problém s easystarem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
koblih111

problém s easystarem

#1 Příspěvek od koblih111 »

Ahoj,mám problém(zřejmě s motůrkem Permax 400/6 V) v tomto modelu.V sobotu jsem se poprvé vydal s tímto modelem do vzduchu a vše proběhlo jak má.Vylétal jsem bez problému dvě baterie.Doma jsem si je večer opět nabil s tím,že si druhý den opět zalétám.Druhý den jsem opět vyrazil na louku,zapojil baterii a vše fungovalo jak má.Poslal jsem model do vzduchu a vydržel tam přibližně minutu(vše bylo v pořádku) a po minutě motůrek snížil otáčky,ale už nebyly takové,aby mi to udrželo ve vzduchu.Tak jsem přistál v domění,jestli nebyla špatná baterie,vyměnil jsem jí za druhou,ale motůrek se točil stále v malých otáčkách,takže baterii jsem vyloučil.Nevíte v čem by mohl být zakopaný pes?Díky za pomoc
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JirkaA »

uškubla se ti vrtule od hřídelky. Buď ji znovu nalep (zas to dlouho nevydrží) nebo vyhoď tu původní a dej tam APC-E 6x4" na kleštinový unašeč.
OK2WY
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lindbergh »

Kdybys náhodou ten motůrek potřeboval, tak ho mám v šuplíku fungel-nágel novej i s vrtulkou a unašečem... :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
koblih111

#4 Příspěvek od koblih111 »

chlapi díky za radu,podívám se na tu vrtulku a dám vědět.Omlouvám se za tak pozdní odpověď ale sloužim u hasičů a měl jsem výjezd na dopravní nehodu :? Jinak za kolik by jsi byl ochotný mi prodat ten náhradní motůrek?
cernos
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od cernos »

Ahoj, koukám že jsi z Prachaticka, odkud konkrétně? Já přímo z PT. Taky mám doma jednu tuhle plechovku včetně vrtule, takže můžu být nápomocen ;)
Faiko

#6 Příspěvek od Faiko »

JirkaA píše:uškubla se ti vrtule od hřídelky. Buď ji znovu nalep (zas to dlouho nevydrží) nebo vyhoď tu původní a dej tam APC-E 6x4" na kleštinový unašeč.

pokud se nepletu tak eg ma prevodovku takze 6x4 je mala spis bych rek 9x5
koblih111

#7 Příspěvek od koblih111 »

ahoj,já jsem přímo z Volar.Samozřejmě že budu rád za každou spolupráci v blízkosti mého bydliště :)
mgrunt
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mgrunt »

Kdyz uz je rec o EasyStaru, tak ten mam asi mesic a pul. Mezitim jsem stihl nekolikrat rozsekat kabinu a ulomit konec trupu (ucim se). Nedavno jsem si poridl Optic 6 a k tomu Assan 2.4Ghz. Nainstaloval prijimac do ES. Ale nejak mi neni jasny, jak mam nalozit s antenkama prijimace. Jsou tak male (asi 2cm na kazdou stranu), ze skrz trup neprojdou a kdyz je necham v trupu, zda se mi ze ma prijimac horsi dosah nez puvodni Hitec 35Mhz co jsem mel pred tim... Jak tedy s tema antenkama? Prijimac mam polozen v trupu nalezato.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jameson »

Faiko píše:pokud se nepletu tak eg ma prevodovku takze 6x4 je mala spis bych rek 9x5

1) Pise o EZ* a nie o EG
2) 9x5 by EZ* rozsekla v polovici :-) 6x4 je akurat...
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jameson »

mgrunt píše:Ale nejak mi neni jasny, jak mam nalozit s antenkama prijimace. Jsou tak male (asi 2cm na kazdou stranu), ze skrz trup neprojdou a kdyz je necham v trupu, zda se mi ze ma prijimac horsi dosah nez puvodni Hitec 35Mhz co jsem mel pred tim...

