Akrobat pro začátečníka

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od aviatik666 »

Dobře mluví JMalik, nejprve mrdolet (kuličkolet) a lítat, lítat a zase lítat. Já osobně jsem začínal se SuperCub 1200 mm a je to neuvěřitelně hodný éro. Žádný MUSTANG, ale hornoploch. I když budeš nejdřív šaškovat se simulátorem, tak realita je naprosto jiná. I s tím mrdoletem budeš vyklepanej jako startka a nějaká ta menší oprava určitě bude. Hlavně to neuspěchat !!! :wink:
patty111

#17 Příspěvek od patty111 »

nebejt mrdoletu, tak se ani nenaucis litat. :wink: a ne jenom ty..

Mrdoletama muze nazvat letadlo pouze clovek, kterej o tom nic nevi.
A znevazuje tim praci lidi, kteri se tomu venujou, byt prave lidi, kteri tomu rozumi. :wink:
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od aviatik666 »

patty111 píše:nebejt mrdoletu, tak se ani nenaucis litat. :wink: a ne jenom ty..

A znevazuje tim praci lidi, kteri se tomu venujou, byt prave lidi, kteri tomu rozumi. :wink:

patty zase to tak nežer, je mrdolet a mrdolet. :wink: A přestaň tady neustále poučovat, já narozdíl od tebe jsem začínal modelařit, když se tady dalo koupit tak leda velký hovno a tehdy pro 10-ti letého kluka byl vysílač asi jako teď pro tebe Lamborghini Gallardo, jen zbožné přání !!! My jsem hochu "letadla" jen házeli a místo vysílaček se používal doutnající knot do gumičky, ale to ty nemůžeš pamatovat. :wink: :lol:
imagin
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od imagin »

Osobne jsem sel proti vsem pravidlum, prvni letadlo nejakej ..styren, ze setu - kdyz jsem videl tu nepresnost v pohybu vseho vcetne strasny vysilacky bez jakychkoliv funkci s manualnim trimem a za vetsiho vetru neovladatelny stroj tak jsem si rekl ze toto rozhodne NE. (brzy zemrel na nezkusenost)
Existuje spousty nazoru co a jak a pokud nechces rozbijet letadla je napr. EPP reseni.
Ovsem muj nazor je ten ze pouziti ala easy star bez kridelek a nasledny prechod na neco rychlejsiho s kridelky je kontraproduktivni, protoze S a BEZ kridylek je letovy projev a s tim i navyky neco zcela jineho.
Naucil jsem se neco na simu (denne pul roku minimalne hodinu) a sel rovnou do motorovyho akrobata (ne 3D).
Zakoupil vysilacku umoznujici pouziti funkci (standarnich) jako dvoji vychylky, pamet na X modelu a dalsi.
Nastavil jsem dvoji vychylky (asi kolem 60 procent) a sel do vzduchu s neuveritelnym strachem - vyslo to a pokud jsem letadla "zabil" tak vetsinou na to tech. zavadu a nebo levost napr v tezisti.
Abych to shrnul - kluci maj pravdu, ze to chce opravdu neco pomalejsiho a rozhodne ne zrovne extru (resp.gilese)- obvzlast tuhle, je to tezky, na tu 6.5 to poleti tak, ze si nezalitas, do vzduchu to mozna dostanes, ale verim ze rozhodne nepristanes, pokud nastavis velky vychylky tak tenhle akrobat se ti na kridylka pretoci behem sekundy nekolikrat kolem osy a vyskovka ti nakope.
Pokud chces preskocit EPP apod. kup hornoplocha s vetsi plochou kridla a klidne na motor - at to lita ale i plachti.
Rozhodne nesetri na vysilacce - tu totiz budes pouzivat i za par let az budes mit letadel plny spajz ;-)
EDIT-Jeste jsem se chtel zeptat - to, ze chces akrobata je zamer abys letal akrobacii nebo se ti ty era libi?
Mne osobne se jako akrobat za rozumny penize a se skvelymi let. vlastnostmi libi tohle http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=144

(tim netvrdim ze je vhodny na uplny zacatek)
warrior

#20 Příspěvek od warrior »

imagin: Ty letadla se mi samozřejmě líbí a o to jde, proto chci aby jste mi doporučili ty nejvhodnější pro mě jako začátečníka :)
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od aviatik666 »

warrior píše:imagin: Ty letadla se mi samozřejmě líbí a o to jde, proto chci aby jste mi doporučili ty nejvhodnější pro mě jako začátečníka :)

Pořádně si to pročti podle mého názoru nejlepší volba.

