ohnuta hridel
ohnuta hridel
Zdravim vsechny, potreboval bych poradit, za letu se mi rozpadla vrtule a ohnula hridel u motoru. Motor je stridak, inrunner 6-ti polovy 1880kV, je ze Strykeru od Parkzone, takze to bude nejaka bezejmenna cina. Dala by se hridel nejak rozumne vymenit? Ja jak na nej koukam, zleva z prava, tak nemuzu prijit na to, jak by to slo...
- prokytom
- Kontaktovat uživatele:
mě se jednou stalo že jsem ohnul hřidel v TR 28-26 a zkoušel jsem tam dát hřídel z mechaniky a vona je o nějakou desetinku užší a motor drhl 
Rádio: Upravený Optic 6 Sport 2,4GHzNabíječ: Graupner Ultramat 14, HK VariableLetový park: Sagita EPP, Elektrotrenér, Tomba,NuttBall, Káně F3A - Elite F3K - Manta F3P - Piaget, Knuffel
Vylisuj tu hřídelku ven, jak Ti radí Nakadah a potom s ní zajdi do nejbližší nástrojárny. Šikovný brusič nakulato Ti jich udělá hned několik za nevelkou odměnu a ještě si budeš moci určit, jak má být dlouhá. Kalit ty osy ani nedávej, lepší když se při ráně ohne hřídelka, než když povolí něco hůř nahraditelného.
I květák je jen vycepované zelí
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Re: ohnuta hridel
Prdek píše:...Motor je stridak, inrunner 6-ti polovy 1880kV
Já myslim že ta výměna až tak asi jednoduchá nebude. Nebo se pletu?
Prdek píše:No novou hridel sezenu, to nebude problem, ale rikate, ze to mam normalne natvrdo vrazit do sveraku a vylisovat tu starou hridelku?
Natvrdo ako natvrdo - máš ju vylisovať do nejakej trubičky ktorá bude v zveráku zapretá čo najbližšie k tomu miestu kde oska drží v rotore.
Lebo keby si potlačil na vonkajšok rotora, a skrivil ho čo len trochu, bol by to pre motor zrejme konec.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
jez_cz píše: Šikovný brusič nakulato Ti jich udělá hned několik za nevelkou odměnu a ještě si budeš moci určit, jak má být dlouhá..
No nebyl bych si tak jistej. Takhle maly prumery se prohybaji at se brousi letmo v hlavicce, ci v hrotech. A cim delsi hridelka, tim horsi. Na to je speciani bruska, ve kery se kuli hridelka mezi dvema kotouci. Tu ma ale opravdu malokdo.
Jirka
Re: ohnuta hridel
Prdek píše:Zdravim vsechny, potreboval bych poradit, za letu se mi rozpadla vrtule a ohnula hridel u motoru. Motor je stridak, inrunner 6-ti polovy 1880kV, je ze Strykeru od Parkzone, takze to bude nejaka bezejmenna cina. Dala by se hridel nejak rozumne vymenit? Ja jak na nej koukam, zleva z prava, tak nemuzu prijit na to, jak by to slo...
Když si koupíš oběžku s tou "čínskou" hřídelí, tak pokud to není extra namáhané a nedáš ránu je to celkem snesitelné.
Koupit si v podobné kvalitě "čínský" inruner už chce víc odvahy při méně zkušenostech.
Pokud se Ti to podařilo rozebrat, tak se to můžeš pokusit ve svěráku, nebo na stojanové vrtačce vylisovat. Je zbytečné do toho zkoušet mlátit.
Musíš to mít dokonale natvrdo podložené a připravit si o něco menší čep, kterým to budeš prolisovávat ven (stačí imbus o 1mm menší na průměru).
Na hřídel kápni třeba trochu WD, chvíli to nech navzlínat a můžeš začít .