Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1321 Příspěvek od JirkaA »

Drondys píše:
JirkaA píše:Drondys, máš pozoruhodnou představu o tom, že nějaká pošta na světě přepraví zásilku zadarmo 8O 8O.

A kde konkrétně jsem psal, že pošta přepraví zásilku zadarmo ???
To, že prodávající neúčtuje poštovné neznamená, že pošta přepraví zásilku zadarmo. :wink:

Toto?

na eBay je sice uvedeno:
cena přijímače: $14.99, poštovné: $9.99

ale ve skutečnosti je to takto:
cena přijímače: $24.98, poštovné: $0
OK2WY
KarelSkala

Re: :)

#1322 Příspěvek od KarelSkala »

semby píše:Jo díky jen prosím přivedu napětí kam na nějaký pin od kanálu a jaký napětí stačí z regglu nebo musim externí napětí ?

Stačí do kteréhokoli kanálu přijímače připojit regl přes klasický konektor do přijímače co je na tom reglu a pokud je k reglu připojena baterka přes jiné napájecí vodiče toho reglu tak se přes ten konektor připojený do přijímače přivede napájení do přijímače. To platí pokud má ten regl BEC tj. pokud poskytuje na konektoru do přijímače napájení. Pokud ne je potřeba připojit napájení 5V na piny +/-, které jsou na každém kanálu přijímače.
Naposledy upravil(a) KarelSkala dne pon 11.10.2010 22:21, celkem upraveno 1 x.
semby

#1323 Příspěvek od semby »

Ještě jeden dotaz kam zapojit napájení a bindovací propojku když na přijímači není jediné vodítko ?
bitovod

#1324 Příspěvek od bitovod »

Napájení kamkoli, viz odpověď těsně nad tvým dotazem, bindovací propojku nikam, protože přijímač má bindovací tlačítko, viz moje odpověď na minulé stránce. Čteš ty odpovědi?
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Drondys

#1325 Příspěvek od Drondys »

JirkaA píše:Toto?

na eBay je sice uvedeno:
cena přijímače: $14.99, poštovné: $9.99

ale ve skutečnosti je to takto:
cena přijímače: $24.98, poštovné: $0

Znovu opakuji to, že pokud prodávající účtuje poštovné $0 neznamená to, že pošta přepraví zásilku zadarmo. Prodávající si to zkrátka pokryje výší ceny zboží, ale díky pravidlům o poplatcích na eBay přitom nerozlišuje v jakém počtu si zboží objednáváš a ke každému kusu ti připočte stejnou výši poštovného, které je stejně jen virtuální a ve skutečnosti vůbec neodráží skutečnou hodnotu poštovného a je to jen kvůli eBay poplatkům do poštovného přesunutá částka z ceny zboží. Už jsem tu jasně popsal, že poštovné uvedené na eBay nemá se skutečným poštovným, který si účtuje přepravce obvykle vůbec nic společného :wink:. Kdo kupuje na eBay častěji tak ví, že to tam není nic neobvyklého a je to naopak naprosto běžná praxe.
dodo.b

#1326 Příspěvek od dodo.b »

Dnes som dostal odpoved z Hobbypartz-u:

Sorry we don't ship to Slovakia.

Best regards,
Melissa
HobbyPartz

Takze som zobral dva kusky z Ebay.
semby

#1327 Příspěvek od semby »

bitovod píše:Napájení kamkoli, viz odpověď těsně nad tvým dotazem, bindovací propojku nikam, protože přijímač má bindovací tlačítko, viz moje odpověď na minulé stránce. Čteš ty odpovědi?

