Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#1426 Příspěvek od CharlitoCZ »

Fungujou teda tak jak jsou, nebo je k tomu potřeba ještě něco dokupovat? :)
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
Krpas

#1427 Příspěvek od Krpas »

Ray69 píše:Jak je to s těma stopkama na plynu u ty TG 9x jsou? nejsou? dík. Co jsem četl ve starý diskuzi tak prej ne, já jen jestli se něco nezměnilo.

bohuzel na plynu nemakaj, pouze na pravym spodnim prepinaci (start, stop)
Nahoru to může, dolu to bohužel musí ...
Drondys

#1428 Příspěvek od Drondys »

caleb píše:Zdravím,u této verze:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=8991
se zabudovaným a doufám,že výměnným modulem 2,4GHz,dá se u ní bez jakých koliv problémů použít jiný modul,třeba:

http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=14355

Ten FrSky modul je s T9x použitelný, ale je tam drobný problém v tom, že ten origoš Turnigy modul co je v T9x má kablík k anténě připojený vnitřkem napevno bez konektoru. Takže je potřeba buď uříznout nebo odpájet ten koax z Turnigy modulu.
Drondys

#1429 Příspěvek od Drondys »

CharlitoCZ píše:Fungujou teda tak jak jsou, nebo je k tomu potřeba ještě něco dokupovat? :)

Pokud si koupíš T9x tak jak se dodává tj. s Turnigy modulem a s osmikanálovým Turnigy přijímačem a pokud s tím vystačíš tak není třeba nic dokupovat. :wink:
caleb

#1430 Příspěvek od caleb »

Drondys píše:
caleb píše:Zdravím,u této verze:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=8991
se zabudovaným a doufám,že výměnným modulem 2,4GHz,dá se u ní bez jakých koliv problémů použít jiný modul,třeba:

http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=14355

Ten FrSky modul je s T9x použitelný, ale je tam drobný problém v tom, že ten origoš Turnigy modul co je v T9x má kablík k anténě připojený vnitřkem napevno bez konektoru. Takže je potřeba buď uříznout nebo odpájet ten koax z Turnigy modulu.

JO,TAK TO JE TO CO MĚ ZAJÍMALO.DÍKY
BOBAN
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#1431 Příspěvek od JASSoft »

Drobný poznatek - po bytě mám telefon a internet rozvedený pomocí WiFy. Překvapily mne časté výpadky komunikace - a pak jsem si všiml, že komunikace umlkne vždy, když zapnu TGY9x. Jak daleko dosáhne toto rušení jsem raděj nezjišťoval - v baráku je několik sousedů se stejným rozvodem a nerad bych byl inzultován, že jsem mu třeba zrušil nějaký hovor nebo stahování.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1432 Příspěvek od RiMr »

JASSoft píše:Drobný poznatek - po bytě mám telefon a internet rozvedený pomocí WiFy. Překvapily mne časté výpadky komunikace - a pak jsem si všiml, že komunikace umlkne vždy, když zapnu TGY9x. Jak daleko dosáhne toto rušení jsem raděj nezjišťoval - v baráku je několik sousedů se stejným rozvodem a nerad bych byl inzultován, že jsem mu třeba zrušil nějaký hovor nebo stahování.

Teď jsem to zkoušel, zapnul jsem a páčkoval dvěma T9x a na dvou počítačích jsem přes wifi kopíroval soubory.
"No negative response" jak říká klasik... :)
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#1433 Příspěvek od JASSoft »

RiMr píše:Teď jsem to zkoušel, zapnul jsem a páčkoval dvěma T9x a na dvou počítačích jsem přes wifi kopíroval soubory.
"No negative response" jak říká klasik... :)

To mne trochu uklidnilo - doufejme, že to jde na vrub 4 roky staré technologii HW WiFy a ne na vrub nějak počochněnému spektru TGY (komunikace mezi vysílačem a přijímačem je v normálu)
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#1434 Příspěvek od bighugo »

Ray69 píše:Jak je to s těma stopkama na plynu u ty TG 9x jsou? nejsou? dík. Co jsem četl ve starý diskuzi tak prej ne, já jen jestli se něco nezměnilo.

