak mi to celkem stačilo..., problém nastal když byl delší dobu při volnoběhu, nebo středních otáčkách (za letu), prostě to chcíplo.
Při ladění přechodů ve vodorovné poloze tento problém nebyl zřetelný, takže jsem ho nedokázal dostatečně pochopit (přechody byly rychlé) a protože jsem vždycky ladil ve svislé poloze jen max otáčky nepřišel jsem na problém málo povolené volnoběžné jehly. Ihned jak jsem začal ve svislé poloze ladit taky volnoběžnou jehlu a zkoušel delší chod ve středních otáčkách a přechody, tak mi to došlo kde je zakopán pes...Takže moje doporučení je zkoušet ladit motor ve více polohách a porovnávat chování ono to člověku hned líp doklapne... já sem takto celkem rychle pochopil, že je to prostě chudý ve středních a nízkých otáčkach a bylo po problému...
egyptian-lover

#14 Příspěvek od egyptian-lover »

To stepacz:myslím že máš úplnou pravdu :-)a nejsi začátečník...tohle brno zlobí opravdu hodně ale možná bych vyčistil motor opravdu důkladně...
Joba

#15 Příspěvek od Joba »

Určite by som vyhodil ten filter zaradený pred karbecom je to tichý zdroj problémov.Ak je tlakovanie nádrže slabšie môže to obmedzovať palivo.treba dávať do nádrže filtrované palivo s ricinovým olejom.Karburátor v novom prevedení chodí lepšie v prechodoch a sviečku C5S najlepšie novú.do paliva aspoň 5% nitra potom už je to len o nastavení karbecu
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“