raptor e550 nastaveni cykliky

Opravdu větší kousky.
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od psena »

Mikelo píše:Přemixování 120° na 90°nehrozí ani s použitím volných mixů.
A než DX7, což je dnes už předražená vykopávka, která na vrtulníky nabízí sotva nutný základ, v podstatě neumí nic navíc proti DX6i, podíval bych se aspoň po Auroře. I když po zkušenostech s Eclipse a některými Hitec servy mě tato firma bude těžko něco dál nabízet. Je však celkem dost lidí co si Auroru cena/výkon chválí.

Souhlasim, ze Dx7 moc oproti Dx6i neumi, ale krome nejakych stopek, nebo prechody v letovych modech, nic novyho nepotrebuju. Nebo o tom jen nevim?
Ja totiz pouzivam na vysilacce jen : dve krizove packy, throttle hold, flight mods a stopky.
Zajimavy taky je, ze treba Tareq Alsadi pouzival letos v lete na mistrovstvi DX7 i kdyz jsem ho uz na jare videl s Futabou, evidentne se k DX7 vratil. A me staci to co staci jemu :)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pkotatko »

nic novyho nepotrebuju. Nebo o tom jen nevim?
Ja totiz pouzivam na vysilacce jen : dve krizove packy, throttle hold, flight mods a stopky.
Zajimavy taky je, ze treba Tareq Alsadi pouzival letos v lete na mistrovstvi DX7 i kdyz jsem ho uz na jare videl s Futabou, evidentne se k DX7 vratil. A me staci to co staci jemu

Když to přeženu, ty víš že tam nemá třeba jinej soft ? Klidně je to možný.
Co třeba používám je cyclic ring, vícebodové křivky jsou někdy příjemné, zpoždění při přepnutí Idle se taky hodí a slyšel jsi třeba o funkci Akcelerace? Docela jsem si ji oblíbil. Při správném nastavení je to úžasná věc na zasekávačky.
O kompenzaci nepřesnosti cyklických serv se ani nebavím.
Naposledy upravil(a) pkotatko dne čtv 16.09.2010 15:38, celkem upraveno 1 x.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od OPR »

Mikelo píše:....... podíval bych se aspoň po Auroře. I když po zkušenostech s Eclipse a některými Hitec servy mě tato firma bude těžko něco dál nabízet. Je však celkem dost lidí co si Auroru cena/výkon chválí.

Samozřejmě tě přesvědčovat nebudu (ani nechci) ale myslím že kdybys sis s Aurorou pohrál byl bys příjemně překvapenej.
Ano máš pravdu v tom že vim prd co máš za rádio a co vše potřebuješ k modelářskému životu (bavme se jen o heli).

Já kdybych si dneska vybíral rádio čistě pro HELI tak šáhnu po Auroře. I když je na trhu za stejnou cenu Futaba 8FG. 8)
Muj pohled kerej nikomu necpu jen dávám "do placu" 8)
Mikelo

#19 Příspěvek od Mikelo »

Jedna věc je do kdy stačí to co už mám a druhá věc je kupovat nově zastaralý vysílač, který nemá ani dostatek kanálů a volných mixů.
Co má v ruce Tareq nebo který čerchmant je mi úplně jedno. Jednak, jak psáno výše, to klidně může mít se sériovkou společnou jenom pikslu a pak platit to budu já, ne někdo z videa.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pkotatko »

Mohl bych znát ony důvody ? Nezajímá mne že se ti víc líbí. Bavme se užitečných funkcích použitelných pro heli.
Nejsem proti Auroře ( až na ten název ). T8FG znám a ten ruskej křižník ne. Takže by mě seriozně zajímaly jeho výhody.
psena
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od psena »

Ja jsem koupil DX7 vcetne prijmace za 5500 novou ze statu, vzhledem k cene je to proste ok. Ze je u nas nadsazena cena uz je vec druha. V teto cene nesezenu nic jinyho, max Futabu 7C. Aurora i ty dalsi vychazi na temer dvojnasobek.
Jinak verim, ze lepsi vysilacky nabizi par vychytavek, ale jde o to, jak jsou podstatne. Pro me zatim ne, ale ja jsem byl vzdycky konzerva to je asi tim.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od OPR »

pkotatko píše:Mohl bych znát ony důvody ? Nezajímá mne že se ti víc líbí. Bavme se užitečných funkcích použitelných pro heli.
Nejsem proti Auroře ( až na ten název ). T8FG znám a ten ruskej křižník ne. Takže by mě seriozně zajímaly jeho výhody.

Mě je to jedno já tě přece nepřemlouvám abys sis koupil něco k čemu máš odpor.
O funkčních věcech a SW mám pocit že se asi moc dobře bavit nemůžeme - nejsem na takový úrovni abych ti byl schopnej nečim proti něčemu argumentovat
Já ti řeknu pouze ten hlavní důvod kerej mě nasměroval k Auroře.
Návod k obsluze. To je ten důvod. U Futaby jsem měl pocit že je to šílenej "chaos" informací podle kterýho nebudu schopnej naprogramovat nic.
Viděl jsi návod k Auroře?? pokud ne tak se do něj mrkni - je to doopravdy jak noty pro debila. - jinými slovy přesně pro mne. Sice mi poprvé pomáhal s napípáním jeden kluk ze Sobínky ale dálší pípání už jsem jel podle manuálu a byla to pohoda.
Aurora má oproti Futabě až NESKUTEČNĚ DOBŘE A SROZUMITELNĚ popsanej návod k obsluze.

