Fox EP Plug & Play (ST-Model)

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
martak

Foxík na prodej

#16 Příspěvek od martak »

Tak jsem také již zalétal Foxíka,ale dozvěděl jsem se i nový termín své operace kolena,takže toho moc už nepolétám a hlavně je to letadlo které nehodím na zahradě,ale musím s ním někam na letiště či louku. Prostě s tou nohou to už nepůjde.Takže kdo má zájem- prodávám. Cena za letoun,motor a régl 1800,- Předání třeba Černý Most ?
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od MODYN »

Tak mám úplně stejný problém pánové jako vy. Lehčí křídlo (v mém případě lévé) jsem na konci křídla dovažoval vruty.Nejprve cca 10g říkal jsem si bude to na konci křídla dělat páku a nebude potřeba dorovnat celou váhu lehčího křídla...Ale ono prd, furt jsem musel trimrovat proto jsem lehčí křídlo na konci dovážil na stejnou váhu jako 1.
Včera jsem byl létat a stejnak musím citelně dotrimrovat... :( (vruty v křídle neměly téměř žádný vliv)

Takže určitě je jedno z křídel zkroucené.
Chtěl bych se vás zeptat jak mám křídlo nakroutit do pozitivu, či negativu??
Hledal jsem na rcmanii ale návod na nakroucení křídla z epp jsem nenašel. Tak díky za každou radu:) :roll:
PaulST

#18 Příspěvek od PaulST »

Já to řešil tak, že jsem křídlo pootočil na spojovací trubce a až potom dotáhl šroubek. Vím, není to ideální, ale nic jiného jak nakroutit křídlo z EPP jsem taky nenašel.
AURORA 9, FOX ST Models a pár poletuch vlastní výroby.
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od MODYN »

Aha rozumím.:) No někde jsem četl o technologii nakrucování EPP za pomoci nahřátí fénem...Bohužel to už nikde nemohu najít :roll:
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#20 Příspěvek od m@rtin »

Nahřátí fénem, si myslím, bude fungovat jen na menší plochy. U křídla se obávám, že to fungovat nebude. Já jsem fénem rovnal směrovku, která byla po vybalení z krabice zkroucená. Jinak na zahraničních serverech se doporučuje rovnat EPP a podobné materiály ve vařicí vodě. U křídla to vzhledem k rozměru asi nebude jednoduché. Navíc to funguje tak, že se po namočení do vařící vody materiál vrátí do původního tvaru díky paměťovému efektu. Pokud je to už z výroby zkroucené nebo špatně vylisované, tak se obávám, že se to nemusí vůbec podařit. V tak velké ploše může člověk při rovnání naopak způsobit více škody než užitku.

Můj Fox se zatím nevrátil z reklamace, takže furt nevím, jestli mi to vůbec uznají.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
m@rtin

#21 Příspěvek od m@rtin »

Zdravíčko kolegové!

Tak mi dneska vrátili Foxe z reklamace. Vyměnili motor, křídlo ale neuznali :(. No aspoň něco... Motor při pozemní zkoušce běží mnohem lépe. U křídla to budu pozorovat, chtělo by to na zálet bezvětří, toho se už asi letos nedočkám. Přemýšlím, jestli to zatáčení nekompenzovat zátěží v křídle než přetrimovanými křidélky, budu s tím muset trochu experimentovat.

Předpověď na víkend zatím vypadá dobře, až na ten vítr, tak doufám, že se mi podaří najít čas na nový zálet...
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
m@rtin

#22 Příspěvek od m@rtin »

Tak jsem tento i minulý víkend absolvoval po třech letech. Fox létá dobře, i když mám stále trochu vytrimovaná křidélka. Pořád mi vrtá hlavou, jak vyřešit to stáčení. Představoval bych si také větší výchylky křidélek a tak i lepší reakci na ně. Na webu jsem viděl nějaká videa s tímhle Foxem, kde s tím lidi dělají rychlé výkruty, které já ani při rozjetí do rychlosti a plných křidélkách nedokážu. Lanka na serverch jsou na poslední dírce, takže jediný způsob, jak zvětšit výchylky, je dát delší páky. Také uvažuji o výměně serv za HXT900, ty mám pocit mají delší "chod", takže by se výchylky také zvětšily. Ale asi to nechám na jaro, teď jsem rád, že s tím mohu vůbec létat a že je přijatelné počasí.

