Next china ES

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Adam70

#16 Příspěvek od Adam70 »

Nazdárek páni piloti,
Tak jsem byl vyvětrat Betu,od soboty odpočívala a dnes bylo krásně.
Vzal jsem starou 3S 1800mA baterku ,naložil 75g GPSku a abych moc nenarušil těžiště nalepil jsem ještě kus olova pod výškové kormidlo.
Po 35 minutách jsem přistál a změřil baterku,měla 3.8V na článek :D
Pak jsem ještě lítal s kamerou (asi 110g nebo tak) a pohoda,jen to těžiště :roll:
jsem nedovážil a při startu to bylo trošku divočejší,ale nic hrozného.
Tak GPSka ukázala max. rych. 80.2Km/h :roll: ,max výška 359m
Tady je video:

http://www.youtube.com/watch?v=Cq4slwgvjJY
xxx
wilder01

#17 Příspěvek od wilder01 »

Slusne video. Vdaka za odpresentovanie poznatkov o tomto rc.
Adam70

#18 Příspěvek od Adam70 »

Nazdárek páni piloti,
Tak dnes jsem se rozhodl,že Betu trošku potrápím.
Vystoupal jsem do cca 200m a pustil jí pod motorem dolů,no dolů se jí chtělo celkem svižně,ale s vybíráním střemhlavého letu to již taková sranda nebyla :roll:
Beta byla tupá na výškové kormidlo a dost táhlím obloukem to nakonec vybrala,takže pozor není to akrobat speciál :D
Pak jsem zkoušel letovou výdrž na 3S 2200mA ,při 30min. jsem si řekl ,že 45min. a jdu dolu,při 45min. jsem se rozhodl ,že se pokusím vydržet celou hodinu. :wink:
Motor už netáhl jako na začátku,ale pořád Beta hezky stoupala tak jsem nakonec tu 1hodinu a 17vteřin :wink: ve vzduchu vydržel .
Přistál jsem a změřil (po1min.)baterku, 3.4V na článek.
xxx
Dareba

#19 Příspěvek od Dareba »

No takhle jsem trápil svou první baterku. Po 10 cyklech byla jako balon. dneska má 30cyklů, a jede. Vybíjím je ale už jen na 3,8V. Nafukování se u ostatních baterek neděje.
Adam70

#20 Příspěvek od Adam70 »

Jo jo,běžně vybíjím tak na 3.7V :wink: ale dnes jsem chtěl tu hoďku pokořit,až bude termika tak to půjde snadněji
xxx
Adam70

#21 Příspěvek od Adam70 »

Nazdárek,
Tak nemohu Betě dát pokoj,proháním jí opravdu každý den a pořád nic neupadlo,nic se nezlomilo a vše je jak má být.
Prostě se to těm čínskejm klukům celkem povedlo a za tu cenu :wink: ty "mušky" rád přehlédnu.
Taky jsem zvědavej na názor někoho jiného jak je spokojenej s Betou
Měj te se piloti 8)
Tady je další video ,ale v rozlišení Full HD - Praha Chodov
http://www.youtube.com/watch?v=phKfJJ-z3E8
xxx
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od bekmen »

...to je šlušný - čím jsi to točil? A nějaké video "ze země" by nebylo? Myslím pochopitelně kamera na zemi, Beta ve vzduchu :D . Díky
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od bekmen »

...dotaz na kameru beru zpět - sroloval jsem si pod video :lol:
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Jestřáb

#24 Příspěvek od Jestřáb »

Teda chlape, ty i dáváš. Chtěl jsem si Betu nadělit pod stromek, ale ještě pár videí a neudržím se :D
Chci se zeptat, ty létáš s Betou i v mírném větru? Že jsi ve vzduchu skoro každý den... Tady u nás v Českém Středohoří skoro pořád fouká :D
Adam70

#25 Příspěvek od Adam70 »

Chci se zeptat, ty létáš s Betou i v mírném větru?

S Betou lítám i za silnějšího větru :wink: sem tam to s ní hodí ,ale to neva ona si to přebere.
Jo jo,jde to i ve větru(né uragán)
S původní vrtulí jsem to ani nezkoušel,né ,že bych jí nedůvěřoval,ale dal jsem hned na začátku APC 6x4 a s tou vzrostl výkon(odběr) na 170W a na 1/2 plynu stojí ve větru.
Přidám plnej a krásně se rozjede,vítr je fajn,ale porivy větru jsou na prd.
Taky záleží co máš nalítáno a na co si troufneš.
xxx
Adam70

#26 Příspěvek od Adam70 »

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 626#446626

co to nějak sloučit,řeší se to samé
xxx
Adam70

#27 Příspěvek od Adam70 »

bekmen píše:...to je šlušný - čím jsi to točil? A nějaké video "ze země" by nebylo? Myslím pochopitelně kamera na zemi, Beta ve vzduchu :D . Díky

Je to problém to video ze země. :D
To je pořád,co mám teda točit,to přistání jsi chtěl taky.
Jééé kde jééééé já nic nevidím :roll: no co si člověk neudělá sám .......... :D
Tak něco málo z něděle:
http://www.youtube.com/watch?v=3C1-aC6MDso

jinak jsem si do křídel vlepil magnety proti vysunutí za letu,čert nikdy nespí :twisted:
xxx
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od bekmen »

:lol: - ty poznatky s natáčením jsou přesné!!! Každopádně díky za snahu. Já když bych si chtěl něco natočit, tak si můžu leda přilepit kameru izolepou kolem hlavy na ucho a doufat, že tam bude něco vidět!!! Jinak tedy proti ES s 400 plechovkou je to úplnej tryskáč - pro absolutního začátečníka bude asi lepší ta setová vrtulka - čím pomalejší, tím lepší. Na "tuning" je času dost :D
cernos
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od cernos »

Tak dneska jsem Betu 1400 viděl v jednom nejmenovaném krámku v ČB. Podle slov prodávajícího by se mělo opravdu jednat o kopii EasyStara se stříďákem, kterou prý snad dokonce požehnal Multiplex. Takže "to" špatně lítat nemůže :)
JM

#30 Příspěvek od JM »

Adam70 píše:Tady jsem něco nablekotal :? snad to někomu pomůže...

Díky za namluvený komentář!
To letadýlko se mi začíná líbit :) Pár otázek-ty podložky (závaží) je potřeba vyndat jen při použití tříčlánku 2200 aby bylo těžiště ok, tj. při použití setové baterky je dobré je tam nechat, nebo to chce i pro setovku nějak dovažovat? (např. posunout baterku-to se dělalo u Wild hawka-toho jsem měl před cca dvěma lety ale pro nedostatek času jsem ho prodal a ted' bych zase něco proletěl, létalo se s ním super, ale jak tak koukám na tohle éro, je to daleko víc podobné ES a hlavně povrch je oproti Wildovi pěkně hladký, takže by to mohlo být ještě lepší polítáníčko-no vzhledem k tomu, že to má křídélka, střídák a taky provoz na 2,4giga, asi vím o dárku pro mne :lol: ).
Setový vysílač-můžete někdo napsat jak je na tom?
A co olepování hran křídel a čumáku, je to nutné? U Wildy to nutné bylo, protože tam dokázal udělat zásek i odvážnější stvol pampelišky :lol:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“