Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ARNOLD
Kontaktovat uživatele:

#541 Příspěvek od ARNOLD »

paja1 píše:Ma nekdo zkušenosti stimto hazedlem Ultegra F3K inkl. 4x Servos děkuji

Tady jsou nějaké fotky + jedno video, které je spíchlé horkou jehlou. Takže omluvte kvalitu střihu, obsahu a obrazu :oops:

http://arnold75.rajce.idnes.cz/Ultegra/
F3K Ultegra, F3RES Slite V2, Kiwi, F5J Vertigo
paja1

#542 Příspěvek od paja1 »

Ještě se zeptam cena je 399 eur a jaka je čekaci doba a za kolik se da pořidit OSIRIS II jak jsi spokojen se servy v křidle da se to vyměnit Dik
ARNOLD
Kontaktovat uživatele:

#543 Příspěvek od ARNOLD »

napis me na sz telefon,zavolam ti a pokecame.Psat to by bylo na dlouho.
chuan
Kontaktovat uživatele:

#544 Příspěvek od chuan »

Volat by byla škoda, my ostatní čtenáři jsme docela nadržení na nějaké to uživatelské info :-), tak žádné tajnůstkaření!
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#545 Příspěvek od Polynom »

paja1 píše:Ještě se zeptam cena je 399 eur a jaka je čekaci doba a za kolik se da pořidit OSIRIS II jak jsi spokojen se servy v křidle da se to vyměnit Dik

osirise pořídíš kolem 7tis.

serva k křídle se určitě vyměnit nedají bez rozřezání křídla.

obecně je to dobrý éro pro klidné počasí cca do 5m/s. je hooodně křehký ale velice nízká hmotnost (i pod 250g) dle mě absolutně nevhodné pro začátečníky.
ARNOLD
Kontaktovat uživatele:

#546 Příspěvek od ARNOLD »

chuan píše:Volat by byla škoda, my ostatní čtenáři jsme docela nadržení na nějaké to uživatelské info :-), tak žádné tajnůstkaření!

OK teda,
No, co napsat k Ultegře? Prostě se mi to éro líbilo, znáte to :) .Takže následovala objednávka.
Po zaplacení éro přišlo cca do měsíce,takže pohoda. Tvrdá kartonová krabice, pěkně zabaleno ,vše přišlo bez poškození.
Šok nastal, když jsem se jal přišroubovat křídlo k trupu. Jeden šroub pohoda, druhý ne a ne chytit, posvítil jsem si do dírky a ouha.Nepřesně svrtané křídlo cca o 1,5mm! Čekal jsem ledas co ,ale tohle ne.
Další trochu zbytečný problém mi výrobce připravil ohledně serv.Připojil jsem je k servotesteru a zase jsem koukal . Ani jedno servo nemělo při neutrálu páku kolmo, Vzhledem k tomu, že se nedají přenastavit páky, protože je v křídle opravdu malá dírka (musel bych frézovat), jsem musel neutrál dohánět na vysilači posuvem středů.Zvlášt nepříjemné to bylo na křidýlkách, kde mám kvůli tomu omezenou výchylku brzd.
Nevím, zkrátka si o výrobci od té doby myslím své :_(

Tedka cca po půl roce lítání už jsem docela vychytal mušky , hlavně pevnostní.Lítá se mi s tím pěkně a rozhodně nelituju, že jsem to koupil. Polynom psal, že je to éro pro klidné počasí do 5m/s a já s ním souhlasím.

Tím co jsem tady napsal nechci nikoho odrazovat od koupi,.Třeba jsem měl jen smůlu na špatný kus.
Docela by mě zajímalo, kdo to pro Stratair vyrábí. :roll:
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#547 Příspěvek od Polynom »

ARNOLD píše:Docela by mě zajímalo, kdo to pro Stratair vyrábí. :roll:

jistě všem známý Pekár ze Slovenska... :D
ARNOLD
Kontaktovat uživatele:

#548 Příspěvek od ARNOLD »

Polynom píše:

Aha, tak to bylo asi hóodně borovičky když to dělal :D :D
milost
Kontaktovat uživatele:

#549 Příspěvek od milost »

Polynom píše:

A dalo by se to teoreticky sehnat rovnou od Pekara levneji? ....

