EasyStar zalétávání a 2 problémy

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
JMalik

#31 Příspěvek od JMalik »

nessi,
Vyhledej někoho zkušenějšího v okolí, vyřeší se to za 10minut a dva, tři starty.
(Tohle bude po navádění písemnými zprávami nekonečné)
JMalik

#32 Příspěvek od JMalik »

Abu píše:
Lark píše: že pokud za vrtulí nejsou žádná kormidla, tak nemá vyosení žádný vliv, ale není důvod motor vyosovat

Tohle ovsem plati pouze pro STRANOVE VYOSENI. Vyoseni nahoru a dolu funguje........

Tohle neplatí ani pro stranové vyosení !!!
Abu
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Abu »

JMalik píše:Tohle neplatí ani pro stranové vyosení !!!

No dobre, je to tak, i vektorovani do stran samozrejme funguje.....

A za chvili stejne prijde nejakej "znalec" a napise ze tlacnej motor se nikdy nevyosuje, takze je to vlastne jedno co napisu.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od honzajs »

No, já jsem ES kdysi postavil, resp. sestavil, mrskl do vzduchu a on letěl bez problémů. To ovšem s NiCd v čumáku, ne s lipolkou, jak autor píše. Když jsem tam pak dal silnější motor jak Permax 400, tak jsem ho mírně vyosil nahoru. Stranově to bylo celkem OK, takže tam asi bude někde nutný trimovat, nebo zkontrolovat kolmosti. Jo ES, pohádka mládí :lol:
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
flyabit

#35 Příspěvek od flyabit »

To hupanie je preto lebo mas tazisko moc vzadu, posunut baterku mirne dopredu.Vyvazene lietadlo je vtedy spravne ked pri podopreti taziska je cumak skloneny mierne dolu , trup by nemal byt vodorovne s podlozkou.
vsvs77

#36 Příspěvek od vsvs77 »

Zdravím, koupil jsem hotový model na inzerát a potřeboval bych vědět kolik je poloha těžiště podle výrobce. Díky
m.s.

#37 Příspěvek od m.s. »

78mm od nabezky, asi 5mm pred zadni hranou krytu spojky kridel. Muzes dat i o kousek vic dopredu.
imagin
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od imagin »

Na vyoseni motoru mam svuj nazor, at jiz ze zkusenosti, rady zkusenejsich ci "logiky veci" - ten nazor vyjadruji i v prvnim prispevku - ovsem chtel jsem se vyvarovat boje "vyosit - nevyosit".
Muj nazor je ten, ze krome funkcnosti rizenych ploch vyosenim motoru potlacujeme reakcni moment vrtule, vzhledem k typu a pouziti modelu vcetne jeho rizeni pak vice ci mene, ale vyosujeme.
Mozna se mylim, ale vyosuji VZDY.
Kdyz tady ctu prispevky ostatnich pouze mne to v mem pocinani "vyosit" jen presvedcuje.
cizak

#39 Příspěvek od cizak »

JJ musí se vyosit vždy a že motor sedl jako prdka na hrnec je asi ta chyba a má být vyosen což je zjevně jasné z toho letového projevu co bylo popsáno , to vyosení motoru je u každého typu modelu trochu jinak ale princip je pěkně tutaj :roll: http://www.kolmanl.info/index.php?show= ... nt_vyoseni tož taky vyosení směru otáček vrtule vyosit motor 1,5 - 2 stupně doprava/doleva ( eliminace reakčního momentu vrtule ), dolů vyosit dle plánu nebo jít až na nulu ( podle toho, co tam je za motor ) boční vyosení je u tažných motorů tutaj na str. 10 foto 3.1 http://www.akroforum.cz/download/manual ... ty/3_1.pdf tak u tlačných musí být taky něco tak přeci :roll: stačilo by pohledat podobné rady na tlažné poladit a vyzkoušet v praxi ...

Jak je zde již popsáno http://www.modelar.estranky.cz/stranka/ ... ani-modelu - " Zalétávání modelu je poměrně náročný a zdlouhavý proces vyžadující značnou trpělivost, systematičnost a praktické zkušenosti. U modelů řízených rádiem je situace o to obtížnější, že i špatně zalétaný model se dá ,,uřídit" a někdy modelář s takto špatně zalátaným modelem létá třeba měsíce než mu zkušenější kolega poradí či přímo pomůže model ,,ukáznit". "

to samé se řeší i u lodí myslím , např má li loď tři lodní šrouby tak se prostřední točí opačně ...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“