T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
pns

#1126 Příspěvek od pns »

jo.
EVIL IS BACK 15.5.2012
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1127 Příspěvek od OPR »

A lítal jsi se zapnutym governorem ale v podstatě jsi mněl v rádiu nakřivkováno?
pns

#1128 Příspěvek od pns »

mam v radiu nakrivkovano, a ted podle toho co tu napisalo, mam zrejme k tomu i zapnuty gov.
EVIL IS BACK 15.5.2012
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1129 Příspěvek od OPR »

Nevím přesně jak roxxy ale pokud nemá regulátor v gov. režimu vodorovnou křivku tak se přehřívá a i podle poslechu dělá dost velký blbosti....... to by se muselo vidět ....... a hlavně bys to asi i poznal 8)
Kenny McCormick

#1130 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena píše:No mam pocit ze nekde na heline je zasitej imbus mensi nez 1,5, ale ani nevim kde. Pri beznym skladani pouzzivam pouze 1,5 HUDY (co ja vim, treba to je 1,3)
Kazdopadne ocas o kterej ti jde ma bud klasiku, tedy to co je vsude na ramu (podle me 1,5mm) a pak tam je taky par krizovych sroubku. NIC JINEHO.
:) :D :lol: :lol: :lol: :lol: :D :)
mas samozrejme pravdu, vsetko je klasika 1,5mm, len sa smejem kvoli tomu, ze som to tu marekovi pisal asi pred dvoma tyzdnami, ale vidim, ze mi neveril... :lol: :lol: :lol: mal si mu to napisat ty, kto iny uz za rok viackrat rozobral a zlozil heli?
Jediny imbus 1,3 je na tomto dieli: http://www.readyheli.com/H45023-Metal-W ... 33053.html
spaja ten plastovy diel s kovovym, takze marek, predaj ho niekomu kto ma 250-tku trexa.

pkotatko
uz mi je jasne preco si nebral G3 baterky :lol: - 1800 4S sa nevyrabaju :lol:
Tiez sa mi nechcel vojst regl /neorigo turnigy :D / do tej dutiny pred motor, tak som musel do plastu vyrezavat vecsiu dieru, nebolo to bohvieco - tak som tam dal tieto dve upgrade, co su dole na fotke:
http://www.ac-rc.com/product_info.php?p ... 8f7ecf1818 zlepsilo sa aj vetranie, regl mam na vysku a rozdiel tych dvoch upgrade vo vahe v porovnani s plastovym je asi 1gr, len uz neviem ci viac alebo menej :)
Dorazne vsak vystriham pred pouzitim prilozenych skrutiek :!: - blato, strhne sa imbus v hlavicke skrutky :!:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
janac.marek

#1131 Příspěvek od janac.marek »

Kenny McCormick píše:mas samozrejme pravdu, vsetko je klasika 1,5mm, len sa smejem kvoli tomu, ze som to tu marekovi pisal asi pred dvoma tyzdnami, ale vidim, ze mi neveril... :lol: :lol: :lol: mal si mu to napisat ty, kto iny uz za rok viackrat rozobral a zlozil heli?
Jediny imbus 1,3 je na tomto dieli: http://www.readyheli.com/H45023-Metal-W ... 33053.html
spaja ten plastovy diel s kovovym, takze marek, predaj ho niekomu kto ma 250-tku trexa.

No viem, že si to písal, len si nespomínam, že by si písal diel ;) . A keďže je to v návode a taký klúč nemám, tak som si povedal, že sa zíde.
A jj, ten diel, kde sa to používa som zasielal o pár príspevkov vyššie + som si ale myslel, že ešte aj vzadu niekde.
V každom prípade som si dnes bol pekne zalietať a práve dobíjam baterky (prvý krát 2C, snáď sa nenafučia hneď) a idem znova. Je NÁDHERNÉ POČASIE :lol:
Rexík je znova veľmi dobre vyvážený aj keď som kvôli vibráciam ubral gyro na 71%. Vibrácie mi spôsobuje zase swashplate alebo main gear (main shaft som skúišal 2 krát meniť) - obe sú už na ceste, tentokrát radšej original a nie z heliprosu (už im neverím).

Mimochdom predávať 4 dolárovú vec? Načo :). Šak na rexa sa to zíde a taký imbux i tak nemám.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Kenny McCormick

#1132 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tak schvalne:
janac.marek píše: Treba tam ale menší imbusák ako 1.5 a ten nemám. Zajtra kúpim, skúsim rozobrať.
Snáď nájdem problém. Rád by som sa vyhol kúpe celej časti.
http://www.readyheli.com/H45038-T-Rex-4 ... 36682.html

Kenny McCormick píše:Skrutkovac na chvost by mal byt imbus 1,5mm :!:
Mensi je len na jednej skrutke na rotorovej hlave /1,3/

:wink: :D :lol:

Jo, a pisal si o nesumernej stope listov, nastavuje sa to tym dlhym tiahlom od cykliky co ide hore :wink: , inak to vibruje jak svina...
Takmer vzdy, ked vymenis listy za nove ci ine, musis stopu zrovnavat.

