YAK - 54 HYPE

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#151 Příspěvek od JMalik »

mime.mime píše:Komplet bez TX/RX na 1.900,- Kč

Peppy píše:
mime.mime píše:Míro 66, díky za info. Aji já to mám na učení (za ty prachy), až to budu mít jak se říká v paži, tak si koupím pořádné letadlo. Ale jde přece o poměr cena/výkon. Nikdo asi nečeká za ty prachy zázraky.

mozem sa spytat na kolko to teda cele vyslo??

Peppy se ptal:
kolko celé?
( posčítej karamboly :wink: )
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od Peppy »

JMalik píše:
mime.mime píše:Komplet bez TX/RX na 1.900,- Kč

Peppy píše:
mime.mime píše:Míro 66, díky za info. Aji já to mám na učení (za ty prachy), až to budu mít jak se říká v paži, tak si koupím pořádné letadlo. Ale jde přece o poměr cena/výkon. Nikdo asi nečeká za ty prachy zázraky.

mozem sa spytat na kolko to teda cele vyslo??

Peppy se ptal:
kolko celé?
( posčítej karamboly :wink: )

:lol: .... tak za 76€ to sa da.... ale zase ja by som si radsej priplatil a za cca 130-150€ mas super zooma ( ktory bude na 100% lietat ovela lepsie ) s "eco" vybavou z HC co ale asi bude stale lepsie ako henta kde sa oska zohne aj pri krivom pohlade :wink: :lol:
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Míra 66

#153 Příspěvek od Míra 66 »

No,s tou osičkou buďme trošku objektivní.Používá jí HYPE,Art-tech a to samé třeba Thunder Tiger.
http://www.rc-profimodel.cz/drive-shaft/
Mě osobně to vyšlo na 1250k za ten model+motor,ten se dá koupit tak za 400k,u nás.Zeptám se na kolik tebe vyšel ten Yak od rc faktory?
Drondys

#154 Příspěvek od Drondys »

Tenhle motor HexTronik by taky stačil a dá se pořídit i s poštovným za cca 200 Kč.

hexTronik DT750 Brushless Outrunner
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=6247
Drondys

#155 Příspěvek od Drondys »

Peppy píše:kde sa oska zohne aj pri krivom pohlade

Mě se zatím neohla. Pokud si někdo není jistý při přistání, pak doporučuji gumičkový unašeč, který snižuje nebezpečí poškození vrtule i osičky a model neosazovat podvozkem a pak pokud s tím neflákneš z výšky přímo čumákem o zem, startuješ vyhozením z ruky a přistáváš bez podvozku na břicho do vysoké trávy tak ani není důvod, aby se osička ohla. :wink:
pepa57
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od pepa57 »

zírám nad některými "odbornky". Měl jsem SU-31 podobného typu . viz
http://www.rcm.wbs.cz/foto-hangar.html?fotka=12#foto
a motor z počátku 100W, pak turnigy 2217 - cca 130W. Létalo to jako ďas. Nevidím důvod proč pochybovat, že by YAK neměl letěť.
RC Morava v Moravanech na Moravě
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Peppy »

pepa57 píše:zírám nad některými "odbornky". Měl jsem SU-31 podobného typu . viz
a motor z počátku 100W, pak turnigy 2217 - cca 130W. Létalo to jako ďas. Nevidím důvod proč pochybovat, že by YAK neměl letěť.

no tu nikto nehovoril ze to nelieta, len ze je to neschopne 3Dakrobacie
pepa57
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od pepa57 »

ale ano tvrdil. Hned na 1. stránce. Proto jsem reagoval jak jsem reagoval.
LV
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od LV »

pepa57 píše:ale ano tvrdil. Hned na 1. stránce. Proto jsem reagoval jak jsem reagoval.