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=49564

Nepřekonatelný "bavič" z nerozbitného ELAPORu pro pohon střídavým motorem třídy AXI 2814. Vzlétá skoro z místa, z jakéhokoliv terénu díky obřím kolům a vztlak. klapkám, lze dokoupit plováky. Ovládaná křidélka, klapky, směrovka, výškovka.

Multiplexu se opět povedlo dříve nepředstavitelné - v jednom jediném modelu sloučit vlastnosti a schopnosti, které se v mnohém blíží 3D modelům a přitom zachovat možnost používat FunCub jako školní a cvičný model i pro úplné začátečníky. Proto také v našem hodnocení pilotní náročnosti najdete neobvyklý údaj P1-3 - FunCub je při příslušném nastavení vhodný pro začátečníky, pro rekreační piloty i ostřílené borce, kteří naplno využijí jeho "Fun" potenciál. Podívejme se blíže, jak je tohle možné...

http://www.youtube.com/watch?v=XBuBQo_I5OI
Naposledy upravil(a) aviatik666 dne sob 02.10.2010 22:26, celkem upraveno 1 x.
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Mic-74 »

Fancaba mám a lítá skoro sám starty a přistání jednoduché. Já ho bral hlavně na večerní létání a na létání na vodě.
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od aviatik666 »

Mic-74 píše:Fancaba mám a lítá skoro sám starty a přistání jednoduché. Já ho bral hlavně na večerní létání a na létání na vodě.

Takže určitě můžeš posoudit jestli je vhodný pro začátečníka. :wink:
warrior

#24 Příspěvek od warrior »

patty111

#25 Příspěvek od patty111 »

aviatik666 píše:
patty111 píše:nebejt mrdoletu, tak se ani nenaucis litat. :wink: a ne jenom ty..

patty zase to tak nežer, je mrdolet a mrdolet. :wink: A přestaň tady neustále poučovat, já narozdíl od tebe jsem začínal modelařit, když se tady dalo koupit tak leda velký hovno a tehdy pro 10-ti letého kluka byl vysílač asi jako teď pro tebe Lamborghini Gallardo, jen zbožné přání !!! My jsem hochu "letadla" jen házeli a místo vysílaček se používal doutnající knot do gumičky, ale to ty nemůžeš pamatovat. :wink: :lol:

myslis doutnaky na VOP?? ale pamatuju neboj :wink: Ty lepsi uz meli timery :wink: tik tak :D
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od aviatik666 »

Dobrá loď, jen to kormidlo by mohlo chodit lépe. :wink:
patty111

#27 Příspěvek od patty111 »

:D :D tohle me vazne pobavilo..super video :D dobry covece.. :D
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Mic-74 »

aviatik666 píše:
Mic-74 píše:Fancaba mám a lítá skoro sám starty a přistání jednoduché. Já ho bral hlavně na večerní létání a na létání na vodě.

Takže určitě můžeš posoudit jestli je vhodný pro začátečníka. :wink:

Je to vlastně upravený EasyCub a ten je pro záčátečníky tak tohle bude taky ale nevím jestli jako uplně první letadlo.
Na mě je hodný až dost po Discusovi (od CM-PRO)
warrior

#29 Příspěvek od warrior »

ještě jsem našel jedno, je o 2 stovky dražší a zdá se že víc vydrží nějakej ten pád co jsem koukal na YT co myslíte ?

http://www.modelarina.cz/rc-akrobaticke ... -1076.html
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Mic-74 »

Pokud trváš na akrobatu tak tohle je docela hodné a dobře se to opravuje http://jino.cz/stav-super-zoom-2-arf-ep ... -3891.html
A naučení sním tě vyjde asi nejlevnějš.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“