Větroň Tracy-E

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
paegas123

Větroň Tracy-E

#1 Příspěvek od paegas123 »

Po delším shánění jsem konečně sehnal model Tracy -E ve verzi ARF. Po otevření krabice a přečtení návodu jsem narazil na jeden velký promě tak nějak neřešitelný problém.A to že v návodu je napsáno že se má trup pro vezi elektro seříznout a ktomu ještě pod uhlem 5 stupňu dolu a 2 stupně doprava.Vubec nevím jak si mám tento řez naznačit abych to neuříznul špatně a nemusel zhánět nový trup.Nemáte náhodou někdo na to nejakou vychytávku nebo návod jak naznačit nebo jak přesně uříznout?
Díky

EDIT:Je to laminátový trup
Naposledy upravil(a) paegas123 dne čtv 23.09.2010 17:28, celkem upraveno 1 x.
boris001
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od boris001 »

není na trupu naznačena ryska pro uříznutí?
paegas123

#3 Příspěvek od paegas123 »

právě že není
boris001
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od boris001 »

paegas123 píše:právě že není

Mám stavebnici Filip 400 i Filip 600 a na trupu to bylo vždy naznačené :roll:
Vašek1948
Kontaktovat uživatele:

Re: Větroň Tracy-E

#5 Příspěvek od Vašek1948 »

paegas123 píše:Po delším shánění jsem konečně sehnal model Tracy -E ve verzi ARF. Po otevření krabice a přečtení návodu jsem narazil na jeden velký promě tak nějak neřešitelný problém.A to že v návodu je napsáno že se má trup pro vezi elektro seříznout a ktomu ještě pod uhlem 5 stupňu dolu a 2 stupně doprava.Vubec nevím jak si mám tento řez naznačit abych to neuříznul špatně a nemusel zhánět nový trup.Nemáte náhodou někdo na to nejakou vychytávku nebo návod jak naznačit nebo jak přesně uříznout?
Díky

EDIT:Je to laminátový trup

Já to řeším tak, že to uříznu brusným kotoučem na pile která má možnost nastavení stolu, popřípadě řezného kotouče dle naznačeých úhlů. Takových pil je dnes převážná část z prodávaných. Pozeptej se po známých v okolí. Ale pozor ať řežeš správně.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JirkaA »

Uříznu podstatně míň, zalepím přepážku tak jak je doporučeno (na změření úhlů pomůže závitová tyč), potom to dobrousím tak, aby to lícovalo s kuželem (podložku vhodné tloušťky na přepážku, na hrubo dremmelem a dobrousit šmirglpapírem nalepeným na něčem rovném).
OK2WY
Datel
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Datel »

JirkaA píše:na změření úhlů pomůže závitová tyč

Až na tohle to vše chápu.
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
lastfever

#8 Příspěvek od lastfever »

jednoduse. proste si nakreslim kruznici vodorovne a potom si tam udelam caru a zmerim si to a dopocitam rozdil, nakreslim a rezu... pocitani je to tak na 5 minut
TURING

#9 Příspěvek od TURING »

hmmmm tak nad tim premyslim a nevim, jak to myslis :-(

> Datel - proste do otvoru v prepazce pro motor zasroubujes zavitovou tyc nebo delsi sroub nebo nejakou jinou tycku (musi byt kolmo na prepazku). A pak jiz snadno nameris vyoseni prepazky (respektive te tycky, ktera simuluje osu motoru) dolu a doprava vuci ose trupu.
Ta tracy je myslim omotorovany vetron, co ? Tam bych si z toho vyoseni zas tak velke pupinky nedelal, i kdyz tech 5 stupnu dolu je dost, bez toho bys v motorovem letu musel, asi, dost potlacet.
Datel
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Datel »

jasný, dík.
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
Marena
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Marena »

Ahoj,

po dvou sezónách s Tracy pokukuju po něčem ještě o trošku větším. Na druhou stranu s Tracy se mi létá velmi dobře a jsem s ní spokojen. Dnes jsem narazil na tuto variantu s větším rozpětím. Nemáte někdo zkušenost? http://www.rcalbum.cz/model/8541-tracy.html
Dodělat střední část křídla by byla i celkem ekonomická cesta.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
skarab

#12 Příspěvek od skarab »

Já pro seříznutí předku trupu postupuji takto, udělám si šablonku z tuhého papíru s patřičným úhlem.Trup dám na rovnou desku trup podložím do vodováhy a tím mám rovinu trupu a potom nakreslím podle šablony úhel a odříznu předek trupu. Tím mám správný úhel sklonu přední přepážky dolu.ˇUhel odklonění motoru udělám další šablonkou kterou přiložím na hranu odříznutého předku a obkreslím jen úhel. Podle popisu to je asi složité, ale ve skutečnosti to jde rychle a šablonky se nakreslí podle úhloměru.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“