AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dareba

#346 Příspěvek od Dareba »

křidélka nahoru, ale u tohoto modelu to je nanic. Skoro to není poznat
oscar
Kontaktovat uživatele:

#347 Příspěvek od oscar »

Dareba píše:křidélka nahoru, ale u tohoto modelu to je nanic. Skoro to není poznat

Dnes jsem vylital dve 15stovky a kridylka jsem na pristani mel nastavena na 50 procent a znat to nebylo. Skusim je nastavit na vic a pak uvidim.
Letadla, auta.
Dareba

#348 Příspěvek od Dareba »

já osobně používám klapky na 15 nebo 30% dolů na lety v termice a větru. Zvětší to zakřivení a snese to pomalejší rychlost (lépe to nosí .-))
ladac

Originální motor nějak blbne.

#349 Příspěvek od ladac »

Tak jsem se zařadil do dlubu začátečníků a pořídil si Floater Jeta jako první model.
Momentálně ho skládám a testuju, serva, regl motor ..

Při zkoušce se však motor chová nějak podivně.
Naprázdno mnohem hůř než s vrtulí.
V nižších otáčkách když přidávám z nuly, tak se někdy jakokdyby sekne na chvilku - přijde mi jako by vibroval sem tam a nevěděl na kterou stranu se točit. Taky vydává zvuky jak kdyby se rozsypal..
Trvá to jen zlomek vteřiny a pak se rozjede.
Jinak když jede tak to vypadá OK - nevibruje.
Taky mě přijde, že ten motor má trošku vůli na ložisku, ale ručně se otáčí v pohodě, nikde nic nedře.

Nevíte čím by to mohlo být? Napadá mě třeba časování toho reglu (je tam TGY AE 20A). Jak máte časování nastaveno low, medium nebo high.
Momentálně mám low, zkusil jsem dám medium i high ale přišlo mě to ještě mnohem horší.

Další věc co jsem si všiml je, že když by regl nastaven na rozjezd normal, tak když jsem z nuly rychle přidal plyn (bez vrtule), tak se cca v půlce plynu motor sekne a regl začne pípat a plyn už nepřidá. Že by došlo k přetížení reglu se mi moc nezdá, bez vrtule by motor neměl být tak velký odběr..

Tak nevím jestli je to normální, nebo spíš je něco v háji.
Dík za názory.
Edas

#350 Příspěvek od Edas »

Tak jsem vyměnil regl co tam byl (Minititan - vrtulnik, popisuji dříve) za originál co jsem měl objednaný na HC (Turnigy AF-20A). A chování jak píšeš a navíc se z motoru začudilo při ubrání plynu na minimum. Regl je nasraven programovací kartou dle starého AF-20. Zkoušel jsem taky časování ale nic to nepomohlo. Regl mám ještě jeden fungl nový, ale bojím se ho tam dát. Objednal jsem nový motor, ale navým čím to je? Asi potěch reglech nic není, když s jiným regulátorem motor chodil OK.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#351 Příspěvek od RiMr »

Kluci, netýrejte ty motory během naprázdno.
Obecně ta sestava motor-reg není bůhvíjak vyladěná a ten motor se občas zajíkne. A to i při chodu z vrtulí. Natož při běhu naprázdno (kdy točí podstatně víc).
Edas

#352 Příspěvek od Edas »

To jsem taky chtěl napsat že bez vrtule asi nééé
mrpilot

#353 Příspěvek od mrpilot »

mal by som otazku, prečo pri roztačani motoru naprazdno (bez zataže čiže vrtule) to nie je dobre ?? napada ma len jedna vec že motor točí viac RPM a mohli by odist napr ložiska aj ked sa mi nechce verit tomu.. je tu aj iná príčina ?
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#354 Příspěvek od RiMr »

Já mám za to že nezatížené vysokootáčkové motory točí takové točky, že to ten reg neudýchá. Mám to od jednoho vrtulníkáře, který mi jednou dal jeden vrtulníkový motor do lodi a varoval mě před během naprázdno. Samozřejmě pro "normální" motory co točí nějakých nějakých patnáct set na volt a míň to asi neplatí (každopádně mi ještě žádný při běhu naprázdno neshořel :) ).
To by asi bylo na nějakého fundovaného motoráře (Naku?) jestli to tak opravdu a když tak proč, je...
ladac

#355 Příspěvek od ladac »

no já ho naprázdo moc netrápil. Jen jsem to chtěl testnout. Nicméně se to dělo občas i s vrtulí i když ne tak často. Je ale fakt že s vrtulí to mělo spíš problém na začátku plynu, kdy se jako by nechtěl rozjet, pak až do plných šel plynule. Kdežto naprázdno to někdy skončilo i tím pípáním reglu a zastavením motoru.
Zajímavý je, že ten regl se pěkně zahřál a zasmrděl, ale jede furt dál..