... Aneb setrime kde se da 8)
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#550 Příspěvek od Polynom »

milost píše:
Polynom píše:

A dalo by se to teoreticky sehnat rovnou od Pekara levneji? ....

... Aneb setrime kde se da 8)

dle mé zkušenosti ne, mají to zasmlouvané a Pekár nemá důvod kvůli tvý tisícovce riskovat svojí práci...
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#551 Příspěvek od lakotamm »

Inak - mám pocit, že raz mi nejaký Ružomberčan núkal krídlo na F3K, keď som si pred rokom vyberal. :oops:

Lenže ja som to odmietol. 8O

Ak to na 100% vyrába Pekár, lacnejšie by to mohlo ísť. :wink:

EDIT:taktiež mi niekto ponúkal novú Ultregu za 200€, vraj na ňu nemá čas. Bol to Žilinčan. Ale keďže som o tom modeli veľa netušil a ani o ňom neboli informácie, nezobral som ju.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

Životnost pružinek u VOP a SOP

#552 Příspěvek od ST »

Zajímaly by mě Vaše zkušenosti s životností pružinek na ocaskách? Tedy za jakou dobu vyvadnou a blbě pruží ? Já jsem to měl zatím bez možnosti odepnout . Předělával jsem ale u MANTY ocasky, smad už naposled a tak jsem zkusil udělat karabinky.

Obrázek

Obrázek
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#553 Příspěvek od vandurat7 »

EDIT: Včera jsem dělal křídlo (xps jadro+laminat) a nějak jsem znejistěl když jsem vážil tkaninu.
Mám 33g a 20g od havla na rulích. Jak je možné že stejně velké tvary vážily jinak-33g vážila 4,6g a 20g vážila 5,2g ?
Nejspíš došlo k záměně,jinak si to nedokážu vysvětlit :)

Křídlo se laminuje s jednou vrstvou skla normálně,a druhou vrstvou skla pootočenou vláknama o 45°. Jakmile jsem vystřihl tu část pootočenou o 45°,tak se mi srolovala,a rozáhla. Nebylo možné ji udržet tak jak by měla být,a když jsem pokládál na folii,musel jsem to natahovat a všelijak se s tím paplat aby to bylo jakštakš rovně. Existuje na to nějaký fígl?
U 100g tkaniny se mi to tak nerozjíždí,ale u této pavučinky pořád. Tady kdosi psal potřit okraje lakem,a potom se to nerozjede. Ale i nesruluje ?

EDIT:umazán poslední odstavec. Milná informace
Naposledy upravil(a) vandurat7 dne ned 17.10.2010 17:57, celkem upraveno 1 x.
Clear sky,glider fly..
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#554 Příspěvek od Polynom »

vandurat7 píše: Jakmile jsem vystřihl tu část pootočenou o 45°,tak se mi srolovala,a rozáhla. Nebylo možné ji udržet tak jak by měla být,a když jsem pokládál na folii,musel jsem to natahovat a všelijak se s tím paplat aby to bylo jakštakš rovně. Existuje na to nějaký fígl?

hodně špatná tkanina, tohle ti kvalitní sklo neudělá. další věc je že tyhle tenký tkaniny by se neměly stříhat ale řezat nějakým rotary cutterem.
onca
Kontaktovat uživatele:

#555 Příspěvek od onca »

Nevim, kde jsi tu váhu viděl, ale na Isisu křídlo 150 cm i s vylitýma středama pro šrouby a kolík váží do 130g ! a je to beton.
150 gramové křídlo by bylo dobré tak do silného větru na trhání rekordů ve výšce.
RCgliders.cz
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“