Protos 500 - problém vrtulka

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lexlutor

Protos 500 - problém vrtulka

#1 Příspěvek od lexlutor »

Vyskytl se mi následující problém. Dnes vezmu Protose a jdu lítat. Mám padlovou verzi a gyro align gp750. Po chvilce létání mi začala nekontrolovatelně ucukávat vrtulka, jakmile jsem zasáhl do vrtulky začala ucokávat ještě víc, ale předtím to nedělalo a vůbec netuším kde je potíž. Tak jsem přistal a vzlétl znova, chování bylo ok při visu, pak jsem zasáhla do vrtulky a zase cuk cuk. Soupravu mám na 2.4ghz Futabu.
boZZda

#2 Příspěvek od boZZda »

A jde ti všechno krásně hladce? Hřídelka se musí čistit a mazt. Je to ocel na mosaz!
Naposledy upravil(a) boZZda dne čtv 16.09.2010 17:01, celkem upraveno 1 x.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
lexlutor

#3 Příspěvek od lexlutor »

Ano, jenom ten mosazný váleček se v tom plastu malino vyklá, ale nevim jestli je to normální.
boZZda

#4 Příspěvek od boZZda »

Nic se vyklat nemá! Teda mě se alespoň nic nevyklá a asi by se mi to ani nelíbilo. Všechno musí chodit krásně hladce a nikde nic nemá vyklat. Mosazný jezdec špiní tu hřídelku a tak buď furt čistit a nebo mazat.
bavarianDemon 3X a 3SX
lexlutor

#5 Příspěvek od lexlutor »

Ne že by se to vyklalo, ale když vezmu za vrtulku tak ten plast jde opravdu jen malinko ven. Možná už je ale problém vyřešen. Měl jsem nějakým omylem táhlo na vnitřní straně páky na servu vrtulky a dnes byl velký vítr a zřejmě když do toho hodně fouklo tak se to zaseklo a vrtulce se nechtělo moc zpět, proto to asi dělalo do jednoho směru. Teď jsem to táhlo dal na vnitřní stranu páky a zkusil jsem to na zahradě a vypadá to ok.
boZZda

#6 Příspěvek od boZZda »

V takových případech vždy jako první podezdřívám nějakou mechanickou závadu.
bavarianDemon 3X a 3SX
lexlutor

#7 Příspěvek od lexlutor »

Já také jen někdy je těžké to bádání co, kde a jak. Jinak nejlepší vrtulník jaký jsem měl v ruce, fakt super. Jsem moc rád, že jsem mu dal přednost, před ostatními ve třídě 500.
lexlutor

#8 Příspěvek od lexlutor »

Ještě dotaz. Je nutné mít odrušovací kablík ikdyž mám vysílač na 2.4ghz?
prochel
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od prochel »

lexlutor píše:Ještě dotaz. Je nutné mít odrušovací kablík ikdyž mám vysílač na 2.4ghz?
nech ho tam jak sem ho tam přidělal, ničemu nepřekáží a je to taková malá jistota, ale zase je pravda že když stím flákneš tak se nemůžeš vymlouvat na rušení :D
lexlutor

#10 Příspěvek od lexlutor »

Mám tam teď baterii 3000mah novou a to je mazec teda.)))Výkon jak blázen. Jinak došla ta zpráva co jsem posílal e-mailem ohledně toho microbeastu?
prochel
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od prochel »

lexlutor píše:Mám tam teď baterii 3000mah novou a to je mazec teda.)))Výkon jak blázen. Jinak došla ta zpráva co jsem posílal e-mailem ohledně toho microbeastu?
jo jo došla,zítra jdu lítat na dětskej den a nějak mi protos chybí do letky,uvažuji že do něj znova skočím , 600 moc velká 450 moc malá 500 je tak akorát ,
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od oskar 007 »

Já měl podobný problém s vrtulkou.. Nakonec to bylo zalepené ložisko na vrtulce.. Takže jedna vrtulka se naklápěla a druhá ani ne.... Ve vzduch to taky dělalo marasy.
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
lexlutor

#13 Příspěvek od lexlutor »

Už to je vyřešené, takže je vše v pořádku.
Prochel má naprostou pravdu, že 500 je nejidealnější kategorie, ani malá ani velká a provozní náklady jsou super, teď jsem objednal baterie turnigy nano tech 35 - 70C za 40 dolarů, no neber to.) a Protos je lahůdka, rozhodně nejlepší stroj jaký jsem létal, ikdyž 450pro jé stále můj oblíbenec.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“