ALPHA 1500
ALPHA 1500
KOUPIL JSEM ALPHU TAKY ASI PO 30LETECH JAKO NÁVRAT K MODELAŘINĚ.PRVNÍ LET DOPADL V PLNÉ RYCHLOSTI ASI ZE 30 METRŮ PŘÍMO NA ČUMÁK KDYŽ JSEM PŘELÉTL HORIZONT STROMŮ A STRATIL JSEM MODEL Z DOHLEDU.KOKPIT ZLOMEN NA 6 MÍSTECH.MOTOR SKORO ULETĚL.ZLOMENÁ VÝŠKOVKA+SMĚROVKA.SLEPENO OPRAVENO.NĚKDO SE PTAL JAK ZPEVNIT TEN CHABRUS KOKPIT.TAK PO TÉHLE HAVÁRII JSEM TO SLEPIL KLASICKY JAKO KAŹDÝ ALE PROBLÉM JE ŽE DALŠÍ HAVÁRKA UŽ NEPROJDE.TAKŽE JSEM TO UDĚLAL NÁSLEDOVNĚ.KUPTE SI PEVNOU NEPRŮHLEDNOU TEXTILNÍ ISOLAČNÍ PÁSKU KTERÁ SE PRODÁVÁ V KAŽDÉM KOVOMATĚ.JE BUĎ STŘÍBRNÁ NEBO V JINÝCH BARVÁCH ASI 15CM ŠIROKÁ STOJÍ ASI STOVKU. POUŽÍVAL JSEM JI NA PRASKLÝ NÁRAZNÍK U AUTA.OLEPTE KOKPIT KOLEM DOKOLA A MÁTE PO STAROSTECH.NA CHOVÁNÍ MODELU TO NEMÁ ŽÁDNÉ NEGATIVA.DOPORUČUJI ZAČÁTEČNÍKŮM PŘED PRVNÍM LETEM,PAK JI MŮŽETE SUNDAT AŽ NABERETE SKUŠENOSTI ALE JÁ JI TAM MÁM POŘÁD,PROTOŽE POKUD ROZLÁMETE KOKPIT NA 6 MÍSTECH JAKO JÁ,TAK DALŠÍ HAVÁRKA ZNAMENÁ KOUPIT NOVEJ TRUP.NEZAPOMEŇTE PROŘEZAT VZDUCHOVÉ KOMORY V PÁSCE PRO PŘÍVOD VZDUCHU DO KOKPITU NA PŘEDNÍ ČÁSTI.
Re: ALPHA 1500
pro SUCHOSRIO: Vlevo na klávesnici je tlačítko Caps Lock tak si ho zmačkni!
pripajam sa k nazoru ze ju tu tema s najviac prispevkami a tam by sa mali tieto veci riesit
---a aj k tomu nazoru ze je to na zaciatok super lietadlo - da sa s nim totiz zacat , a pokracovat - najprv sa naucit lietat potom vymenit ohnuty drat do kridla za rovny a aj niaka ta akrobacia nieje problem
- podla mna lepsie ako cessna - pochybujem ze s cessnou sa da lietat na 2s1500mAh baterku 45min bez termiky
---a aj k tomu nazoru ze je to na zaciatok super lietadlo - da sa s nim totiz zacat , a pokracovat - najprv sa naucit lietat potom vymenit ohnuty drat do kridla za rovny a aj niaka ta akrobacia nieje problem
- podla mna lepsie ako cessna - pochybujem ze s cessnou sa da lietat na 2s1500mAh baterku 45min bez termiky
Alpha 1500
Tak už ji budu mít brzo doma
Plně jsem zvládl letání s ASW-28 (i lopingy létaní na zádech a apod...) tak snad ji uřídím
Jen se chci zeptat, máte někdo ještě nějaké další rady pro první let?
Jen se chci zeptat, máte někdo ještě nějaké další rady pro první let?
Tak už ji mám doma. Vypadá pěkně uvnitř hodně místa. Jen mi příjde divné že se křídla přidělávají jen pomocí malé kovové tyčky. Pravda sedí tam dost pevně protože přesně pasují, ale neřekl bych že to takhle bude držet dlouho, asi to potom bude potřeba něčim ještě pojistit... Pokud se vydaří počasí tak mám v plánu dnes ještě model poprve zalétnout tak potom dám další info jak to vypadá. Zatím se mi nezdá že by křídla byla nějak ohebná, oproti asw 28 jsou jako jako že železa 
Při normálním lítání se neprohýbají, ale při prudčí akrobacii to uvidíš.
Pokud nepotřebuješ po létání křídla rozdělávat, tak je můžeš přilepit k trupu skelnou lepící páskou, máš pak jistotu, že za letu nevypadnou.
A ještě jedna rada: náběžnou hranu křídel přelep skelnou páskou (lepší taková široká, aby jsi to mohl přehnout tak aspoň 2cm nahoře a 2cm dole. To ty křídla taky dost spevní, navíc se ti nebudou ničit při přistávání do trávy.
Pokud nepotřebuješ po létání křídla rozdělávat, tak je můžeš přilepit k trupu skelnou lepící páskou, máš pak jistotu, že za letu nevypadnou.
A ještě jedna rada: náběžnou hranu křídel přelep skelnou páskou (lepší taková široká, aby jsi to mohl přehnout tak aspoň 2cm nahoře a 2cm dole. To ty křídla taky dost spevní, navíc se ti nebudou ničit při přistávání do trávy.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan