Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Earl
Kontaktovat uživatele:

#1216 Příspěvek od Earl »

hvtsrv píše:Chalani nezostal niekomu volny prijimac TG9X? Mne dosiel s vysielackou vadny. Pokus o reklamaciu skoncil v potrebe ten vadny poslat naspat do HK, co je vzhladom na jeho cenu nevyhodne. Napokon objednal som si nyvy samostatne ale ktovie kedy pride kedze ich dlhodobo maju v minuse.

Jak se vada projevuje? Nneni to nahodou to, ze nejde zparovat?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1217 Příspěvek od RiMr »

Ještě k tomu kablíku, i ve vztahu ke štrachání s modulem kvůli simu, posílám (s laskavým svolením autora fotek Olisofta) fotky jak mu došlo rádio z Číny...

http://olisoft.sk/obr/olisoft/modely/Tu ... 070716.JPG
http://olisoft.sk/obr/olisoft/modely/Tu ... 070718.JPG
http://olisoft.sk/obr/olisoft/modely/Tu ... 070724.JPG
http://olisoft.sk/obr/olisoft/modely/Tu ... 070725.JPG

Takže opakuju,
SPECIÁLNĚ PRO ZAČÁTEČNÍKY (staří bardi shovívavě přejdou)
T9x ZDALEKA NENÍ BEZPROBLÉMOVÉ RÁDIO kterému můžete bez kontroly bezmyšlenkovitě důvěřovat (to žádnému, ale rádiu za patnáct stovek obzvlášť!) jen proto že jinému funguje nebo že nějaký dětinský fanda chce aby to tak bylo! Možnost i tak nepochopitelné fatální chyby při montáži a výstupní kontrole je VELKÁ, takže kontrolujte, kontrolujte, kontrolujte a lítejte se staženýma půlkama, hlavně ze začátku...! :wink:
Já mám jednu prastarou z první série, té věřím mnohem víc než nové co mám měsíc či jak dlouho... Ta nová si musí mou velkou důvěru teprve zasloužit... :)
Naposledy upravil(a) RiMr dne čtv 23.09.2010 16:30, celkem upraveno 1 x.
hotovson

#1218 Příspěvek od hotovson »

tak ta by testem dosahu neprosla
KarelSkala

#1219 Příspěvek od KarelSkala »

Earl píše:
hvtsrv píše:Chalani nezostal niekomu volny prijimac TG9X? Mne dosiel s vysielackou vadny. Pokus o reklamaciu skoncil v potrebe ten vadny poslat naspat do HK, co je vzhladom na jeho cenu nevyhodne. Napokon objednal som si nyvy samostatne ale ktovie kedy pride kedze ich dlhodobo maju v minuse.

Jak se vada projevuje? Nneni to nahodou to, ze nejde zparovat?

No a i kdyby ano tak co ? Ty snad znáš nějakou zázračnou radu jak vyléčit vadný přijímač, který se nedá spárovat ? Když je v něm závada tak s tím stejně nic nenadělá. V minulosti se mi to už taky stalo když jsem kupoval dva přijímače a jeden přišel nefunkční a tak skončil v koši. Prostě nešel ani zaboha spárovat. Po připojení napájení s připojenou bindovací propojkou přesně podle videa co tady je někde na něj odkaz od RiMra ledka v přijímači blikala, ale při zapnutí vysílačky se stisknutým bindovacím tlačítkem na modulu se ten přijímač spárovat nikdy nepodařilo zatímco ten druhý přijímač stejného typu, který přišel současně šel spárovat bez problému. Prostě smůla a jeden z těch dvou přijímačů byl holt vadný kousek.
skiner

#1220 Příspěvek od skiner »

Drondys píše:
To bys ten koax v modulu co máš ve T9X V2 asi musel odpájet z toho plošňáku na modulu a pak protáhnout ven skrz obal modulu. Pak by se dal modul bez koaxu jen tak vsunout do T9X ve V1 a vyzkoušet jestli bude fungovat simulátor. Možná by bylo dobré to udělat až před tím než bys do T9X V2 dával jiný modul třeba ten FrSky s telemetrií co chceš kupovat. Pak bys už nemusel ten původní Turnigy modul vracet do T9X V2 a nechal by sis ho buď v zásobě a nebo bys ho mohl používat s T9X V1 pokud bys k němu připojil tu anténu co je v T9X V1. Nevím jestli tam je v T9X V1 nějaké místo nebo jestli by tam šlo vytvořit a dát tam nějaký miniaturní konektor pro koax k anténě, tak abys mohl ten modul později vyndávat bez pájení. Třeba nějaký takovýto nebo ještě menší konektor:

Neviem, ci to bude presne k tomu co popisujes, ale mozno si to myslel nejak podobne ako to mam prerobene ja. Mozno sa mylim, viz foto...

http://img714.imageshack.us/f/p1010586j.jpg/
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1221 Příspěvek od RiMr »

S tím párováním, po tom mém videu se mi ozvali dva lidi, že jim to při napájení z BEC nepáruje... Resp. párování proběhne ale po opětovném zapnutí "to nenaběhne" (šestikanál a tříkanál). A že po párování s napájením čtyřčlánkem to šlapalo.