A najkvalitnejsie skrutky kupis aj tu http://www.dmpsteel.sk/ , ak ti treba nahradne, je to v Blave, iste tam z casu na cas chodis, najtvrdsie su s oznacenim 12,9 ale POZOR :!:
Ked ju prilis nalepis, nestrhnes srobovak ani srob ale zlomis skrutku :!: :roll:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1133 Příspěvek od pkotatko »

Kenny McCormick píše:uz mi je jasne preco si nebral G3 baterky :lol: - 1800 4S sa nevyrabaju :lol:

Odhalil jsi mě :D Ono není úplně jednoduché sehnat tento typ baterek. Málokdo je vyrábí. A přijdeš na to až je začneš shánět :wink:
Navíc jsem byl limitovanej možnostmi nákupu -rozměr, váha, odkud, kde a jak.
Jinak Nano-Techy přišly pěkně srovnané v 0,01V. Vzal jsem na zkoušku tři sady, tak uvidíme.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
janac.marek

#1134 Příspěvek od janac.marek »

Kenny McCormick píše:Jo, a pisal si o nesumernej stope listov, nastavuje sa to tym dlhym tiahlom od cykliky co ide hore :wink: , inak to vibruje jak svina...
Takmer vzdy, ked vymenis listy za nove ci ine, musis stopu zrovnavat.

Heheh, vďaka za citáty :) .

Vďaka za tento typ na tie tiahla. Tiahla mám ale rovnako dlhé. Mám jedno predĺžiť alebo jedno skrátiť tak, aby to bolo v jednej stope? Ale tak to môžem skúsiť len metódou pokus omyl, keďže neviem ktoré.
Čo sa šróbov týka, tak mám od Tarota. Už dávam pozor, takže bude OK a boky už nelepím a keď niečo nepôjde ľahko, tak to nahrejem.

PS: Otočil som to aj dnes dole hlavou :) . Veľmi dobrá helina začiatočníkovi. Vďaka každému jedemu na fóre, kto odporúča práve ju a + simulátor.
Mať ale viac peňazí, najradšej by som mal dva kusy zo 450tky alebo aspoň jednu 600vku k tomu, nech je aspoň vždy jedna helina pojazdná. To lietanie po oblohe sa so simom nedá porovnať.
Odkedy som zvýšil plyn zo 70% na 80% (čo je asi max pre dreváky), tak tie reakcie sú citeľne lepšie.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Kenny McCormick

#1135 Příspěvek od Kenny McCormick »

pkotatko píše:Ono není úplně jednoduché sehnat tento typ baterek. Málokdo je vyrábí. A přijdeš na to až je začneš shánět :wink:
Navíc jsem byl limitovanej možnostmi nákupu -rozměr, váha, odkud, kde a jak.
Jinak Nano-Techy přišly pěkně srovnané v 0,01V. Vzal jsem na zkoušku tři sady, tak uvidíme.
Zas ked niesi limitovany cenou, dalo sa spojit 2x 2S 1800mAh G3 VX, tie sa vyrabaju :lol: , dlzka a hmotnost mensia ako Nano-Techy.
Ale za tu cenu mas 3ks TRN, ked podrzia jednu sezonu pri tvojom lietani, tak aj staci :)

marek,
k tym tiahlam, premeraj min./max. nabeh na oboch listoch mierkou, a ten presnejsi nechaj tak, s tym druhym nastavuj stopu. Cize tiahlom, co vedie k tomu listu. Ked su rovnako, tak to je jedno. Ja som si poznacil fixou jeden grip, a stale prisposobujem len ten jeden list - bud hore, alebo dole podla potreby.
Cize ako sa to robi: na konce listov nalepis pasky, na jeden ciernu, na druhy cervenu, roztocis rotor /najlepsie na stole a pridrziavas helinu za trubku/ pozeras v urovni listov ktory je vyssie /cerveny ci cierny/ a podla toho vies, ci mas skracovat alebo predlzovat.
POZOR na bezpecnost. Tak to robim ja, neviem ci je to uplne spravne, ale funguje mi to.

janac.marek píše:Mať ale viac peňazí, najradšej by som mal dva kusy zo 450tky ...nech je aspoň vždy jedna helina pojazdná...
Uz si aj prisiel na to, preco tu ludia maju viac helin... :wink:
janac.marek

#1136 Příspěvek od janac.marek »

Super. Vďaka za ten tip s farebným označením listov. To by ma nenpadlo a len by som tipoval, ktorý bol kde.
Hneď zajtra idem na to. Možno mi to odstráni aj problem s tým mikaním na swashplate, aj keď náhradný je už na ceste.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1137 Příspěvek od pkotatko »

dalo sa spojit 2x 2S 1800mAh G3 VX

Uvidíme, pokud vůbec 4S něco zajímavýho přinese. Nechci předbíhat.
Pokud to bude dobré, do Vánoc ji dám trochu zabrat a už by se mělo něco poznat. Spojovat dva paky je jedna z posledních možností. Moc se mi do toho nechce. Moc konektorů = málo blbuvzdorné :D
janac.marek

#1138 Příspěvek od janac.marek »

Neviem aké rozmery má 4S baterka alebo 2s+2s, ale dosť by ma zaujímalo ako sa vám to tam zmestí.
Ja som mal celkom problémy aj s 3S baterkou a vedením káblov tak, aby to kabínke moc nezavadzalo. Sa mi zdá dosť taká natesno k tej baterke.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1139 Příspěvek od pkotatko »

4S 1800 je stejně velká jako 3S 2200 :wink:
Bizon23

#1140 Příspěvek od Bizon23 »

Jaký pastorek používáte? Já měl místo 13z, který má být ve stavebnici 14z a točí to dost, ale zase se mi zdá, že to při pumpování dost ztrácí. Je lepší tedy vyměnit za 13z?
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“