Aky 3D akrobat 1,5-1,6 m?

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od slavoo »

LV píše:
ubosek píše:
Peppy píše:Axi 4120/20 16x8 5S 2200 6 min 3Dcky :wink:

ale nezapomen ze ten sebart je o dost tazsi a vecsi od extry tam treba 6s 2600

zvýšením napätia na 6S si pribalíš cca 80g na baterkách zvýšiš príkon a skrátiš dobu letu. To je všetko čo získaš.
Napríklad so Skorpionom 4020-14 s vrtuľou 15/10 (16/8 ) baterkami 5S/2500/30C som v pohode lietal s 2,5 kilovým érom 6 minút. Dobíjal som v priemere 2Ah.

Ale záleží aké (cenovo) Lipol 5S o 80g ľahšie ! Mne to vychádza z 2650mAh6S 400g a let. čas cca 7-8min. oproti do 2500mAh5S okolo 370g let. čas 5-6min. Takže o 30g to nič nerieši a 5min. letovky je už podla mna málo.. :wink:
pozn. Vyberám dostupné Lipoly len na HC..
jozop

A ktore z tychto dvoch?

#47 Příspěvek od jozop »

Pani,
velmi dobre ste tu komentovali dve lietadla:
1) Extra MSX-EXP - 1,2m novinka od Extreme Flight. (predpokladam ze vylepsena Extra 300-EXP)
2) YAK55 od Hainkong model ma 1,5m
YAK je vacsi, a model je lacnejsi. Ale z celou vybavou to asi lacnejsie nebude(ja to neviem z brucha odhadnut, ako to vyjde cele)
Vie niekto z vas doporucit co z tychto dvoch?
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Peppy »

No podla toho co do toho das, ak Scorpiona a cinsky regul a do extry/edga/MXS doporucovany HACKER, a daky kvalitnejsi regl (koli spolahlivemu BECu ) tak to moze vyst na stejno, mozno sa da este usetrit na servach ale to je asi najhorsie miesto kde setrit :lol: :wink: .... ale podla mna aj ta extra bude lietat paradne, ale na ucenie 3Dcky nwm, ale ked to chces ako take ero na odreagovanie tak parada :D lebo to lieta paradne.

Ako ty si spominal ze chces ist do 1,2m tak v tej kategorii su spicka ta extremeflight (extra/edge/MXS) a potom este PA. extra 260

Ale ak uvazujes aj o 1,5m tak to bude lepsie na ucenie :wink:
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od EPPmaniac »

Extreme flight robí brutálny model ,tá malá extra je síce len 120centimetrová ale lieta fantasticky.
ide o to či chceš ísť do väčšieho modelu alebo ti stačí 120cm.
No rátaj s tým že na elektronike sa ti šetriť neoplatí,určite nie keď chceš lietAť akrobačku,prípadne 3D,model bude celkovo inač zaťažovaný.
Rozhodne nešetri ani na baterkách,ani na servách,motore ani regulátore.
Reťaz sa totiž vždy roztrhne v najslabšom článku.Oplatí sa preto mať všetko tak ako má byť a nesnažiť sa hladať nejaké alternatívy.
Ja osobne sa viac príkláňam k 1,2m extre od EF,je malá skladná a lieta dravo obratne a na svoju velkosť aj velmi stabilne.
keby niečo kludne sa pýtaj.

a ak ti môžem poradiť ,radšej poriadne osaď menší model so špičkovou výbavou ako osadiť vačší model s čínskymi pofidérnymi servami,motormi atd.
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Peppy »

EPPmaniac píše:Extreme flight robí brutálny model ,tá malá extra je síce len 120centimetrová ale lieta fantasticky.
ide o to či chceš ísť do väčšieho modelu alebo ti stačí 120cm.
No rátaj s tým že na elektronike sa ti šetriť neoplatí,určite nie keď chceš lietAť akrobačku,prípadne 3D,model bude celkovo inač zaťažovaný.
Rozhodne nešetri ani na baterkách,ani na servách,motore ani regulátore.
Reťaz sa totiž vždy roztrhne v najslabšom článku.Oplatí sa preto mať všetko tak ako má byť a nesnažiť sa hladať nejaké alternatívy.
Ja osobne sa viac príkláňam k 1,2m extre od EF,je malá skladná a lieta dravo obratne a na svoju velkosť aj velmi stabilne.
keby niečo kludne sa pýtaj.

a ak ti môžem poradiť ,radšej poriadne osaď menší model so špičkovou výbavou ako osadiť vačší model s čínskymi pofidérnymi servami,motormi atd.