Za sebe musím říct, že mně veškeré požadavky splnilo přeflešování firmware na er9x. Teď je z toho dobrý stroj, zatím opravdu maximální spokojenost. Stopky na plynu jsou to nejmenší, co to teď umí.
Loner

#1435 Příspěvek od Loner »

bighugo píše:

Za sebe musím říct, že mně veškeré požadavky splnilo přeflešování firmware na er9x. Teď je z toho dobrý stroj, zatím opravdu maximální spokojenost. Stopky na plynu jsou to nejmenší, co to teď umí.

a jak dlouho uz to litas na tom novym fw? mam z toho trochu obavy :)
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#1436 Příspěvek od JASSoft »

Pro svoji potřebu (pokud bude zájem i pro ostatní) překládám španělský manuál pro TGY 9X (jediný který není zamčený) a narazil jsem na funkci "THR HOLD", která v něm chybí a z manuálu imax-9x se vytratila také.
Jedná se o funkci ve skupině ACRO. U HELI to je snad nastavení akcelerátoru pro autorotaci

Při volbě THR HOLD se zobrazí:
THR CUT <OFF> -zobrazeno pokud je STATE nastaveno na ACT
STATE: INH/ACT - to je jasné
HOD POS: 50% - -30%
Najde se dobrá duše, která poskytne kvalifikovanou definici této funkce. Děkuji.
Začínám mít pocit, že se tato funkce zatoulala do ACRO SW chybou.
olisoft

#1437 Příspěvek od olisoft »

Pozor, pouzitie na vlastnu zodpovednost!

kalibracia 9x podla RCLineForum

Trimre dajte do pozicie podla obrazku a zapnite vysielac.
Obrázek

Ste v kalibracnom menu a hore vidite 0000 (stlacenim + vidite hodnoty 0000 az 0400 pre spinace a otocne potenciometre).
Obrázek

Obrázek

Vsetky packy nastavte do strednej polohy a stlacte Menu (je to aktivne len po kratkej pauze)
Vidiet 0001 - pravu packu posunut do jedneho rohu, stlacit Menu.
Vidiet 0002 - pravu packu presunut v diagonalnom smere do opacneho rohou, podrzat, stlacit Menu.
Vidiet 0003 - lavu packu posunut do jedneho rohu, stlacit Menu.
Vidiet 0001 - lavu packu presunut v diagonalnom smere do opacneho rohou, podrzat, stlacit Menu.
Vidiet 0005 - obe packy v strede, stlacit Menu, potom Exit.
Potom je mozne na displayi vidiet hodnoty od 0000 do 0400 (0x0000-0x0377, also 10 Bit)

Je to velmi uzitocne, pokial menite / doplnate potenciometer, alebo je radio od vyroby zle nakalibrovane.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1438 Příspěvek od jyrry »

Kdyby to nekoho zajimalo, tak s TGY 9X se da bez problemu sparovat prijimac FS-R6B 2.4G z http://shop.ebay.com/wingsinghobby-com/ ... ksid=p3686
Zkousky dosahu jeste udelame, ale HW vypada prakticky stejne jako ten origos.
Dalsi prijimac, http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=12901 , se kterym by to melo jit sparovat, je na ceste.

Jestli to tu uz bylo, omlouvam se.
Drondys

#1439 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:...Jestli to tu uz bylo, omlouvam se.

Ano už to tu bylo. Stačilo se podívat jenom o dvě stránky zpět v této diskuzi viz odkaz kde jsou zmíněny i další přijímače.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=1399
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#1440 Příspěvek od bighugo »

Loner píše:
bighugo píše:

a jak dlouho uz to litas na tom novym fw? mam z toho trochu obavy :)

Zatím asi teprve 3 týdny, ale spokojenost doteď 100%. Je fakt, že jsem vyzkoušel tři verze toho firmwaru, jedna byla nějaká zabugovaná (nešly mazat mixy a modely), ale ty další dvě byly naprosto v pohodě. Zatím jsem ještě nenastavoval čtyřservové křídlo (teprve mě to čeká), ale křidýlka nahoru jako brzda a k tomu potlačení výškovky (u reichardovic mefista) bylo dílem cca. 10-ti minut.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“