Větroň Tracy-E
Větroň Tracy-E
Po delším shánění jsem konečně sehnal model Tracy -E ve verzi ARF. Po otevření krabice a přečtení návodu jsem narazil na jeden velký promě tak nějak neřešitelný problém.A to že v návodu je napsáno že se má trup pro vezi elektro seříznout a ktomu ještě pod uhlem 5 stupňu dolu a 2 stupně doprava.Vubec nevím jak si mám tento řez naznačit abych to neuříznul špatně a nemusel zhánět nový trup.Nemáte náhodou někdo na to nejakou vychytávku nebo návod jak naznačit nebo jak přesně uříznout?
Díky
EDIT:Je to laminátový trup
Díky
Naposledy upravil(a) paegas123 dne čtv 23.09.2010 17:28, celkem upraveno 1 x.
- Vašek1948
- Kontaktovat uživatele:
Re: Větroň Tracy-E
paegas123 píše:Po delším shánění jsem konečně sehnal model Tracy -E ve verzi ARF. Po otevření krabice a přečtení návodu jsem narazil na jeden velký promě tak nějak neřešitelný problém.A to že v návodu je napsáno že se má trup pro vezi elektro seříznout a ktomu ještě pod uhlem 5 stupňu dolu a 2 stupně doprava.Vubec nevím jak si mám tento řez naznačit abych to neuříznul špatně a nemusel zhánět nový trup.Nemáte náhodou někdo na to nejakou vychytávku nebo návod jak naznačit nebo jak přesně uříznout?
Díky
Já to řeším tak, že to uříznu brusným kotoučem na pile která má možnost nastavení stolu, popřípadě řezného kotouče dle naznačeých úhlů. Takových pil je dnes převážná část z prodávaných. Pozeptej se po známých v okolí. Ale pozor ať řežeš správně.
hmmmm tak nad tim premyslim a nevim, jak to myslis
> Datel - proste do otvoru v prepazce pro motor zasroubujes zavitovou tyc nebo delsi sroub nebo nejakou jinou tycku (musi byt kolmo na prepazku). A pak jiz snadno nameris vyoseni prepazky (respektive te tycky, ktera simuluje osu motoru) dolu a doprava vuci ose trupu.
Ta tracy je myslim omotorovany vetron, co ? Tam bych si z toho vyoseni zas tak velke pupinky nedelal, i kdyz tech 5 stupnu dolu je dost, bez toho bys v motorovem letu musel, asi, dost potlacet.
> Datel - proste do otvoru v prepazce pro motor zasroubujes zavitovou tyc nebo delsi sroub nebo nejakou jinou tycku (musi byt kolmo na prepazku). A pak jiz snadno nameris vyoseni prepazky (respektive te tycky, ktera simuluje osu motoru) dolu a doprava vuci ose trupu.
Ta tracy je myslim omotorovany vetron, co ? Tam bych si z toho vyoseni zas tak velke pupinky nedelal, i kdyz tech 5 stupnu dolu je dost, bez toho bys v motorovem letu musel, asi, dost potlacet.
Ahoj,
po dvou sezónách s Tracy pokukuju po něčem ještě o trošku větším. Na druhou stranu s Tracy se mi létá velmi dobře a jsem s ní spokojen. Dnes jsem narazil na tuto variantu s větším rozpětím. Nemáte někdo zkušenost? http://www.rcalbum.cz/model/8541-tracy.html
Dodělat střední část křídla by byla i celkem ekonomická cesta.
po dvou sezónách s Tracy pokukuju po něčem ještě o trošku větším. Na druhou stranu s Tracy se mi létá velmi dobře a jsem s ní spokojen. Dnes jsem narazil na tuto variantu s větším rozpětím. Nemáte někdo zkušenost? http://www.rcalbum.cz/model/8541-tracy.html
Dodělat střední část křídla by byla i celkem ekonomická cesta.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Já pro seříznutí předku trupu postupuji takto, udělám si šablonku z tuhého papíru s patřičným úhlem.Trup dám na rovnou desku trup podložím do vodováhy a tím mám rovinu trupu a potom nakreslím podle šablony úhel a odříznu předek trupu. Tím mám správný úhel sklonu přední přepážky dolu.ˇUhel odklonění motoru udělám další šablonkou kterou přiložím na hranu odříznutého předku a obkreslím jen úhel. Podle popisu to je asi složité, ale ve skutečnosti to jde rychle a šablonky se nakreslí podle úhloměru.