Blade SR

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Milošek

#211 Příspěvek od Milošek »

Tak jsem zprovoznil své rozsekané eserko.Vyměnil jsem hlavní rám a ocasní trubku jsem vyrobil z uhlíkové trubky průměr 8mm od pecky asi za 140kč. Z metrový jsem vyrobil 3 kusy tak mám náhradní.Jedna už je zase KO.Porád lepší než origo za dvě kila. Tak jsem dnes visel v garáži a nejaké ty jednoduché přesuny vpřed a k sobě.Víc si zatím netroufnu. Až bude lepší počasí,tak to vemu někam na louku nejlépe s vysokou trávou. A jak lítá esero vám?
Mike.v

Moje drahé zkušenosti aneb jak to lítá

#212 Příspěvek od Mike.v »

Není to zatím žádná sláva, ale je to především ve mě, i když seřídit ho mě stálo kýbl nervů. Prý že je zalítán z výroby. Seřídit proporcionální mix ocasního rotoru je prostě téměř nemožný,pak táhla, protože padal těžce nalevo a vytrimovat to nešlo,dráhu listů a abych nezapomněl taky ještě gyro - kmital z leva do prava jak splašenej. Když už se mi to vše celkem povedlo, tak se mi stala úžasná věc, když jsem k němu šel, podotýkám s přepínačem TH HOLD na 1, tak jsem z nějakého nepochopitelného důvodu vypnul vysílačku, co následovalo se nedá ani popsat, vystřelil jako raketa a rosekal se na krupici dřív, než jsem to stačil pochopit. Málem nařezal i mě. Chvíli mi trvalo než mi došlo, co se stalo a že jsem se měl vykašlat na řeči typu sestaven a zalítán z výroby a hlavně začít tím, že ho nejprve znova spáruju a správně nastavím fail safe pozice. Což znamená, (pro ty co jsou na tom jako já, tady na tom budu takhle asi sám ) páku plynu a trimu na nulu před spárováním, což hoši v továrně nebo v obchodu, co já vím, neudělali a spárovali ho s vysílačkou nastavenou na plnej knedlík. Tím pádem při ztrátě signálu se z něj stala neřízená střela. Vím, že se v návodu píše, že vysílačka se nemá vypínat dřív než mašina, ale to je neomlouvá právě třeba při ztrátě signálu....Taky zkušenost pro skoro začátečníka. Takže všechno znovu a bylo to drahý a hlavně dřív, než jsem se vůbec pořádně vznesl.

Momentálně mám vis za sebou včetně visením kabinou k sobě, k čemu jsem se nebyl schopen dokopat skoro měsíc ze strachu, že už mi nezbylo na náhradní díly i přesto, že na simu a hračce SCORPIO mi to nedělalo potíže. Ale jednoho dne lup a bylo to tam a teď pomalu lítám osmi. Jsem na to už starej, takže mi to jde pomalu, ale beru to tak, že jsem si splnil klukovskej sen a celkem kašlu na to, že mi skoro všichni zkušeňáci říkají, že jsem měl jít rovnou do nějakýho pořádnýho mixéru, že pro ně je Blade hračka, mě se prostě líbí a teď už je to osobní :-) jednou s ním dám i to skoro 3D :-)
Milošek

#213 Příspěvek od Milošek »

Dnes jsem vzal blejda ven a kupodivu jsem ho celýho přinesl i domů. Nebyla to louka s vysokou trávou,ale takový docela nerovný a tvrdý terén. Hned jsem si říkal.To nedopadne dobře,ale dopadlo.Vylítal jsem tři baterie.No vylítal.Spíš jsem visel s občasným poletováním kolem sebe.Na jednu baterii to letí skoro 12 minut.To docela jde.Letu zdar.
Milošek

#214 Příspěvek od Milošek »

Odešel mi zadní motor vrtulky.Nevíte jestli se dá koupit někde v Praze? Pecka ho vůbec nemá v nabídce n.d. Chtěl bych ho sehnat co nejrychleji abych nemusel objednávat a čekat na zásilku.
Milošek

#215 Příspěvek od Milošek »

