Akrobat pro začátečníka

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
warrior

#61 Příspěvek od warrior »

http://www.modelarina.cz/rc-akrobaticke ... p-902.html

Doporučte mi k tomu nějaký aku a nabíječku, co jsem koukal na
nabíječky tak stojej kolem 2tis kč, divil bych se kdyby nebyla nějaká
levnější. Díks
AM

#62 Příspěvek od AM »

warrior píše:http://www.modelarina.cz/rc-akrobaticke-letadlo-mx2-ep-plug-play-p-902.html

vybral sis moc pěkny letadlo...pro začatek

http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... -Accucel-6
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... 3S-30C-60C
007hudy

#63 Příspěvek od 007hudy »

Doporučené baterie LiPol 3S 1800 až 2500mAh 20C

ach jo:(
komu neni rady, tak at lepi
Hledat éro v řepce, to je jako hledat prd ve vířivce:)
Kovboj

#64 Příspěvek od Kovboj »

warrior píše:http://www.modelarina.cz/rc-akrobaticke-letadlo-mx2-ep-plug-play-p-902.html

levnější. Díks

Chválím výběr obchodu :wink:, ale upozorňuju že MX2 jsou momentálně celorepublikově vyprodané, viz i dlouhá dodací lhůta uvedená na stránce shopu. K dodání jsou jen RTF verze včetně vysílače.

Jinak velmi dobrá a přitom levná nabíječka LiPolek je Cellpro 4 Gold.
pns

#65 Příspěvek od pns »

levnější. Díks

pokud to bude tvuj prvni let, tak nepridelavej kolecka, pristavej na brise a hlavne do vysoke travy! a gumickovy unasec vrtule...
EVIL IS BACK 15.5.2012
imagin
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od imagin »

Jojo, MX2 je at v EP tak konstrukcnim provedeni (napr.2.2m a 50cc a vice) skvely akrobat.
I to EP zvladne bez problemu nozovy let a nezlomi se ani pri kopanem vykrutu. Preju ti at ti to dlouho lita, ale spojeni tohoto era, male ci zadne zkusenosti a podzimni poryvy vetru je temer sebevrazedna kombinace.
Drondys

#67 Příspěvek od Drondys »

pns píše:pokud to bude tvuj prvni let, tak nepridelavej kolecka, pristavej na brise a hlavne do vysoke travy! a gumickovy unasec vrtule...

U prvního letu bez předešlých zkušeností je spíš pravděpodobné, že s tím práskne o zem a na žádné přistávání ani to nouzové vůbec nedojde a tak bude celkem jedno jestli tam bude nebo nebude mít kolečka. I když na druhou stranu když si je tam nedá tak mu možná jako jediné zůstanou v celku na památku :wink:
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od aviatik666 »

Jsem zvědavej pokud to rozfláká, tak jestli se aspoň přizná. Je tady dost málo lidí co si věřejně naserou na hlavu a přiznaj chybu. :wink: :lol:
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Peppy »

aviatik666 píše:Jsem zvědavej pokud to rozfláká, tak jestli se aspoň přizná. Je tady dost málo lidí co si věřejně naserou na hlavu a přiznaj chybu. :wink: :lol:

skor malo muzov vseobecne :wink: :lol:
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
warrior

#70 Příspěvek od warrior »

aviatik666: Můj první let hodim na YT to se neboj :D tak ještě tu nabíječku
pls :wink:
007hudy

#71 Příspěvek od 007hudy »

jojo na trubku to hod:))))
jinak nabijecky mas nahore:)
Hledat éro v řepce, to je jako hledat prd ve vířivce:)
mb

#72 Příspěvek od mb »

Zdravím páni, pokiaľ dovolíte nadviažem na tému jednou otázkou: chcel by som začať s akrobaciou (F3A) - aké lietadlo by ste mi na začiatok (naučenie sa) doporučili?
Zatiaľ lietam s Cessnou 400 od Top Gunu (EPP), rozpätie 960mm, hmotnosť 560g, ovladané V,S,Kr,M, striedavý motor 1300kV - zvládam štart, pristátie, klasické lietanie, premet, prekrut, let na chrbte, vývrtku (aj vybraním) atď, len nožák mi trocha robí problém (nechce v ňom ostať, vždy sa stáča do strany - ale to pripisujem miernemu vzopätiu krídel a že je to hornoplošník).
Rozmýšľam nad Acromasterom od Multiplexu (Elapor) alebo túto MX2 alebo žeby niečo už konstrukčné ?
Vopred dík za rady a doporučenia.
pepin

