Dnes se přihodilo, že při zapojení lipol k vrtulníku T-rex 500, při předletové kontrole nejevilo jedno servo na cyklice známky života, zkoušel jsem hýbat kabílkama a vším možným a nic. Poté jsem odpojil lipol a znovu připojil, po té jsem odlítal dalších 8 baterií a na první připojení baterie ok. Lítal jsem s divným pocitem, co to mohlo být? Špatná inicializace nebo špatné servo?
Ještě upřesním, lítám dsx9 se spectrume AR6200, tedy 2,4GHz.
Špatná inicializace?
Pokud po zapnutí ostatní kanály jely, tak je malá pravděpodobnost, že by nejel jen ten jeden kanál, přijímač bude nejspíše v pořádku. Poznal se to dá ve chvíli, kdy se závada projeví - připojíš na ten "nefunkční" přijímačový kanál jiné servo a ověříš, zda jede. Závadu tipuji na seklé servo, třeba v některé krajní poloze, což nové zapnutí přijímače mohlo odblokovat. Chce se to ještě pokusit o nasimulování této závady v klidu doma při sundaných rotorových listech. JaHo
I květák je jen vycepované zelí
- Kenny McCormick
Re: Špatná inicializace?
si si isty ze to bol t-rex500??Bizon23 píše:Dnes se přihodilo, že při zapojení lipol k vrtulníku T-rex 500, při předletové kontrole nejevilo jedno servo na cyklice známky života, zkoušel jsem hýbat kabílkama a vším možným a nic. Poté jsem odpojil lipol a znovu připojil, po té jsem odlítal dalších 8 baterií a na první připojení baterie ok. Lítal jsem s divným pocitem, co to mohlo být? Špatná inicializace nebo špatné servo?
Ještě upřesním, lítám dsx9 se spectrume AR6200, tedy 2,4GHz.
Pred chvilou si riesil gyro na 450Pro
- Kenny McCormick