výdrž baterie

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Ajwori

výdrž baterie

#1 Příspěvek od Ajwori »

Ahoj,
od přítelkyně jsem dostal vrtulníkr typ Syma S032 gyro se standartně dodávaným akumulátorem, jsem již dva měsíce v nemocnici tak, abych se moc nenudil. Problém je v tom, že vrtulník létá tak max 3 minuty ve výšce kterou mi dovoluje výška stropu a poté se už jen vznáší do 10 cm max nad zemí a výš nejde. Než se vybije uplně, trvá to tak zhruba ještě 10 minut. Zdá se mi, že to normání není. Doba nabíjení je asi tak 30 minut.
baterie má kapacitu tuším 400-450mAh nevím přesně, řešila by tento problém nějaká sinější a dá se vůbec sehnat?
děkuji za rady a případnou pmoc
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Peppy »

Ide tam jedno clanok ale je to take RTF takze nwm ci sa da baterka vymenit... ked to je este aj na prepinac.... to by chcel spajkovat ak sa k nej dostanes... a nechal by som tu istu koli tazisku a celkovej vahe... mozno si schytal zly kus lipolky

ta by tam mala byt oka len neni na sklade http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7571
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Ajwori

#3 Příspěvek od Ajwori »

Peppy píše:Ide tam jedno clanok ale je to take RTF takze nwm ci sa da baterka vymenit... ked to je este aj na prepinac.... to by chcel spajkovat ak sa k nej dostanes... a nechal by som tu istu koli tazisku a celkovej vahe... mozno si schytal zly kus lipolky

ta by tam mala byt oka len neni na sklade http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7571

dobře děkuju, za typ, ještě se zkusim poradit s prodejcem
Ajwori

#4 Příspěvek od Ajwori »

mám ještě jeden poznatek, po dolítání a vybití baterie do nuly jsem ji vyndal a byla docela zahřátá, od motorů to být nemůže, protože jsou od baterie poměrně daleko, nemůže to být taky známka čehosi?
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Peppy »

ani ne
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Ajwori píše:mám ještě jeden poznatek, po dolítání a vybití baterie do nuly jsem ji vyndal a byla docela zahřátá, od motorů to být nemůže, protože jsou od baterie poměrně daleko, nemůže to být taky známka čehosi?
Tam je Lipol že? Pokud jsi ji vybil do mrtě tak je po ní. :cry:
ICQ 638556901
Ajwori

#7 Příspěvek od Ajwori »

hm asi je fakt poni, po vybytí se nabíjí bezmála půl hodiny a to normální opravdu není
blade120
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od blade120 »

Problém je v setovej nábíjačke. Nepomôže nič, len vyhodiť nabíjačku, kúpiť niečo normále a nové baterky. Tú starú baterku už nerozchodíš, tiež vyhodiť.
Bora

#9 Příspěvek od Bora »

Jak píšeš že to lítá tři minuty a pak to spadne a výš jak 10cm nad zem to nedostaneš tak ty 3min.to je ta chvíle kdy znovu dobít baterii jinak jí zničíš.Prodejce většinou udává dobu letu nadhodnocenou.Baterie se také dají koupit v e shpou RC Zona jsou 500ma ale nevím jestli se do Tvého modelu vejdou.Přeji brzské uzdravení.
atlantis

Baterie

#10 Příspěvek od atlantis »

Ahoj, měl bych dotaz ohledně baterie. Jedná se mi o to, jak spočítat nebo jak zjistit, jakou potřebuji kapacitu baterie, aby mi utáhla 6 serv ( 2x Hs-85bb, 2x Hs-422, 2x Hs-81 ) a aby to vydrželo delší chvíli létat.... asi tak 45 minut , nebo raději déle. Model je větroň, rozpětí 3.400 mm a má hmotnost 3500g.
Vybral jsem tuhle, ale nikde se nedá zjistit , kolik na jedno nabití vydrží.
http://www.radiemrizenemodely.cz/store/ ... 520_0.html
Ještě bych měl jeden dotaz, bohužel mi elektrika nic neříká, tak potřebuju vědět, kdybych tuhle baterii dobíjel nabíječkou přes konektory z autobaterie přímo na letišti, jestli bych po nabití modelu také potom odjel domů...:))
Případně mi doporučte jinou baterii.... Dík za odpovědi.
Michal
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

Ten vetron je pohanen elektromotorem nebo ne?
Baterie co jsi uvedl je 3clanek lipol, napeti 11.1 - 12.6V, pro prime napajeni serv a prijimace absolutne nevhodna. Stejne tak kapacita 3300mAh je pro napajeni palubniho RC zbytecne moc velika.
Pokud to ma zaroven slouzit i pro pohon, tak je to neco jineho...