Zkoušel jsem tedy opět, testoval jsem šestikanál a tříkanál, pároval jsem je na dva různé vysílače (T9x v2), vždy jsem je následně po zpárování a po kompletním vypojení otestoval. Napájel jsem třemi regulátory (Plush 10A: SS 15A, Mystery 30A), resp. jejich BEC s použitím tříčlánku.
Ve VŠECH případech proběhlo zpárování i následné testy bezproblémově.
Tož nevím...
KarelSkala

#1222 Příspěvek od KarelSkala »

RiMr píše:Ještě k tomu kablíku, i ve vztahu ke štrachání s modulem kvůli simu, posílám (s laskavým svolením autora fotek Olisofta)...

Pokud je ta vysílačka jinak v pořádku a stačilo opravit jenom ten kablík, tak to měl Olisoft ještě docela štěstí. Pokud by tam byla další závada, kterou by opravit nemohl, tak by to musel posílat do HC na reklamaci, a to by se mu prodražilo na poštovném.

Někde jsem tady četl, že snad někomu poslali nový přijímač a nechtěli po něm vrácet ten vadný, ale to snad museli mít na HC zrovna vánoce nebo tak něco. :D Já takové štěstí tedy neměl a nebyli mi ochotni poslat jen tak nový přijímač i když jsem jim závadu podrobně popsal a i když jsem to oznámil hned po přijetí balíku. Prostě chtěli poslat přijímač zpátky jinak, že to jako reklamaci uznat nemohou a nic mi nepošlou. Oni ti dacani šikmooký moc dobře vědí, že jim z Evropy nikdo nebude posílat levný přijímač kvůli drahému poštovnému. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1223 Příspěvek od RiMr »

Tak mě lipolku vyreklamovali tak, že jsem jim poslal fotky, log z LogView z iChargeru a baterku přibalili k jinému balíčku. A ten vadný tříčlánek mi nechali (né že by k něčemu byl).
Drondys

#1224 Příspěvek od Drondys »

skiner píše:Neviem, ci to bude presne k tomu co popisujes, ale mozno si to myslel nejak podobne ako to mam prerobene ja. Mozno sa mylim, viz foto...
http://img714.imageshack.us/f/p1010586j.jpg/

I toto je použitelná varianta tj. s konektorem na víčku modulu.
KarelSkala

#1225 Příspěvek od KarelSkala »

RiMr píše:Tak mě lipolku vyreklamovali tak, že jsem jim poslal fotky, log z LogView z iChargeru a baterku přibalili k jinému balíčku. A ten vadný tříčlánek mi nechali (né že by k něčemu byl).

Možná, že když na HC hodně objednáváš tak se k tobě chovají jinak něž k někomu kdo tam objednává třeba poprvé nebo jen velmi zřídka.
Naposledy upravil(a) KarelSkala dne čtv 23.09.2010 14:34, celkem upraveno 1 x.
KarelSkala

#1226 Příspěvek od KarelSkala »

RiMr píše:S tím párováním, po tom mém videu se mi ozvali dva lidi, že jim to při napájení z BEC nepáruje... Resp. párování proběhne ale po opětovném zapnutí "to nenaběhne" (šestikanál a tříkanál). A že po párování s napájením čtyřčlánkem to šlapalo....

Mě tehdy párování u toho vadného (byl to ten samý Turnigy osmikanál co se dodává k T9X) neproběhlo nikdy ať sem dělal co sem dělal. Jnak to s tím čtyřčlánkem nechápu (předpokládám, žes tím myslel napájení přímo z lipolky). Třeba ten tříkanálový přijímač má v parametrech uvedeno povolené rozmezí napájecího napětí od 4,5 do zhruba 6V. Rvát do něj víc a dokonce ze čtyřčlánku lipolky je docela nerozum a hrozí už pak spíš odpálení než bezproblémový provoz.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1227 Příspěvek od RiMr »

Samozřejmě jsem Karle myslel přijímačový čtyřčlánek 4x1,2V napřímo, který se používá jako alternativa (nejspolehlivější) k BEC. :wink:
hotovson

#1228 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:S tím párováním, po tom mém videu se mi ozvali dva lidi, že jim to při napájení z BEC nepáruje... Resp. párování proběhne ale po opětovném zapnutí "to nenaběhne" (šestikanál a tříkanál). A že po párování s napájením čtyřčlánkem to šlapalo...

divne, 5V z BECu neni o nic horsich nebo lepsich, nez 5V ze ctyrclanku
to vypada na zavadu mezi prijimacem a zidli

osobne si myslim, ze pri parovani ctyrclankem se uzivatel zpravidla nevyhne prepojeni na BEC (tedy prerusi napajeni prijimace a provede tak reset jeho firmwaru), kdezto pri parovani BECem k tomu neni nijak nucen a proste tento - dulezity - ukon vynecha...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1229 Příspěvek od RiMr »

No je to pravděpodobné že to bude něco takového.
Dovedu pochopit že by třeba nějaká šarže Rx měla trochu jiný FW, ale že by někoho VŠECHNY Rx byly jiné než VŠECHNY moje (z různých objednávek) se mi taky moc nezdá... :wink:

Ale zajímavé je, že toho je na webu spousta (popisu že to s BEC nefunguje).
Jestli to nebude jak s vadnými pedály u Toyot... :)
olisoft

#1230 Příspěvek od olisoft »

Doplnim este par foto z vnutra modulu, ten kablik je koax, asi ho nahradim inym, najradsej by som vyuzil takuto nejaku antenu a k nej protikus:
antena a k nej protikus

slubene foto, pre plnu velkost kliknut na nahlad...

vnutro modulu
Obrázek

detail koaxu anteny
Obrázek

detail koaxu anteny
Obrázek

cin na zvlastnych miestach
Obrázek

cin na zvlastnych miestach
Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“