Motůrek jsem nesehnal.Byl jsem v Hypernově a objednal ještě pár věcí k tomu. Nic tam nemaj.Je to děs.Pán tam psal objednávku do nějaké knihy jak za první republiky.Prý to dorazí asi za týden.Tak jsem udělal takový pokus a vyšlo to.Na férovku jsem na ocas upevnil motor 180 ze staré Lamy a nasadil vrtulku z Free spirita a ono to fakt funguje.Ani se ten motor moc nehřeje jen je moc těžký tak jsem to dovážil na čumáku.Ta vrtulka z FS je menší tak jsou reakce trochu pomalejší.Zkusím nasadit ještě origo vrtulku jen musím vyvrtat větší díru do toho nástavce.Než dorazí díly,dá se stím v pohodě lítat.
Milošek

#216 Příspěvek od Milošek »

Týden uplynul a díly porád nikde.Se tam fakt vyplatí objednávat.Kdybych si to objednal v teple domova přímo od astry,tak už to mám dávno doma a nemusím pro to letět až do Průhonic.Navíc mi nějak pořád škube ocas.Zkouším různě nastavovat gyro,ale nepomáhá to.Asi už je na odchodu i ten prozatimní motor co tam mám.
dagx
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od dagx »

Lze u vysílače k BLADE SR nějak jednoduše přehodit mod?Předpokládám že ne,tak by mě ještě zajímalo jak propojit tento vysílač s DX6i kabelem učitel-žák.Bude stačit kabel s mono jackem na koncích?Rád bych pomohl kolegovi v začátcích ale máme jiné mody.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Milošek

#218 Příspěvek od Milošek »

Mám problém s nastavením gyra.Jde o to,že se ocas nekontrolovaně přetáčí ze strany na stranu asi o 90 stupňů.On by asi pokračoval dokola.Těch cca 90° to udělá než stihnu zareagovat a srovnat to páčkou.Chvíli ocas drží a pak najednou nekontrolovaně škubne.Většinou vlevo.Dnes jsem to kvůli tomu málem rozsekal.Blejda provozuji na Dx6i. Regulace tahu ocasního motoru na ř.j. se mi zdá,že ať s tím otočím jak chci,nemá to vliv.Když můžu nastavovat citlivost na vysílači,musím nastavovat i na potenciometru na gyru?Co by mohlo způsobovat to nekontrolované škubání?
Milošek

#219 Příspěvek od Milošek »

Dnes jsem vzal blejda ven.Počasí bylo ideální.Už začínám trochu poletovat.

http://www.youtube.com/watch?v=tFBy9Kq_KO8
josef kraček

#220 Příspěvek od josef kraček »

No pěkný Miloši tohle já neumím já tak vysím a lehký přesun ale přicházím tomu na chutˇ.
dagx
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od dagx »

Ahoj.Lítá někdo s tím original vysílačem k blade sr v simulatoru PHOENIX?Je nutné hýbat s přepinači DIP?Kamarádovi se nějak záhadně mixuje elev. s rudd.Na dx6i mám phoenix na volné paměti s prázdným modelem.Tady ale paměť pro další model není.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Mike.v

#222 Příspěvek od Mike.v »

Je potřeba to přepnout, jinak to nejde dost dobře kalibrovat
Moje dipswitch nastavení jsou :
-1 = dolů
-2 = nahoru
-3 = dolů
-4 = nahoru
-5 = dolů
-6 = nahoru
-7 = nahoru
-8 = dolů
-9 = dolů
-10 = dolů

Pro M - Jak jsi vyřešil to nekontrolované kmitání? Jinak já díly řeším přes http://www.rcking.eu - mám to do druhýho dne doma, není to vždy úplně nejlevnější, ale cenový rozdíl obvykle není nijak razantní.
pns

#223 Příspěvek od pns »

nezkousel jste nekdo tento motorek: http://www.rcking.eu/honey-bee/3749-ehb010.html ? nebo je stejny jako original, jen s nalepkami..
EVIL IS BACK 15.5.2012
arda1
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od arda1 »

Který? Mě to odkazuje na úvodní stránku... :wink:
pns

#225 Příspěvek od pns »

me to taky ted nejak nefunguje, nasel jsem ho jeste tady: http://www.helidirect.com/xtreme-direct ... -13507.hdx
EVIL IS BACK 15.5.2012
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“