Yak 55 Rc-Factory

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#76 Příspěvek od JMalik »

pilnic píše:Jasně jasně, já jsem taky neměl tu čest, ale mám RAYe, ten by měl být ještě horší než Turnigy a už rok mi rekreačně funguje.
Za ty prachy bych ho klidně prubnul... toť můj názor.
Musíte si chlapi uvědomit ( Malík a spol. ), že vy jste už jinej level, než my, začínající bublinkáři :)

Dej to do nějaké EPP Cessny, Belanky, Pipera....., nedávej to do EPP 3D akrobata.
pilnic

#77 Příspěvek od pilnic »

No OK, jasně že AXI je lepší než Turnigy. Taky jsem Axika koupil do svýho Elita, abych si tu nirvánu vyzkoušel. Ale SK sérii Turnigy tu vícero zkušených chválilo, proto jsem ho vytáhl a sám se ho chystám vyzkoušet. To jenom dovětek pro LuckyM, aby si nemyslel, že tu plácám do vody...
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od MartinMartin »

Zdarec, tak motorů Turnigy se vůbec nebojte já je používám hojně a zatím bez jediného problému žádné odlepené magnety, hřídel jsem taky ještě ohlou neměl a to jsem už žuchl na motor s EPP akrobatem mnohokrát. Dokonce i v SUČKU od SebArta létám Turnigy SK a v pohodě sice po roce a půl se začínají ozívat ložiska ale ty se dají vyměnit za kvalitnější a také je to o stylu létání prostě kopaňáky talířové vývrtky a vše na plný kotel to dá dost pohulit. A to mám zkušenosti i s kvalitními českými motory a rozdíl mezi AXI s Turnigy nevidím ložiska odchází i na těch.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Peppy »

no ja mam s axikom odlietanych vyse 24 hodin a to cez zimu aj cez letne horucavy a stale slape a loziska pohode a to lietam kazdy let naplno
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
honzis

#80 Příspěvek od honzis »

No s těmi Turnigy nevím. Zeptej se těch co opravdu létají a tím nechci podceňovat ostatní. Jestliže létá tzv. rekreačně tak to znamená co? 1x týdně nebo když jede na rekreaci. Jestliže to vezmeš vážně a budeš létat 3-4x týdně tak zaručuji, že tě ten motor vypeče. On se vlastně vypeče sám. A jak ti to létání zachutná tak odvaříš nejdřív motor pak regulátor a baterky taky. Možná změníš pořadí škod. Doporučuji si raději počkat a přišetřit. A samozřejmě bys měl měřit a to s různými vrtulemi.
Čau Honza
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od MartinMartin »

Já létám relativně hodně ale pro mě je to rekreační létání přes týden aspoň dvakrát někdy i třikrát vždy na jednu hodinu kdy vyťukám 7 paků 2200 takže motor si mezi lety ani neodpočine o víkendu zase létám většinou oba dva dny celé odpoledne prostě jak kdy ale to už nejsou starty hned po sobě jelikož je nás na létání víc a to proháním poslední dobou převážně jen to Sučko a musím upozornit že tam mám regler 40A Turnigy a při plném knedlu to bere 43A za letu se to sice odlechčí ale i tak je to nadoraz a bez problémů odlétáno víc jak 1,5 roku jediné co odchází tak lipol sady ale co by jsem po nich chtěl cca po 150ciklech už do akrobata nejsou a když zvážím i to že bych měl každý rok kupovat nový motor tak mě to pořád vyjde lépe než origo doporučovaný Hacker
prostě číňani se učí a umí to čím dál líp rozhodně ale nechci schazovat kvalitní značky třeba u větších motorů jednoznačně vítězí třeba již zmiňovaný hacker.
JMalik

#82 Příspěvek od JMalik »

MartinMartin píše:Já létám relativně hodně ale pro mě je to rekreační létání přes týden aspoň dvakrát někdy i třikrát vždy na jednu hodinu kdy vyťukám 7 paků 2200 takže motor si mezi lety ani neodpočine o víkendu zase létám většinou oba dva dny celé odpoledne ...........

Tohle je nejlepší trochu seriozně přehodnotit než to sem napíšeš, protože během toho roku bývá obvykle jedno roční období se sněhem, někdy taky fouká vítr, nebo prší......... Sečti skutečně reálné odlétané hodiny v roce s tím letadlem a můžeš sem dát přibližné číslo.

