Špatná inicializace?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bizon23

Špatná inicializace?

#1 Příspěvek od Bizon23 »

Dnes se přihodilo, že při zapojení lipol k vrtulníku T-rex 500, při předletové kontrole nejevilo jedno servo na cyklice známky života, zkoušel jsem hýbat kabílkama a vším možným a nic. Poté jsem odpojil lipol a znovu připojil, po té jsem odlítal dalších 8 baterií a na první připojení baterie ok. Lítal jsem s divným pocitem, co to mohlo být? Špatná inicializace nebo špatné servo?

Ještě upřesním, lítám dsx9 se spectrume AR6200, tedy 2,4GHz.
jez_cz

#2 Příspěvek od jez_cz »

Pokud po zapnutí ostatní kanály jely, tak je malá pravděpodobnost, že by nejel jen ten jeden kanál, přijímač bude nejspíše v pořádku. Poznal se to dá ve chvíli, kdy se závada projeví - připojíš na ten "nefunkční" přijímačový kanál jiné servo a ověříš, zda jede. Závadu tipuji na seklé servo, třeba v některé krajní poloze, což nové zapnutí přijímače mohlo odblokovat. Chce se to ještě pokusit o nasimulování této závady v klidu doma při sundaných rotorových listech. JaHo
I květák je jen vycepované zelí
Bizon23

#3 Příspěvek od Bizon23 »

zkoušel jsem to tu asi 40x zapnout, různá vzdálenost tx od rx, hejbal jsem kablíkem od serva, prostě nic, všechno funguje, ale lítej pak s čistou hlavou
Kenny McCormick

Re: Špatná inicializace?

#4 Příspěvek od Kenny McCormick »

Bizon23 píše:Dnes se přihodilo, že při zapojení lipol k vrtulníku T-rex 500, při předletové kontrole nejevilo jedno servo na cyklice známky života, zkoušel jsem hýbat kabílkama a vším možným a nic. Poté jsem odpojil lipol a znovu připojil, po té jsem odlítal dalších 8 baterií a na první připojení baterie ok. Lítal jsem s divným pocitem, co to mohlo být? Špatná inicializace nebo špatné servo?

Ještě upřesním, lítám dsx9 se spectrume AR6200, tedy 2,4GHz.
si si isty ze to bol t-rex500??
Pred chvilou si riesil gyro na 450Pro :?
Bizon23

#5 Příspěvek od Bizon23 »

jsem si naprosto jistý, lítám jak 450pro od jara, tak 500, kterou jsem si pořídil v srpnu.
Kenny McCormick

#6 Příspěvek od Kenny McCormick »

tak sorry, nemas nic v podpise...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“