zalezi na tom, co si kto pod pojmom let predstavuje. aj padajuci list so stromu "leti"
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#160 Příspěvek od JMalik »

pepa57 píše:zírám nad některými "odbornky". Měl jsem SU-31 podobného typu . viz

Těch stránek je tady o tom už celkem 11. Přečetl jsi je?
Nikdo tady nikde netrvrdil, že tenhle YAK nelétá.
Poletí i motyka, když jí hodíš :wink:
pepa57
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od pepa57 »

představ si, že právě přečetl. A jako reakci na názory typu poslat na hangár ČOI co prodává za šmejd apod jsem napsal to co jsem napsal. Talže ještě jednou, ano přečetl a reagoval jsem na názory, že to nemůže lítat. Motyka ? Letět ? Mno, prababička říkala - když bůh dopustí i motyka spustí. o lítání neříkala nic. A motyka jako házedlo ? Už jsi to někdy zkusil ?
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Peppy »

Teraz som si to precital a napisal to preto lebo na niakej stranke uvadzali zle informacie

No právě kvůli tomu, co uváděj na tý stránce.Rozpětí 930mm, motor 60W s převodovkou, 580g, něco jako depron... Tohle prostě nepoletí.

Kebyze to ma 60W tak sa to mozno ani neodlepi od zeme, ale leti vsetko, aj tehla hodena zo strechy chvilu leti :lol: :wink: .
JMalik

#163 Příspěvek od JMalik »

pepa57 píše:představ si, že právě přečetl. A jako reakci na názory typu poslat na hangár ČOI co prodává za šmejd apod jsem napsal to co jsem napsal. Talže ještě jednou, ano přečetl a reagoval jsem na názory, že to nemůže lítat. Motyka ? Letět ? Mno, prababička říkala - když bůh dopustí i motyka spustí. o lítání neříkala nic. A motyka jako házedlo ? Už jsi to někdy zkusil ?

Drondys měl chutě, jak to bude řešit ČOI....., když to nebude létat akrobacii atd.
Reakce některých účastnílů se mu nezdály, tak to koupil, sestavil a létá. Napsal, že je to v podstatě v pohodě a vhodné.
Já jsem napsal, že pro 3O akrobacii je to absolutně nevhodné, na normální akrobacii to také není a pro obyčejné polétání je spousta lepších letadel na rozdíl od tohoto šmejdu.
Takže ano, létá to, ale tu tisícovku bych dal radši do něčeho jiného.
Míra 66

#164 Příspěvek od Míra 66 »

Pro Peppe:
Čekám až napíšeš na kolik tě vyšel ten tvůj Yak od Faktory?Neustále mě přesvěčuješ že to není na 3D,nevím proč?Nikde sem to nepsal a ani výrobce!
Asi si špatně četl.
Dal jsem sem i video jak to lítá,i přesto napíšeš že to letět nemůže?Je pravda že sem si to upravil k obrazu svému,což dělám vždy,asi sem modelář kutil,a než něco pustím do vzduchu chci aby to bylo co nejlepší.
Koukal si na ty videa,jestli ano,napiš co se tě na tom nelíbí?
JMalik

#165 Příspěvek od JMalik »

Míra 66 píše:............na kolik tě vyšel ten tvůj Yak od Faktory?...............

Peppemu se to asi nechce počítat :lol:
Takže: stavebnice 1990,-
musíš do toho dát motor s vrtulí, regl a serva +cca 2000.- ?
(Nepočítám cenu RX a aku, protože každý létá jiný systém a aku buď už má, nebo kupuje)
Můžeš to "vytunit" lepším motorem, servama, případně reglem, počítej + 1500 až 2 000.- ?
Takže to poletí za cca 4 000.-, ale taky to může stát kolem 6 000,- ( bez RX a aku).
Je to vhodné pro začátečníka jako druhé letadlo i super pilota. Až to spotřebuješ, přendáš vybavení do nového YAKa, nebo něčeho podobného.
Já netvrdím, že je to levnější, jenom je to poměrem cena / výkon a vlastnosti někde jinde. Za toho Hype si jenom odpočítáš - 1000 jako vstup a sčítáš dál cenu v opravách. A letové vlastnosti ?
Propastně jiné.

( Teď to pročítám ještě zpátky, Peppe už Ti ale vlastně odpověděl:
"....... za cca 130-150€ mas super zooma ....")
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“