No asi to zatím moc řešit nebudu a uvidím co to bude dělat ve vzduchu - pokud se tam udržím..
tony26

#356 Příspěvek od tony26 »

No me jeden regl podobne shorel i za letu. Proste nejak se nekolikrat 'zajiknul' ale bezel dal .. tak jsem tomu nevenoval pozornost .. a pak ze za modelem objevila dymova stopa .. okamzite jsem stahnul motor a sel na zem (no spise potlacil prudce k zemi nad vysokou travu kde jsem chtel vytratit rychlost a pristat..) ale nez jsem dosednul tak jsem ztratil kontrolu .. radio prestalo reagovat nastesti v poloze vyskovky mirne pritazene z oblouku nad zemi kdyz jsem vyrovnaval prudke klesani. Tim padem to trochu vyplavalo a ztratilo rychlost , zhouplo a po kridle spadlo do vysoke travy. Kdyz jsem pribehl zevnit se brutalne kourilo, regl tekl. Vyskubnul jsem zbytky reglu a baterku ven. Narazem se cin rozstriknul po celem vnitrku modelu. Skoro vsechny soucastky z regu odpajene. Smrad se neda popsat. Skody 'pritanim' nebyly zadne ale uvitr byly specene vsechny draty od serv, reglu a antena dohromady. Baterka to celkem prezila v pohode, Prijimac taky ok, jen jsem jej musel ocistit od cinu jak je rozprsknul na obal prijimace. Taky jsem musel zevnitr trupu opravit popaleny EPP (klasicky udelal jsem 'tvar' z papirove pasky a pod ni nechal napenit purex)... a nechat vyvetrat .. citit to bylo skoro mesic. Uz leta zase.
ladac

TAK je to tady.

#357 Příspěvek od ladac »

Dnes jsem byl poprvý lítat s FJ (i můj první skutečný let). První let cca 15m a bác, nestačil jsem to zvednout.
Podruhé už paráda a udržel jsem ho ve vzduchu už v pohodě - skoro jak na simulátoru. Dotrimování ani moc nepotřeboval nebo spíš jsem se k němu nedostal, protože po cca 1-2 minutách jsem cítil úbytek výkonu, tak jsem se začal vracet a chystat na přistání. nicméně cca 5m nad zemí v malé rychlosti se FJ stal neovladatelným a prásk.
Škody celkem žádný až stlačený předek cca půl centimetru.
Nicméně ten regl (o kterým jsem psal výše) už měl roztavenou tu ochrannou smrštovací bužíru a byl v podstaně přitavený ve špičce.

Co víc, serva výškovky a směrovky byly úplně mimo meze, křidýlka vytočený...takže jasno proč to spadlo a bylo neovladatelný. Vypnul jsem baterku a zapnul a naštěstí serva najela do neutrální poloh a dál fungují.
Nicméně plyn už nepřidává.., přežil to jen BEC.

Čekal bych že regl vydrží trochu dýl než 2 minuty.
Takže budu muset objednat novej regl, doma mám jen 10A a to asi bude málo na 3S, nebo byste to riskli aspoň dočasně než dojde nový?
Pokud někdo o nějakým dobrým 20A víte hoďte tip, ale předpokládám, že v tomto vláknu už se to probíralo tak snad něco vyberu...

Lítání zdar!!!
oscar
Kontaktovat uživatele:

Re: TAK je to tady.

#358 Příspěvek od oscar »

Ja tam mam tenhle regl http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... shless_ESC a mam na nem jenom asi deset baterek, ale po pristani je vzdy jenom slabe vlahy. Takze max. spokojenost.
Letadla, auta.
ladac

#359 Příspěvek od ladac »

No, tak to je přesně ten co vyhořel. :(
Zřejmě smůla na vadný kus.
Ono už když jsem ho zkoušel ať na prázdno nebo s vrtulí tak za cca pár vteřin se z něj už začlo kouřit , topil a smrděl vyloženě po spálené elektronice, nicméně jel.
Takže bych spíš radši pořídil nějaký jiný.
oscar
Kontaktovat uživatele:

#360 Příspěvek od oscar »

ladac píše:No, tak to je přesně ten co vyhořel. :(
Zřejmě smůla na vadný kus.
Ono už když jsem ho zkoušel ať na prázdno nebo s vrtulí tak za cca pár vteřin se z něj už začlo kouřit , topil a smrděl vyloženě po spálené elektronice, nicméně jel.
Takže bych spíš radši pořídil nějaký jiný.

No v HK neni ted co vybirat. Vsechno je v minusu. :(
Letadla, auta.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“