Ale trápí mě ještě jedna věc, která se tady i na zahraničních fórech zmiňovala. Při ostřejších manévrech sklouzávají křídla z uhlíkové trubky, takže za letu hrozí rozpadnutí modelu :(. Šrouby se po každém letu snažím fakt fest utahovat, mám pocit, že více už to prostě nejde. Ale trubka se stejně protáčí a celkem lehce ji lze z utaženého šroubu vytáhnout. Řešili jste to někdo? Co s tím? Poraďte prosím!
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od MODYN »

Zdravím, tak přidám taky své další zkušenosti s foxem!

Už mám nalétáno pár hodin jak plachtění tak akrobacie.:) Vše bez kolize až do dnes :P

Přítelkyně mi natáčela nějakou akrobacii já jsem si v průběhu letu stoupl za ni a v jednom bodě mi zastínila signál od vysílačky a fox v celkem velké rychlosti spadl po křídle na zem!

Vypadalo to hrozivě, ale nakonec to dopadlo jen s ulomeným listem vrtule.

Z HC mám objednanou novou vrtuli rovnou i s novou rc soupravou 2,4Ghz a 2. lipolkou.

Vím že se vrtule nemaj lepit, ale já ji slepil a před chvíli jsem dělal test a vše ok :) žádné vibrace, takže to s tím asi ještě dolítám než příjde nová, kvalitnější :)

Přecejenom 14 dní bez lítání a čekání na vrtuli z HC to je u mě nesmysl :D a investovat do další vrtule ted nemohu...

No ale k foxovi.

S tou uhlíkovou trubkou...

Šrouby utahuju také na 100% a i přesto se při rychlejším přistání křídla vysunou.(myslím, že i při opravdu rychlých obratech se křídla nevysunou ale stane se to vždy při přistání...)
Vyřešil jsem to nalepením skelné pásky (stačila by normální izolepa) na uhlíkovou trubku tím se zvětší její průměr a hnedle mnohem lépe drží v křídle.

Prořezání prolisů na křidélkách a výškovce se moc neosvědčilo.Při přistání do trávy se mi část křidélka odtrhla.Takže jsem vše prořezal a do každého křidélka dal 4 závěsy a do výškovky 6. http://jino.cz/zaves-maly-12-ks-2501-2556.html

A k těm křídlům.
Létal jsem s dotrimrovanými křidélky... vše bylo ok problém ale nastal při větší rychlosti kdy je citlivost na křidélka větší takže při standartní rychlosti letěl rovně, ale když jsem ho pustil z větší výšky opět zatáčel.
Tak jsem se doma opravdu vytočil, vzal křídla a bez žádnýho nahřívání jsem křídla v ruce poměrně dost nakroutil.A ejhle druhý den jsem mohl dát trim do středové polohy:) a fox mi letí rovně jak při malé, tak při velké rychlosti:)
m@rtin

#24 Příspěvek od m@rtin »

Ahoj,

já přešel v létě na 2,4 GHz a zpátky už bych nešel ;), doporučuji! Neříkám, že by má drahá polovička nedokázala zastínit i digitál, ale obecně je s tím méně starostí. A dá se tam anstavit "konfigurace", do které se má letadlo (serva) při ztrátě signálu přepnout, takže to třeba nenapere do země pod plným plynem. S analogem jsem občas zaznamenával podivné chování (ještě u Cessny). S přechodem na digitál je vše ok.

Člověče, tu vrtuli bych vážně nelepil... až ti to praskne pod plnym plynem, tak motor a regl dostanou zbytečně kouř. Jednou mi praskla pod plnym plynem vrtule na cessně a následkem byla ohnutá osa na motoru a odrovnaná baterka.

Tu pásku si dával na celou trubku nebo jenom na konce? Už sem o tom přemýšlel, ale přišlo mi, že s tou páskou to tam zase nenatlačím. Ale ještě jsem to nezkoušel, asi to půjdu hned vyzkoušet ;).

A jak si zjistil, že se křídla vysouvají při přistání? Já mám pocit, že se mi to děje právě při letu. Když moc neakrobatim, křídla jsou skoro tak, jak mají být. Když udělám pár ostřejších obratů, je jedno z křídel třeba o centimetr posunuté.