No tak dako :wink: .

SERVA HITEC 65MG
A radsej by som siel do axiku a 3S ako torque a 4S, zbytocne velka baterka podla mna
potom daky regulator napr. CC 50A
daky axik
a potom zippy,rhina,turnigy (nano-tech napr ) baterky, ale mozno by boli rozumne tie nano-techy lebo ak si dobre pamatam tak mas tu C-60 co dava 200W 20A na kanal a to tie nano-techy niektore su 5C nabijatelne niektore 10C a to by ti stacili 2 baterky a mohol by si lietat donekonecna ;-)
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od EPPmaniac »

a odpadáva ti aj nabíjanie prijmačoviek ,u 1,5m by si sa im zrejme nevyhol.
ja so mal od Extreme flight Edga a b ola to megastická bomba,stále mi ten model chýba a stále by som ho chcel spaT :)
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Peppy »

EPPmaniac píše:a odpadáva ti aj nabíjanie prijmačoviek ,u 1,5m by si sa im zrejme nevyhol.
ja so mal od Extreme flight Edga a b ola to megastická bomba,stále mi ten model chýba a stále by som ho chcel spaT :)

Ja som tiez tak planoval ked dolietam extru MX, ze si k tej velkej kupim taku istu malu :D
Naposledy upravil(a) Peppy dne stř 03.11.2010 19:13, celkem upraveno 1 x.
Dano

Re: A ktore z tychto dvoch?

#53 Příspěvek od Dano »

jozop píše:Pani,
velmi dobre ste tu komentovali dve lietadla:
1) Extra MSX-EXP - 1,2m novinka od Extreme Flight. (predpokladam ze vylepsena Extra 300-EXP)
2) YAK55 od Hainkong model ma 1,5m
YAK je vacsi, a model je lacnejsi. Ale z celou vybavou to asi lacnejsie nebude(ja to neviem z brucha odhadnut, ako to vyjde cele)
Vie niekto z vas doporucit co z tychto dvoch?

Neviem, či si čítal ten odkaz čo som sem dal, ale mne vyšiel JAK 55 1,5m začiatkom minulého roka takto:
model 4800Sk
motor 2035kČ
reg + prog. karta 55USD
4 servá po 25EUro
sada aku 1788kČ (6xA123)
Teraz by to asi bolo ešte menej.
jozop

#54 Příspěvek od jozop »

Dano, cital som ten link. Podla rady EPP maniaka by som to mal osadit kvalitne, a ta rada sa mi paci.
Neviem aka vybava je v tej tvoje cene. Ale myslim ze axi motor a jeti regler asi nie.
Sam este neviem co podla coho sa rozhodovat drevaka som este nemal, treba zvazit aj buducnost, nazor syna co tiez lieta a manzelky ktora nelieta :) atd.
Takze sa teraz len pytam a rozmyslam co chcem.
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od EPPmaniac »

ohladne tej elektroniky čo ti doporučil dano,
dano zasa vie vybrať správne veci do modelu ktoré sú v norme,takže určite ti radí dobre,
skor je to o tom aké máš priestory na uskladenenie,prevoz,kolko do toho chceš vraziť a čo od toho vlastne čakáš.

musíš si to zvážiť .
aké modely si lietal doteraZ?
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Dano

#56 Příspěvek od Dano »

jozop píše:Dano, cital som ten link. Podla rady EPP maniaka by som to mal osadit kvalitne, a ta rada sa mi paci.
Neviem aka vybava je v tej tvoje cene. Ale myslim ze axi motor a jeti regler asi nie.
Sam este neviem co podla coho sa rozhodovat drevaka som este nemal, treba zvazit aj buducnost, nazor syna co tiez lieta a manzelky ktora nelieta :) atd.
Takze sa teraz len pytam a rozmyslam co chcem.