Ale to víš že je čtu :) a jsem za ně vděčný jen než se do toho pustím tak chci vědět nejvíc aby jsem něco nezmařil a jak skáču ze serveru na server jak po různu hledám tak jsem to přehlíd promin. Ale jinak moc díky odpoledne to zkusím :)
semby

#1328 Příspěvek od semby »

Tak jsem zkusil spárovat dle výše uvedených rad a došel jsem k závěru že nejspíš mám nefunkční přijímače protože po připojení na napětí a stisku tlačítka bind vůbec nereaguje. Dioda se ani nerozsvítí ani nerozbliká. Zřejmě jsem si naběhl při koupi. Tak budu muset sehnat někde nějaký jiný přijímač kompaktibilní s Coronou a pak znova.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1329 Příspěvek od arda1 »

Z čeho to krmíš a máš dobře polaritu?
ICQ 638556901
semby

#1330 Příspěvek od semby »

posla jsem to z baterky přes regulátor. Polaritu jsem dal podle toho jak je to na tom přijimači vyznačeno. Ještě můžu zkusit nabít Baterku do plna nejsem si jist kolik v ní je ale určitě neni vybitá. Skočil jsem ted domu jen na chvilku odpo se na to ještě podívám a změřím co tam jde měřákem. Ale mám ještě jeden systém a tak jsem připojil jiný přijímač a tam se dioda normálně rozsvítila.
Drondys

#1331 Příspěvek od Drondys »

semby píše:změřím co tam jde měřákem.

Regulátor by měl dávat na BECu okolo 5V což odpovídá běžnému napájecímu napětí pro přijímač.

semby píše:Ale mám ještě jeden systém a tak jsem připojil jiný přijímač a tam se dioda normálně rozsvítila.

Pokud to s jiným přijímačem funguje, pak bude problém asi opravdu v tom nefunkčním přijímači.

PS: Tlačítko na přijímači Corona CR8D bys měl držet stisknuté v době zapínání napájení přijímače tj. stisknout a držet, zapnout napájení přijímače až po chvilce několik sekund teprve pustit. Taktéž tlačítko na vysílacím modulu Corona CT8J na zadní straně vysílačky T9X bys měl držet stisknuté v době zapínání napájení vysílačky T9X tj. stisknout a držet, zapnout napájení vysílačky T9X až po pár sekundách po zapnutí napájení teprve to tlačítko na vysílacím modulu uvolnit. Nejsem si jist jestli to musíš udělat nejdřív na přijímači a pak na vysílači nebo naopak nebo jestli na pořadí nezáleží.
semby

#1332 Příspěvek od semby »

Aha dobrá rada to zkusím já jsem totiž nedržel to tlačítko když jsem připojoval napájení tak jestli je to takhle tak to odpoledne ještě zkusím. To mě nenapadlo vždycky jsem to připojil na napájení a pak jsem teprve stisknul tlačítko. No uvidíme jsem zvědav. díky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1333 Příspěvek od jyrry »

FS-R6B 2.4G 6Ch Receiver

Uz to nekdo mate doma? Fakt to s TGY9X funguje?
jyrry.webnode.cz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1334 Příspěvek od RiMr »

Kluci,
uživatel heliman9 se na mě obrátil s dotazem, jestli fungují dvě T9x v2 současně. Že on když napáruje dvě T9x, každou s vlastním Rx, tak každá zvlášť funguje, ale současně, ne, že se ruší a rozvíjí teorie čím by to mohlo býti.
Dneka ráno jsem vyzkoušel dvě T9x s dvěma 8k přijímači, funkčnost obou současně zapnutých rádií bezproblémová.

Takže Helimane, nevím čoveče...
Předpokládejme že máš dobře nabindováno, při testech s jednotlivými rádii všechno šlape, ale když k jednomu zapnutému zapneš i druhé, co to konkrétně udělá? Můžeš to trochu popsat?
heliman9

Rimr Rušení

#1335 Příspěvek od heliman9 »

No je to asi o tom, že když napáruji oba vysílače , každý zvlášť, stačí zapnout kolegy vysílač a najednou při pohybu pák na mém vysílači se ztrácí signál. To jest...., že při pohybu páky servo zamrzne a to jakékoliv nebo nereaguje. Po chvilce opět jde a podobně. Když tu kolegovu vypnu, vše chodí jak má. To samé dělá u něj, pokud mám i jen zapnutou vysílačku já. Nemluvím o tom, že když zapnu oba vysílače s příjmači, dělá nám to navzájem, ne, že by mne mohl ovládat, ale zásadním způsobem se omezujeme v ovládání, reakce serv je buď 10-30 procent , nebo 0-10. Prostě proměnlivé.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“