PiccoZ

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Vigo »

Jen tak si rejpnu do autora článku měl bys to přejmenovat neb se to jmenuje picooZ :D

Hodně tipů k tuningu lze najít na: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=554408

a taky na: http://www.piccoztoolbox.no-ip.com/ v sekci HOP UPS

Ty samolepky jsem nalepil všechny tři na sebe a jen polovinou na trup. Druhá polovina přesahuje trup směrem dopředu. Stejně se mi to ale zdá málo. Moc se mi ale nechce zvyšovat závaží a tak zkusím kombinaci téhle zátěže a malého křidélka z vizitky :wink: Napadlo mě taky odříznout kus EPP v zadní části trupu a tím posunout těžiště zároveň s odlehčením stroje.

Hlavní rotor mi taky mírně hází hlavně při malých otáčkách. Podle komentářů na disk. forech lze použitím ložiska zvýšit účinost a dobu letu až o dvě minuty. Osobně nehodlám montovat kuličkové ložisko, ale přemýšlím nad kluzným z plastu a to vlepeném v místě kde hřídelka vychází ven z trupu asi takhle: http://71.31.175.119:9996/plans/plate%20mod%202.jpg. Doporučují také namazat to stávající ložisko.

Nedoporučuji nakrucovat příliš intenzivně ocas neb mě vtom zapraskalo a myslím že jsem zlomil tu vedlejší ocasní vzpěru. Torzní tuhost tím zdá se neutrpěla tak počkám co bude a přinejhorším to zalepím vteřiňákem.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Čop »

S tím prasknutím jsem na tom stejně. Ale lítá pořád...
Spíš lítač než stavěč...
ALIEN

#18 Příspěvek od ALIEN »

Vigo píše:Jen tak si rejpnu do autora článku měl bys to přejmenovat neb se to jmenuje picooZ :D

kazdej clovek,kterej prosel na ZŠ kurzem ceskeho jazyka vi, ze nazev,jmeno atd zacina velkym pismenem :wink: , to jen tak jako ze protiuder :) nic ve zlym..

HEZKE VANOCE 8)
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Vigo »

ALIEN píše:
Vigo píše:Jen tak si rejpnu do autora článku měl bys to přejmenovat neb se to jmenuje picooZ :D

kazdej clovek,kterej prosel na ZŠ kurzem ceskeho jazyka vi, ze nazev,jmeno atd zacina velkym pismenem :wink: , to jen tak jako ze protiuder :) nic ve zlym..

HEZKE VANOCE 8)

Jo to je fakt ja to pisu hlavne kvuli tomu, ze na webu je tahle chyba casta a to i u obchodniku
ALIEN

#20 Příspěvek od ALIEN »

Jasna :) , Vanoce jsou svatky klidu a miru.... :lol:
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Vigo »

Tak mam nalomenou jednu tu packu u stabilizatoru. Normalni vterinak to nenaleptava (nelepi) nevite pls nekdo cim to lepit _
ALIEN

#22 Příspěvek od ALIEN »

presne to jsem mel ja,ale vterinak (LOCKTIDE za 15Kč) celkem pomoh,malinko to naleptal,ale opravdu malinko (zlomek milimetru),jeste nez uplne zaschnul,taxem to prelepil obycejnou izolepou (konce izolepy smerovuji dozadu,,na nabezce ty stabilizacni vrtulky tim padem neni zadny aerodinamicky ruseni) a drzi to suprove,lita stejne jako predtim,jen doporucuji..je to detail..ale v zajmu stejnyho rozlozeni ostredivejch sil,jsem stejnym kouskem izolepy pretahnul i druhou pulku ty vyrovnavacky.....
Letu zdar..
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Vigo »

No to prave nevim ja lepenku zkousel, ale zda se mi ze to moc nepomaha :(
ALIEN

#24 Příspěvek od ALIEN »

mas to jen praskly,nebo uplne urazeny?....
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Vigo »

Jen praskly a podarilo se mi to provizo lepenkou zpevnit tak uvidime kolik to vydrzi :wink:
shortys

Vysílač ztatil dosah

#26 Příspěvek od shortys »

Po prvním letu, nebo spíše ještě během něj vysílač ztratil dosah na pouhé 3cm. Do této vzdálenosti reaguje na otáčky, dále už ne. Křížovou zkouškou s kolegovým setem jsem zjistil, že jde s jistotou o vysílač. Zkusil jsem troje baterie, rozebral a orientačně bez schematu změřil napětí. Nic podezřelého. Kolegův vysílač jsem se neodvážil otevřít, je silnější než Já a alespoň jeden funguje. Než začnu martirium s reklamací v internetovém obchodě, zkuste prosím někdo poradit. DÍK
ALIEN

#27 Příspěvek od ALIEN »

jedine reklamace
shortys

Zase létám

#28 Příspěvek od shortys »

Bezplatná výměna vysílače za nový, tomu říkám ochota. Prý je tento druh závady ojedinělý. Jednoduchá je i kontrola zda vysílač správně funguje. Vezmete mobilní telefon s fotoaparátem, aktivujete foťák a podíváte se přímo na diody vysílače. Uvidíte série záblesků. V mém případě to vypadalo jako dodoutnávající uhlíky. Děkuji za odpověď.
Díky též za odkazy na tuning i když něco jsou s prominutím kraviny.
zelda

#29 Příspěvek od zelda »

chlapi mi se muj ovladac pokazil, jako by se posunul neutral plynu, kdyz mam upe stahly plyn tak se rotor toci jak o zivot, ale kdyz posunu paku cca o 1 cm nahoru tak se zastavi
Jind005
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Jind005 »

hmm tak to asi rozebrat a ten potenciometr(nebo trimr) procistit..popr. promerit jestli to je fakt v nem..tak to je na pytel ze to tak odchazi :( ja zatim bez problemu..
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“