S těmi křídly mi také furt vrtá hlavou, že možná ta hrana na křídle třeba ani nemusí mít až takový negativní vliv, ale že by to mohlo být zkroucením křídel. Na první pohled ale není nic vidět, ani když dám křídla k sobě nebo na rovnou podložku, vypadají ok. Tak nevím... :?:
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od MODYN »

No já létám se starším čtyřkanálem pro začátečníky od GWS.Dříve mi to stačlo, ted ale už ne, protože ve větších výškách má tak cca 3. vteřinové výpadky občas...Navíc už se mi to stalo několikrát...někdo předemnou projde a hned to má výpadek.Dnes se mi to vymstilo...No ale už mám na cestě Turnigy 9x tak jsem na ni zvědavý.Hlavně se těším na mixy křidélek:)

Pásku jsem nalepil jen na konce trubky opravdu stačí jen jednou obtočit a hned je to dost znát.
A proč myslím, že se křídla vysunou při přistání? Podle mě za letu zas tak velké síly, které by křídlo vytahovaly ven nejsou.Vždy se křidla vysunou při přistání ve větší letové rychlosti než obvykle. Pokud se přistání povede tak i po akrobatickém letu jsou křídla tak jak mají být.
Martine, netvrdím, že tobě se křídla nevysunují extrémní akrobacií :D u mě je to ale 100% přistáním do ne zrovna nejlépe rovné a posekané louky.Fox se mi hned šprajce kolečkem do trávy a skončí většinou bokem ke směru přistání... tím se křídlo vysune.

Jinak s tou vrtulí... Samozdřejmě předem, než jsem ji dal na foxe jsem ji podrobil pořáné zátěžové zkoušce v mých rukách a drží to dost pevně...
Takže si asi nenechám poradit abych to nezkoušel:)

ještě přidám dnešní video.omlouvám se jak za kvalitu videa( točila má nokie) tak za kvalitu letu :)

http://www.youtube.com/watch?v=fSKEa18Lams

A ještě tu mám video z Foxe s mikrokamerou za 300Kč:)

http://www.youtube.com/watch?v=FBfz6jeGWkg
m@rtin

#26 Příspěvek od m@rtin »

Tak s tou trubkou to určitě zkusím! Díky za tip. ;)

Pokud jde o to vysouvání křídel, tak s tím přistáním, jak píšeš, to zní docela logicky. Ale myslím, že u svého Foxe mívám povysunutá křídla, i když se mi podaří přistát hladce.

To video je super! ;) Já tedy ještě takhle intenzivně neakrobatim. Zatim lítám v režimu nastoupat-plachtit. Během letu si sem tam udělám nějaký obrat, mám právě strach z těch křídel. Ale zkusím to s tou páskou a pak to třeba bude lepší.

Jinak na tom videu mi přijde, že máš Foxe citlivějšího na křidélka, než já. Dělal si s nima něco? Možná se mi to jenom zdá, že to člověk jinak vnímá na obrazovce a jinak ve skutečnosti.

Jdu na tu trubku... zítra by mělo být hezky, tak bych chtěl ráno zase vyrazit :).
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od MODYN »

S křidélky jsem nic nedělal jen jsem pákám u serv uvolnil prostor v EPP stejně jako ty. Dříve mi takovéto výchylky křidélek stačily, ale ted bych chtěl víc, abych mohl dělat výkruty i v menší rychlosti:)

Myslím, že prodlužovat páku u stávajících serv je hloupost.Tak i tak by se museli vytáhnout.Tak proč tam nedát serva s delším chodem.Navíc delší páka by přesahovala profil křídla a nešla by vsunout do trupu.
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od MODYN »

Prosímtě Martine neznáš nějakou specifikaci střídáku co dávají do našeho foxe?
m@rtin

#29 Příspěvek od m@rtin »

MODYN píše:Prosímtě Martine neznáš nějakou specifikaci střídáku co dávají do našeho foxe?

To vůbec netuším. Na rcgroups se ale dost řešilo, že ta setová vrtule k němu není dobře zvolená. Nicméně nevyplynulo z toho žádný konkrétní doporučení, každý tvrdí něco jinýho.

Jinak právě uvažuju o těch serverch HXT900, který si myslím, že mají delší chod (ale neporovnával jsem to s těmi ve Foxovi). No uvidim...

Jo, a večer jsem oblepil konce tý trubky isolepou. Dneska ráno jsem dal dva lety a drží to fest ;). Dík za tip.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od MODYN »

No já na foxe objednal tuto vrtuli: http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=7845

Je to taky 10x6...9x6 jsem nenašel...Tak snad to s ní bude ok...dyštak si jí schovám do něčeho jiného.

Jinak na ty serva jsem taky koukal... za tu cenu co je na HC bych jich vzal alespon 10 :D.
To mě schválně zajímá, jestli mají opravdu delší chod pák.
Jediná škoda, že se původní serva budou muset kuchat z křídla tak aby se neudělalo víc škody, než užitku.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“