Asan nemam, tie fuzy sa mi fakt zdaju podivne kratke, nemas to prijimac do nejakeho haloveho modelu? Kazdopadne, najjednoduchsie riesenie je zavrtat do elaporu okolo prijimaca dva bowdeny (velkost si vyber tak, aby sa tam vosi fuzy prijimaca), idealne v 90 stupnovom uhle a do tych tie fuzy strc. Hlavne aby nelezali vedla seba, alebo dokonca v linii s bowdenami, kablami od regulatoru atd... Elapor sam o sebe nema preco znizit (vyrazne) dosah prijimaca, ja som mal fuzy bezne vo vnutri - jeden na lezato a jeden smerom dole (toto tiez nie je uplne OK, ale fungovalo).

Kamarad s DX6 s kratkymi fuzmi to urobil tak, ze prijmac nalepil zvnutra do krytu kabinky - su tam najtensie steny. Nehovorim, ze je to idealne riesenie, ale tiez sa da...
mgrunt
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mgrunt »

Jameson píše:Asan nemam, tie fuzy sa mi fakt zdaju podivne kratke, nemas to prijimac do nejakeho haloveho modelu? Kazdopadne, najjednoduchsie riesenie je zavrtat do elaporu okolo prijimaca dva bowdeny (velkost si vyber tak, aby sa tam vosi fuzy prijimaca), idealne v 90 stupnovom uhle a do tych tie fuzy strc. Hlavne aby nelezali vedla seba, alebo dokonca v linii s bowdenami, kablami od regulatoru atd... Elapor sam o sebe nema preco znizit (vyrazne) dosah prijimaca, ja som mal fuzy bezne vo vnutri - jeden na lezato a jeden smerom dole (toto tiez nie je uplne OK, ale fungovalo).

Kamarad s DX6 s kratkymi fuzmi to urobil tak, ze prijmac nalepil zvnutra do krytu kabinky - su tam najtensie steny. Nehovorim, ze je to idealne riesenie, ale tiez sa da...

Hmm, mam tuto sestavu pro Optica.
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... odule_&_RX
Takze jsem jeden prijimac pouzil do ES... Zase kdyz antenky nastavim, muzu se trefit to tak blbe delky, ze to vlivem delky vlne vs delka dratu bude fungovat jeste hur.

Nebo ze bych to nastavil na tech 30cm jako to maji zde
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7229&Product_Name=X8_R9_9Ch_2.4GHz_Receiver_(Long_Antenna)
otass

#12 Příspěvek od otass »

Nic nenastavuj, EPP ti signál neruší. Dej přijímač co nejdál od Regulátoru a vodičů k motoru. Musí to chodit.
Jak si přišel na to, že je signál horší než u 35 MHz? Zaznamenal si výpadky?
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
Maximux
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Maximux »

Jameson píše:
Faiko píše:2) 9x5 by EZ* rozsekla v polovici :-) 6x4 je akurat...

Přesně tak.
Já provozoval ES právě s tou 6x4APC vrtulí. Dokonce jsem vrtuli zkracoval o pár mm. Vycházel jsem z doporučení nějakého webu, už nevím jakého. Odpůrci úprav vrtulí jistě poznamenají, že je to cesta do pekel, že musíš dát pozor na to, aby jsi měl vrtuli vyváženou atd...
Ano, je to tak,... ale u mne to bylo vzhledem k nabořené motorové gondole nutností. Jsou ale lidi, kteří udělali do trupu zářez a... vrtule v původním provedení.
Jináč pár tipů k inspiraci zde: http://www.mpx-easystar.de/index.php?id=10

eM.
DX6i, EasyStar, Firebird Phantom, MiniTornado, BeeII, Sbach EPP, Lodě: PILOT, ANTJE, Victoria
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

Jameson píše:Asan nemam, tie fuzy sa mi fakt zdaju podivne kratke, nemas to prijimac do nejakeho haloveho modelu?
Kluci tohle mi nedělejte -sotva vyčistím noťas abych začínal znova... :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
mgrunt
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mgrunt »

otass píše:Nic nenastavuj, EPP ti signál neruší. Dej přijímač co nejdál od Regulátoru a vodičů k motoru. Musí to chodit.
Jak si přišel na to, že je signál horší než u 35 MHz? Zaznamenal si výpadky?

Prave ze jsem zanamenal kolisavy zvuk motoru kdyz jsem mel model dal od sebe. Jeste me napada, ze jsem mel blbe nasmerovanou vysilaci antenu (asi malo rovnobezne se zemi)...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“