Jinak k tomu Turnigy. Do velkého akrobata se to málokdo odváží dát, protože jednak tam není tak zdrcující cena Hackera, AXI, Neu..., proti konečné ceně letadla a s Turnigy polétáš třeba o 30s méně, než s těmi dobrými motory.
Do těch metrových EPP je problém třeba v těch hřídelích. Ohneš i AXI, ale už ne tak snadno, jako to bláto Turnigy. Když je to ohnuté dost na to, aby to bylo vidět, tak vyměníš hřídel. Když to dostalo jenom lehkou ranku, tak to nepoznáš, ale rychle to odvaří ložiska.
Protože chci létat a ne servisovat motory, nedávám do akrobatů Turnigy.
Do nějakého poletovadla, kde není třeba to hnát na hranici výkonu snad ano, sem ne.
patty111

#83 Příspěvek od patty111 »

presne tak....vsechno se odviji od financi, kdo si muze dovolit za to platit sumy, ma samozrejmne to nejlepsi. A pochybuju, ze ten kdo ty sumy ma, bude utracet za levne cajky :wink:
nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat levne veci :D
nakonec je to jako ze vsim. Levna vec, draha vec. Vzdycky se to nekde promitne.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od MartinMartin »

Tak vítr mi rozhodně nevadí létat se musí i za špatných podmínek rozhodně to dá větší cvik na ruce než bezvětrné počasí samozřejmě ele vše s rezervou jak je pořádná vychřice tak samosebou nelétám jinak v zimě létám pořád nepřetržitě jako v létě pokud nechumelí rekordy při nějakých -25 ale to už je znát že ty lipolky nejedou na sněhu namotuji liže no a za deště nelítám leda tak za nějakého mrholení které mě chytne až na letišti. Přes týden lécu na fodbalovém hřišti tam je sučko 30E ještě pohodové éro ač kluci s klubu nechápou jak se tam mezi ty topoli mohu vlést takže během minuty jsem z domu na place a už to letí.
A co se týká té finanční stránky rozhodně mám i na drahé motory ale na co je budu kupovat když osvětčenej Turnigy chodí skvěle a jak cosi plancete pořád o ohlích hřídelích tak jsem ještě neměl ani jednu za to na Meze nespočetně mnohokrát oboje v epp akrobatech se kterýma se midlí i o zem prostě takovou mám zkušenost pokud má někdo jinou tak mu ji neberu hold asi narazil na nekvalitní motory
Figo
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Figo »

Ahoj, uvažuji o Yaku, ale rozhodně bych ho chtěl osadit z HC (odpůrci nekamenujte mě, byl by to můj první akrobat), nemohl by tady někdo polaborovat o případném vybavení z hc?

Taky se chci zeptat jestli někdo nemůže srovnat Yaka a SU od Rcfactory a akrobaty od VA models?

děkuji
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od pikus 1 »

Od VA models nic nemám s tím ti neporadím, ale Yaka od RC Factory ano.
Vybavení jsem řešil taktéž komplet made in čajna..

http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=4104

regl. 25A Turnigy
motor Turnigy 2217 16turn 1050kv 23A
serva HXT 900
bat. Turnigy 1300mA (ted bych dal menší [lehčí] tak 1000mA 25C)

Yak s tím to vybavením létá naprosto v pohodě.
Serva jsou dost silná i rychlá na 3D. Jenom jsou trochu hlučná.
Jestli chceš o něco lepší, tak tyto:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... duct=11307

Motor má dostatek výkonu. S vrtulý APC 10x4.7 z visu doslova vystřelí...
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Figo
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Figo »

jak dlouho lítáš na jednu baterku?
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od pikus 1 »

Figo píše:jak dlouho lítáš na jednu baterku?

10min 3D a není to do Becu
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Peppy »

pikus 1 píše:
Figo píše:jak dlouho lítáš na jednu baterku?

10min 3D a není to do Becu

tak asi neni 3D ako 3D ja na G3 1100 dam max 6:20 a potom uz to vypina regul
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Speedy »

Taky přidám poznámku k motoru: je dobrý si uvědomit, že u 3D je i nějakých 5% rozdílu v účinnosti propastnej rozdíl. Tady to není jen o čase letu, ale i o výkonu a ohřevu motoru. A těch 5% může při snaze o dosažení stejných výkonů znamenat nárust teploty motoru o půlku a jeho spálení. Osobně mám v malým 3D AXIka už 8 let a má postupně v několika letadlech odslouženo bez údržby kolem 500h. Teď už má vůli v ložiskách, ale pořád maká výborně.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“