Jasné, je to na Tebe. Ja Ti len dávam môj príklad, ktorý mi 2 sezóny na 100% funguje. Ak si to čítal, je tam všetko osadenie napísané.
V súčastnosti by som akurát použil Lipolky a nie A123.
Osadiť model najdrahším vybavením nikdy nieje problém......
jozop

#57 Příspěvek od jozop »

No 2 roky 100% fungovania elektroniky su fajn argument, a ktomu ti prave Eppmaniac dava za pravdu, ze to vies osadit dobre. Ja som zatial akrobatil na flashovi a telink Jak55 a fakt vela lietam na simulatore.
Takze na balzak si trufam a tesim sa, ale hladam radu do coho ist. Ak sa dozviem ze 150 cm je podstatne lepse ako 120 cm a rozdiel v cene nevelky (lebo haikong je lacnejsi) tal potom sa mi zda mudrejsie 150 cm.
Ak bude rozdiel maly, lebo extrem flight je super lietadlo tak vyhra 120 cm.
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od EPPmaniac »

rozdiel je to velký,
1,5m model je ovela stabilnejší a kludnejší.

Samozrejme na ideálny nácvik 3D akrobacie je najlepšie mať model o rozpeti aspoň 1,8m.
Ak máš možnosť kŕmiť a voziť 1,5m určite je to lepšia volba.
Ja som skákal z 1m na 1,2m z 1,5m na 1,8 a odtialto takmer na 2m.a na leto by so mchcel Yaka 2,6m od Krilla.
Všetky modely ma niečo naučili no ak si schopný uťiahnuť funkčný a spolahlivý setup na 1,5m model tak nevidím dôvod prečo nezainvestovAť.
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Dano

#59 Příspěvek od Dano »

jozop píše:No 2 roky 100% fungovania elektroniky su fajn argument, a ktomu ti prave Eppmaniac dava za pravdu, ze to vies osadit dobre. Ja som zatial akrobatil na flashovi a telink Jak55 a fakt vela lietam na simulatore.
Takze na balzak si trufam a tesim sa, ale hladam radu do coho ist. Ak sa dozviem ze 150 cm je podstatne lepse ako 120 cm a rozdiel v cene nevelky (lebo haikong je lacnejsi) tal potom sa mi zda mudrejsie 150 cm.
Ak bude rozdiel maly, lebo extrem flight je super lietadlo tak vyhra 120 cm.

Ja tu k tomu napíšem ešte jednu vec.
Každý tu chce mať ten najlepší model na svete. Dovolím si tvrdiť, že najviac záleží na "rukách" a aj ten "najhorší" z tu poradených modelov toho "vie" x-násobne viac ako 90% z nás - pilotov. Takže je len na pilotovi pre čo sa rozhodne - aké lietadlo sa mu páči tvarovo a kolko do toho chce investovať.
Ja mám aj Katanu od Seba 1,25m a neskutočne dobre sa mi s ňou lieta ( a to je v nej 4xA123)..... super pilot by povedal, že pre neho je to nepoužitelné. Ja superpilot nie som a ani nikdy nebudem, ale zalietam si s chuťou.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Peppy »

No extra s TOP vybavou vide drahsie ako Yak s ECO vybavou

EXTRA 300 EXP
CC 50A
HACKER A30-12L
4x savox 2,2kg, 0,09sec

421€ + daka Lipolka.... (cena 421€ mi vysla po odratani 10% lebo aspon mne dali 10% dole ak si to komplet od nich objednam, a co som pocul tak kazdemu kto bral velky nakup slahli daku akciu )
100% cena je 467 €

A teraz YAK 55 HAIKONG

model
Scorpion
serva HS-225MG cca 25€ jedno
regulator 70A OPTO
externy UBEC (napriamo z pohoneho accu )

A ak tomu neveris tak klasika MAXBEC + 2S primacovky

vseho vsudy 390€ + baterky

Mozno by sa aj extra dala dako lacnejsie osadit ale asi len na motore lebo regul musi mat dostatocny BEC, na servach sa nesetri, a potom sa uz inde neda :lol: .... samozrejme este treba zapocitat baterku a kedze velka je drahsia tak to bude cca rovnako.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“