aaaaaaaaaaaaa

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

aaaaaaaaaaaaa

#1 Příspěvek od MartinMartin »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Naposledy upravil(a) MartinMartin dne sob 10.12.2011 13:25, celkem upraveno 1 x.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od holda29 »

Jake upravy si na ni delal? Uvazoval jsem nad ni, ale na RCG na ni moc chvalozpevu nebylo. Udajne regl ze SS serie, co ma snad nejhorsi hodnoceni z vyrobku na HC, spatne vymysleny nahon smerovky, mala kola na pristani a start do travy a nemoznost dat klapky na jeden kanal pres Y kabel.
Muzes to potvrdit ci vyvratit? Bral bych ji jinak hnedka.
valino
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od valino »

Zdar
Taky jsem jí chvilku vlastnil než šla do světa. Pěkně si jí upravil kabátek, vypadá to fakt dobře. Co ten podvozek, já dával na přední kolo silnější servo a ten hliníkovej plíšek na ty ostatní kola se pořád prohejbal. Ten byl jak z bláta uplácanej. Ale jinak lítala dobře, pravda.
V.
EDIT : Náhon směrovky není nejhorší, jen to servo je slaboučký.
S reglem jsem já problém neměl
Ano, ty klapky nešly přez Y kabel
Ještě jsem tam měl stržené šroubky na vrtulovém unašeči.
No a zaboha jsem nemohl přilepit anténky na střechu - nějakej divnej plast.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MartinMartin »

Zdarec, tak regler úplně v pohodě zatím žádný problém, náhon směrovky je taky dobrý akorát ten jejich kuloví čep je nepoužitelný hned se rozpadne (mě už při montáži) klapky opravdu nejdou použít přes V kabel jedině použít obraceč chodu serva který se dá za pakatel na HC koupit nebo použít 2 kanály. Hlavní podvozek je bez problémů vůbec se neohýbá spíš se mi jednou při opravdu tvrdém dosednutí při podfouknutí větrem vylomil úplně ale neohnul, horší je na tom origo příďová noha drát je nějaké bláto takže i při pěkném přistání se ohýbá a špatně pruží vyrobil jsem novou s pružinového drátu a navíc namotal o dvě pružící oka navíc a chodí bezvadně. Starty s trávy není problém s origo koli spíš brzdí papuče se kterých kolečka velmi málo trčí takže možnost létat bez bačkor ale s fotbalového hřiště není problém odstartovat i s bačkorami a to nemusí být zrovna čerstvě posekaná tráva. Dále jsem
vyměnil vrtuli za stejný rozměr ale APC a hned je to poznat ta origo je nějaké plastové poleno, kužel házel jako prase taky použit jiný. Servo směrovky je v pohodě dokud nedostane velkou ránu od příďového kola nejlépe jej nahradit servem s kovovými převody. Další věcí kterou jsem vylepšil byli hnusné díry ze spodu křídel kde vedou náhony křidélek zalepil jsem je proužky epp ale před tím jsem tam ještě vlepil uhlíkové trubičky které výrazně spevnili pevnost křídla za koncem duralové spojky a spěr. Pro normální létání je dostatečná původní koncepce ale pokud chcete létat přemety a jiné základní akrobatické prvky je potřeba zesílení křídla se již dost prohýbala. Výkrut se musí letět víc na rychlosti a je samozřejmě sudoví ale co mě moc překvapilo tak že model létá pěkně i na zádech jen je potřeba více odtláčet a dokonce i s vytaženými klapakymi na plno když jsem je zapoměl zavřít ale pořád model letěl pěkně jen se muselo ještě víc odtláčet. Ale i po těchto drobnostech je pořád éro za velmi příznivou cenu a ty letové vlastnosti jsou fantastické a velice rád si s modelem zalétám i když na prvním místě mám 3D akrobaty
Jinak kabina moc nedrží šla mi velmi lehce oddělat a tak vybavit vnitřní prostor zatím ji ještě nemám ani přilepenou (ani na fotkách) drží díky spojkám křídla a až po instalaci pilota ji možná zalepím ale není to třeba. venkovní zdobení je s normální samolepící folie v tomto případě řezané a stříhané ručně žádný ploter. Další vychitávkou je osvětlení modelu dokonce v křídlech jsou už připravené zasklené konce křídel a samozřejmě není problém létat i v noci ale začátečníkům bych to nedoporučoval přece jenom je to svižnější stroj.
Comingman

Re: Cessna 182 Durafly

#5 Příspěvek od Comingman »

MartinMartin píše:Mám tady nějakou inspiraci pro někoho kdo by si chtěl pořídit tuhle levnou a přitom krásnou cessnu. Jinak letové vlastnosti perfektní létá opravdu nádherně jak rychle tak i na klapkách velmi pomalu stojí opravdu za to a navíc když ji hodíte do pěkného kabátku jak jsem učinil já tak je to zaletu opravdová polomaketa i přes to že je to EPO.

Foto z úprav:
http://skyfly.blog.cz/galerie/rc-modely ... k-toy-xair

Foto z letiště bohužel bez letovích fotek:
http://skyfly.blog.cz/galerie/rc-modely ... -9-10-2010

Tak tuhle krásku mám taky, a myslim, že je úplně supr! Doporučuju!
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“