pomoc chudákovi začátečníkovi

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
nopino

pomoc chudákovi začátečníkovi

#1 Příspěvek od nopino »

omlouvám se za skorospam, našel by se nějaký dobrák, kterej by mě provedl tajemstvím pilotáže minititana?

mám e325 se vším všudy k letu, ale potřeboval bych načerpat něco málo zkušeností s ovládáním, seřizováním, lítáním (nemám sílu pořád otravovat krtka ve kbelích)

lokalita praha 7 - 9, praha východ, benátky nad jizerou

díky moc za potenciální nabídky na pm / v diskuzi

ps: pomoc i rady adekvátně ocením
error414
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc chudákovi začátečníkovi

#2 Příspěvek od error414 »

nopino píše:omlouvám se za skorospam, našel by se nějaký dobrák, kterej by mě provedl tajemstvím pilotáže minititana?

mám e325 se vším všudy k letu, ale potřeboval bych načerpat něco málo zkušeností s ovládáním, seřizováním, lítáním (nemám sílu pořád otravovat krtka ve kbelích)

lokalita praha 7 - 9, praha východ, benátky nad jizerou

díky moc za potenciální nabídky na pm / v diskuzi

ps: pomoc i rady adekvátně ocením

skoda ze ses tak daleko, az pojedes kolem brna tak se stav na letiste a pokecame.
Logo 600 + spirit
nopino

díky

#3 Příspěvek od nopino »

díky moc za pomoc z jihu, ale do brna / na moravu se dostanu tak jedenkrát za rok, což je frekvence pro daný účel nepoužitelná...

díky moc, ať to lítá bez crashování!
OPR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od OPR »

http://www.sobinka.cz

Tady se lítá ....... když je teplo ;-) teď tam ale asi moc lidí nenajdeš páč je tam kosa jak sviň :wink:
nopino

sobinka

#5 Příspěvek od nopino »

super, díky za tip, návěštěvu nechám na jaro, snad do tý doby nerozmetám titana na atomy...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od OPR »

Nooo jako mužeš se tam jít podívat kdy chceš - jen teď je to o náhodě jestli tam někoho potkáš.
nopino

re: opr

#7 Příspěvek od nopino »

to je mi celkem jasný, ale mám t přes celou prahu a fakt nejdřív potřebuju někoho, kdo si se mnou na hodinku dvě sedne, dá mi elementární info a pak budu něco zkoušet venku.

aktuální stav: vzlítnu do metru, jebnu s tím, jedu do servisu (za litr až pět) mě moc nebaví... :D
OPR
Kontaktovat uživatele:

Re: re: opr

#8 Příspěvek od OPR »

nopino píše:to je mi celkem jasný, ale mám t přes celou prahu a fakt nejdřív potřebuju někoho, kdo si se mnou na hodinku dvě sedne, dá mi elementární info a pak budu něco zkoušet venku.

aktuální stav: vzlítnu do metru, jebnu s tím, jedu do servisu (za litr až pět) mě moc nebaví... :D

co si o tom něco někde přečíst pak chvilku trénovat na simu a teprve točit s "vrtulkou" ?

tohle je docela nešťastnej způsob ......
pns

#9 Příspěvek od pns »

chce to simulator a muzes to zkusit i na slatine, tam se s vrtulnikem taky nekdo obcas objevi...
EVIL IS BACK 15.5.2012
nopino

#10 Příspěvek od nopino »

no tak to je mi celkem jasný, na simu celkem lítám, ale ani při nejlepší vůli nejsem schopen provést nastavení rádia, vrtulníku, úhlů atd jenom podle internetu. fóra pochopitelně prolejzám (ca. rok), sem tam jedu pro radu či na servis ke krtkovi, ale při vší snaživosti je to nějak málo.

ps: lítám pochopitelně s křížem, v bezvětří, na reflexu mám nalítaný hodiny
OPR
Kontaktovat uživatele:

Re: re: opr

#11 Příspěvek od OPR »

nopino píše:.........nejsem schopen provést nastavení rádia, vrtulníku, úhlů atd jenom podle internetu. .............sem tam jedu pro radu či na servis ke krtkovi......

"....při nejlepší vůli nejsem schopen provést nastavení rádia, vrtulníku, úhlů atd...."

"....vzlítnu do metru, jebnu s tím, jedu do...."

Tohle mi drobet nesedí..... ty si necháš u krtka opravovat vrtulník ale zároveň ho nemáš nestvenej v rádiu??

A když jedeš do zervízu ke krtokovi to je takovej problém mu to tam nechat na zkontrolování a napípání rádia ?

Odpoj motor ať ti to nenamlátí přez čumák zkus si to doma seřídit nejlíp jak jen ty sám dovedeš. pak po domluvě zajeť ke krtkovi at ti to zkontroluje a napípá do rádia.
Takhle dvakrát - třikrát a pk už jen sám.
nopino

#12 Příspěvek od nopino »

možná nedorozumění, pohcopitelně ho "nějak" nastavenej mám, ale nejsem schopen říct, je-li to ok či nikoli. notabene když to krtek nastaví je to určitě ok, ale co se týče lítání není to stejně schopen otestovat (lítá mód 1, já mám nastavenej mód 2).

sem tam mi někdo poskytne radu (předpokládám že i dobrou), ale vzhledem k nekonzistenci těžko říct, koho poslouchat víc.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od gamer007 »

Co zkusit třeba heliškolu? Bude tě to stát jako jeden pád, ale odneseš si plno informací, budeš to mít nastavený, atd...
Jinak simulátor je na začátky myslim nutnost, pak to půjde jak po másle...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
OPR
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od OPR »

Ahaaaa

A co ten vrtulník dělá špatně ....... třeba takhle se někam dopracujeme kde se už něčeho chytneš....
nopino

Re:gamer007

#15 Příspěvek od nopino »

jojo zkouknu nějaký heliškoly v okolí, asi to bude nejjednodušší cesta.

díky všem

ps doporučíte nějakou rozumnou školu v oblasti prahy?
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“