FX-3O

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

#61 Příspěvek od zdzd »

Že, to je celkem zřejmé. Ale jak je ve hvězdách. "Stažení plynu" může znamenat cokoliv.
were
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od were »

Bod ve kterem se na draze plynu stopky zapnou nebo vypnou se nastavi na obrazovce kde prirazujes ovladac (J3) - das plyn do pozadovane polohy a das Set a nasteveni se ti graficky ukaze na zobrazene draze plynu na display, stejne jako to, ktera cast je on a ktera off

A kdyz to davas na plyn tak chces podle me motorovy cas, ne letovy - to by sis to dal na prepinac a aktivoval v okamziku startu a vypnul v okamziku pristani :D Namotorovych vetronich pouzivam oboje, na jednom timeru motorovy a na jednom letovy cas
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Voodoo-cz

#63 Příspěvek od Voodoo-cz »

zdzd píše:Že, to je celkem zřejmé. Ale jak je ve hvězdách. "Stažení plynu" může znamenat cokoliv.

Jo takhle. No, tak moc do hloubky jsem ten dotaz fakt neresil :).
Live smart, die happy...
zdzd

#64 Příspěvek od zdzd »

O to jde. Co tím vlastně sledoval.

Pokud chce stopky jen prostě zapínat plynem, očekával bych dotaz typu: Jak přiřadit knipl plynu jako spínač. Bez nějakých dalších náznaků.

Nehledě k tomu, že u FX-30 se dá cokoliv přiřadit jako spínač čemukoliv, kdekoliv, a to pokaždé naprosto stejným postupem. To je naprosto základní znalost. Ale stopky si hrají na tři spínače a tak se tam dá vykouzlit všelicos. Předpokládal jsem, že jde o ta kouzla.
eds

#65 Příspěvek od eds »

Nechci kouzlit, to budu až poznám pořádně rádio, teď mi jde jen o přiřazení kniplu plynu co by spínače stopek. A to tak ,že stažený plyn=Off stopek a přidání plynu=ON stopek.Přidání plynu chci 1 nebo 2 zoubky nad nulovou polohou kniplu.Nedaří se mi po přiřazení kniplu stopky zastavit nebo naopak rozjet. Nastuduji nastavení SETu pro ovladač a snad se mi to podaří - viz. rady od WERE A VOODOO. Pochopitelně chci stopovat dobu chodu motoru,proto na knipl plynu,ale to jsem v prvním dotazu neuvedl,připadalo mi to hloupé uvádět :) . Používám i stopky ovládané přepínačem,tam nebyl problém. Každopádně všem děkuji za rady ,snad budu úspěšný . :D
LETU ZDAR!
Voodoo-cz

#66 Příspěvek od Voodoo-cz »

Uplne polopatickej postup (mam radio v ruce):
* Jsem v menu Timer (jedno kterejch stopek)
- Najedu na vyber u polozky START SW a zmacknu kulatej cudl (dale jen EDIT)
* Jsem v menu SWITCH
- Najedu na vyber u polozky Switch a zmacknu EDIT
* Jsem v menu HARDWARE SEL.
- Najedu na J3 (mam mode 2, v mode 1 to mozna bude J1, tim si fakt nejsem jistej), tuknu na EDIT, blika J3 a mam oznacene ON/OFF v prave casti obrazovky, tuknu na EDIT
* Jsem v menu ON/OFF
- Posunu paku plynu o kousek (pul zoubek az zoubek) nad uplne stazeny, mela by se posunout sipecka ukazatele pozice
- V pravem sloupci prepnu ON/OFF na REVERSE
- V pravem sloupci najedu na polozku POSITION (bude vysviceno SET) a tuknu na EDIT
- Vlevo se mi ukaze nova procentualni pozice zapnuti vypnuti
- Posouvam plyn a mackam SET tak dlouho, dokud tam nemam 96%

A STOP SW mam -- (prazdny).
Live smart, die happy...
zdzd

#67 Příspěvek od zdzd »

Do Stop bych dal totéž ale v opačném směru. A ještě je vhodné mít nějaký další spínač na nulování.
eds

#68 Příspěvek od eds »

Díky VOODOO za vyčerpávající návod,zítra vše zkusím. Palec nahoru! :)
LETU ZDAR!
eds

#69 Příspěvek od eds »

RESETovací spínač mám přiřazen,s tím nebyl problém.Díky ZDZD.
LETU ZDAR!
AR1
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od AR1 »

Jedny stopky se mi nulují automaticky při vypnutí vysílače - mám vždy na nový start vynulováno, druhý stopúky nuceně přes spínač tj. podrží hodnoty i při vypnutí vysílače.
zdzd

#71 Příspěvek od zdzd »

Záleží na zvyku a typu modelu.

Po většině spínám a vypínám stopky ovládáním motoru (plyn nebo autorotace). Dalším spínačem je nuluji.

Ty druhé jsou v režimu hodin a paměť. Nenulují se nikdy, spínají se rovněž motorem. U heliny tak vysčítávají dobu provozu.

Systémové hodiny nuluji po nabití a mám v nich provozní čas od nabití.

Platí to samozřejmě pro fw verze 2.1. Předcházející hodinový režim nemají.

P.S. Bacha na to, že stopky nejsou řízeny polohou spínačů, nýbrž jejich změnou. Spínač nuluj znuluje stopky při jeho sepnutí. A i když je pořád sepnutý, povelem start stopky normálně jedou. Zrovna tak při sepnutí stop se zastaví, ale start se rozjedou. Pokud mají být zastaveny, je třeba stop vypnout a až jeho zapnutím se znovu zastaví.
JMalik

#72 Příspěvek od JMalik »

Na to nulování stopek je velmi vhodný přepínač který je označený na T12FG jako SH. Má dlouhou páčku a hlavně má aretaci v jediné poloze. Nemůže se stát, že ho necháš omylem přepnutý.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Celeron »

to ZDZD
Ahoj!
Casovace mam nezavisle uplne stejne :D
Ale zajimala by me jina vec. Nejde nahodou pro konkretni model aktivovat neco jako citac poctu letu? Docela by se to hodilo jako informace poctu cyklu baterky v modelu. Stacilo by pricist 1 pro kazdy zapnuti vysilace.
Ted na to pouzivam casovac 2 jako provozni dobu modelu ale musim ho delit obviklym letovym casem, coz neni az zas tak moc presny, ale staci k prehledu. Pripadne jeste vydelit poctem baterek, ktery pravidelne tocim :roll:
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem koukal jak puk na svoji FX30. :) Zapomel jsem ji po letu vypnout. Prisel jsem k ni asi po 20 minutach protoze pipala a na displeji bylo napsano neco jako "Vypnete spinac Power". Byla cerstve nabita, takze to urcite nebylo od vybitejch baterek. Spis to vypada, ze takhle reaguje pokud se nejakou dodu nepackuje a je to vlastne hlidani baterek proti podvybiti. Ted me jeste napadla silana myslenka zda nema nejakej akceleracni snimac. Za ty penize... :lol:
Jirka
Voodoo-cz

#75 Příspěvek od Voodoo-cz »

Celeron píše:Zapomel jsem ji po letu vypnout. Prisel jsem k ni asi po 20 minutach protoze pipala a na displeji bylo napsano neco jako "Vypnete spinac Power". Byla cerstve nabita, takze to urcite nebylo od vybitejch baterek. Spis to vypada, ze takhle reaguje pokud se nejakou dodu nepackuje

Ano, presne k tomu je tato funkce urcena. Je to snad popsany i v navodu.
Live smart, die happy...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“