Jinak ja pro 3m 3kg rychly vetron pouzivam 4clanek klasickych NiCd tuzek Sanyo KR-1200AUL. Krmim z toho prijimac a 6x digitalni servo, vydrz je zhruba 2-2.5h ve vzduchu, s velkou rezervou (spotreba mensi nez 400mAh za hodinu letu, chvili akrobacie, chvili termika).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
atlantis

#12 Příspěvek od atlantis »

Abu píše:Ten vetron je pohanen elektromotorem nebo ne?
Baterie co jsi uvedl je 3clanek lipol, napeti 11.1 - 12.6V, pro prime napajeni serv a prijimace absolutne nevhodna. Stejne tak kapacita 3300mAh je pro napajeni palubniho RC zbytecne moc velika.
Pokud to ma zaroven slouzit i pro pohon, tak je to neco jineho...

Jinak ja pro 3m 3kg rychly vetron pouzivam 4clanek klasickych NiCd tuzek Sanyo KR-1200AUL. Krmim z toho prijimac a 6x digitalni servo, vydrz je zhruba 2-2.5h ve vzduchu, s velkou rezervou (spotreba mensi nez 400mAh za hodinu letu, chvili akrobacie, chvili termika).

Ahoj, no já zatím to budu provozovat jako větroň ( na svah ) , ale do budoucna bych to rád předělal na motor, páč se mi nechce moc jezdit na vzdálené kopce, když mám letiště s minisvahem 3km za barákem.
Takže, jak píšeš pro ovládání serv je tato baterie nevhodná..?? A proč? Jako že je moc silná? Kdybych do toho v budoucnu dal motor ( nemám ponětí jakej , aby to utáhl ) tak by ta baterie byla vhodná ? A to by utáhla motor i serva dohromady, nebo bych tam musel přidat ještě další baterii?
Můžeš mi tedy hodit nějaký link na případnou vhodnou baterii, abych měl inspiraci. Dík
Abu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Abu »

Pro napajeni palubni RC vybavy potrebujes zdroj napeti 5V, takze treba neco jako tyhle baterky - http://bestbuymodel.com/detail.asp?czbozi=421003020009

Trochu me desi, ze nekdo s takhle spatnymi znalostmi o modelarine chce nekde prohanet 3.5kg bestii. Ses si opravdu zcela jisty tim do ceho se poustis, nebylo by lepsi si nejdriv neco nastudovat a zacit od mensiho k vetsimu ???
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
atlantis

#14 Příspěvek od atlantis »

Abu píše:Pro napajeni palubni RC vybavy potrebujes zdroj napeti 5V, takze treba neco jako tyhle baterky - http://bestbuymodel.com/detail.asp?czbozi=421003020009

Trochu me desi, ze nekdo s takhle spatnymi znalostmi o modelarine chce nekde prohanet 3.5kg bestii. Ses si opravdu zcela jisty tim do ceho se poustis, nebylo by lepsi si nejdriv neco nastudovat a zacit od mensiho k vetsimu ???

Neboj, nejsem sebevrah, já mám tento model do budoucna až se trochu vyškolím na menších větroních. Nehodlám tohodle krasavce hned rozbít, na to se mám příliš rád a hlavně mám rád svoji peněženku...:)))
Jen si postupně sháním vše potřebné, abych to měl v kupě. Já teď začínám prohánět Easystára a tento větroň ( Minimoa ) jsem dostal jako stavebnici k narozkám, tak ji jen zatím kompletuju.
Ale dík za odpověď
Jo ještě, můžeš mi napsat něco ohledně mého dotazu na nabíjení baterie na letišti z autobaterie?
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Bartn »

Pro Atlantis
Při nabíjení na letišti by se Ti měla snížit kapacita autoakomulátoru max. o 4 Ah. Takže pokud máš akumulátor velikosti cca 45 Ah a je v pořádku sníží se jeho kapacita na cca 41 Ah. A to bys měl odjet.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“