#73 Příspěvek od pepin »

mb píše:Zdravím páni, pokiaľ dovolíte nadviažem na tému jednou otázkou: chcel by som začať s akrobaciou (F3A) - aké lietadlo by ste mi na začiatok (naučenie sa) doporučili?
Zatiaľ lietam s Cessnou 400 od Top Gunu (EPP), rozpätie 960mm, hmotnosť 560g, ovladané V,S,Kr,M, striedavý motor 1300kV - zvládam štart, pristátie, klasické lietanie, premet, prekrut, let na chrbte, vývrtku (aj vybraním) atď, len nožák mi trocha robí problém (nechce v ňom ostať, vždy sa stáča do strany - ale to pripisujem miernemu vzopätiu krídel a že je to hornoplošník).
Rozmýšľam nad Acromasterom od Multiplexu (Elapor) alebo túto MX2 alebo žeby niečo už konstrukčné ?
Vopred dík za rady a doporučenia.

jde o to co si pod letadlem na F3a představuješ-F3A se létá s letadlem o rozpětí 2m,pokud použiješ něco menšího,budeš pouze tak nějak létat obraty co se létají v F3A,navíc pokud ti pujde i o kombinaci 3D tak ten model bude muset mít větší kormidla a při létání F3A to bude náročnější na přesnost pohybu páky-jak hneš pákou,tak to díky velkému kormidlu okamžitě uhne,u menšího kormidla to jakoby proklouzne a obrat je přez nepřesnost řízení plynulejší-určitě ty chyby v řízení nepořeší ani expo,pouze pomuže.Ta velikost a váha modelu je duležitá hlavně kuli povětrnostním podmínkám-termika,vítr.Nejlevněji se dá létat F3A v hale s depronovým letadlem,nebo venku s 2 metrem a už vubec ne začít venku s nějakou čínskou maketou Extra a podobně,to pěkně odlétají pouze ti nejlepší z nejlepších co už něco s opravdovým F3a mají nalétáno.Určitě na to budou mít ale ostatní jiný názor,toto je pouze názor muj poté co jsem si jednou F3a 2m koupil a měl možnost porovnat s chováním ostatních mých modelu před i po.
mb

#74 Příspěvek od mb »

Mám na mysli klasickú F3A zostavu, 3D zatiaľ nie (možno v budúcnosti na odreagovanie sa). Viem, že F3A sa lieta s cca 2-metrákmi, ale na začiatok (na učenie) či by nebolo lepšie niečo menšie o rozpätí okolo 1,5m a cca do 2,5 kg letovky a lietať najradšej vonku (letisko mám blízko-asi 1km a s 300m dlhou asfaltovou dráhou). Nebolo by od veci lietať hneď so súťažným modelom, ale nebolo by to ani príjemné ho rozflákať (ťažko na cvičisku-ľahko na bojisku) - nehovoriac už o finančnej stránke, lebo zrušiť lietadlo dajme tomu za 300-400 Eura a za nejakých 150-180 Eur je dosť podstatný rozdiel. Pravdou je tiež aj to, že s väčším lietadlom a ťažším sa vonku lieta "ľahšie", no ...
Viem, že poveternostné podmienky majú vplyv na jednotlivé prvky zostavy, no mne ide o naučenie sa (páčkovanie) vykonávania jednotlivých prvkov zostavy - dostať to do krvi ako sa hovorí.
Ďakujem za názor, uvidíme čo poradia a doporučia iní skúsenejší (odo mňa)
JMalik

#75 Příspěvek od JMalik »

warrior píše:tak když si nastavim nejmenší výchylky a výškovku vytrimuju trochu na stoupání tak by to nemělo spadnout jak tomu chlápkovy na videu :D
každopádně vám pak natočim moj první let :wink:

Pokud máš o začátcích létání a akrobatu tyhle představy, tak Ti mohu jenom doporučit, ať si koupíš rovnou dva tři kousky tohoto typu najednou, zlevníš to aspoň na poštovném.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“