Takže teď do mne jak o tom nic nevim a ať se do toho neseru když pípám rádio podle "příručky" . :D

Ondra 8)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od pkotatko »

Vůbec ne. Tak to nebylo myšleno. Mě opravdu zajímá jaké důvody tě k tomu vedly. Znovu opakuji, Auroru neznám a nehodlám ji ani odsuzovat a ani si ji kupovat. Nechce se mi věřit, že jsi volil jen podle dobře udělaného návodu při investici cca 10tis. :wink:
OPR
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od OPR »

pkotatko píše:...... Nechce se mi věřit, že jsi volil jen podle dobře udělaného návodu při investici cca 10tis. :wink:

Nooo máš pravdu ale ten návod byl dooprvdy to poslední (a pro mne doopravdy důležité) co rozhodlo o Auroře. Protože když jsi jelito jako já tak volíš cestu pro jelita. ;-)

Ale jen tak namátkou co dálší se mi líbylo oproti tý Futabě.

Arora má 7mi bodové křivky jak "plynu" tak i kolektivu.
T8FG má jen 5ti bodové - sice dostačující ale méně pohodlné.
Jelikož plánuju lítat maketovějc tak křivka plynu "lajna" mě moc nepřipadala jako ideální. To smé kolektiv "z rohu do rohu" mi nic moc neříkal.
Asi se budeš divit a smát se ale dálší co se mi líbilo bylo to že Auroru můžu "napícnout" na simulátor pfínyx bez dálších kabílků - jen pomocí 3,5mmJacku kerej je u simu ve škatuli - u Futaby mám pocit že bych se musel "štvát" s nějakou redukcí.

Ale jak říkám tohle samozřejmě nejsou důvody ktré by mohli obstát vůči tvým. Já prostě nejsem ještě na tý úrovni abych ti mohl řict "na férovku" neduhy jednotlivejch možností v SW programování obou souprav. Na to jsem ještě malí pivo :) .
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Krtek »

1- dx6i - dostačující rádio, ale na e550 nejde
2 - z vlastní zkušenosti - Aurora je velmi dobré rádio a po dlouhém testování můžu říct, že i spolehlivé
3 - 140st deska je lepší, než 120 - důvod je právě kompenzace desky
4 - Tareg lítá s DX7 s origo softem
Hitec Aurora, Jeti DC-16
Trex 600FBL PRO, Trex 450 PRO, Mini Titan, Protos FBL, Trex 700FBL elektro, Rave 450 FBL, Trex 550 3G, Protos 500
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od pkotatko »

Tak, slovo profíka. Stručné a výstižné. Takže se nemáme na co vymlouvat a pěkně k simu a trénovat. :wink:
Fialka

Raptor E550 a DX6

#27 Příspěvek od Fialka »

Mám E550-ku a řídím ji DX6 -kou. Svash mix mám nastavený 120° (i když deska cykliky je po 90°) jen jsem si pohrál s travel adjust u těch dvou serv co ovládají klonění. A funguje to normálně. Teda 3d nelítám a tudíž nevím, jak by se to chovalo při "divočinách". Ale jinak létání s Raptorem je absolutní pohoda, jinak mám ještě Blejda 400 (pro to DX6) a Walkeru 4G6.

Pokud máš zájem, kouknu do rádia, co tam mám vlasně nastavený.(nastavoval jsem to před rokem)

Fialka
error414
Kontaktovat uživatele:

Re: Raptor E550 a DX6

#28 Příspěvek od error414 »

Fialka píše:Mám E550-ku a řídím ji DX6 -kou. Svash mix mám nastavený 120° (i když deska cykliky je po 90°) jen jsem si pohrál s travel adjust u těch dvou serv co ovládají klonění. A funguje to normálně. Teda 3d nelítám a tudíž nevím, jak by se to chovalo při "divočinách". Ale jinak létání s Raptorem je absolutní pohoda, jinak mám ještě Blejda 400 (pro to DX6) a Walkeru 4G6.

Pokud máš zájem, kouknu do rádia, co tam mám vlasně nastavený.(nastavoval jsem to před rokem)

Fialka

cau, bohuzel ja uz jsem si koupil dx7. na videjich sem videl ze raptora ridi dx6 ale nikde jsem nasel navod jak to udelat.

urcite to sem napis aby se to dalo dohledat.
Logo 600 + spirit
Fialka

#29 Příspěvek od Fialka »

Zítra to zkouknu a pošlu, myslím že DX7 bude z hlediska nastavení totéž co DX6......
error414
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od error414 »

Fialka píše:Zítra to zkouknu a pošlu, myslím že DX7 bude z hlediska nastavení totéž co DX6......

kupoval jsem dx7 protoze ma rovnou swash type 90 stupnu 3 serva, takze tam to jede nativne
Logo 600 + spirit
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“