Protos 500
Jestli máš originální bezpádlovou hlavu a úhly klonění a klopení 9° - tak si vyzkoušej úhlopříčku klonění a klopení naplno a koukni se co dělá deska cykliky zespoda - naráží do osy - dyť to je i slyšet jak bzučí serva. Není možné abys to tak neměl - geometrie je jednou daná. Samozřejmě jde spoléhat na to, že si tuhle výchylku zkušený pilot nedá, ale to já nejsem a v krizovce bych mohl do uhlopříčky zapáčit a zničit za letu serva a zbygtečná havárka.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Nikdy jsem zádnej úhel na desce cykliky neměřil a nikdy ho měřit nebudu.
Všechno vždycky nastavim tak aby to nenaráželo.
A pokud se v tom trochu vyznáš, tak víš , že výchylka na desce pro bezpádlo stačí mnohem menší než pro pádlo, aby to dosáhlo tý samý agility. Takže tam rvát nějaký bláznivý úhly je nesmysl.
A pokud se v tom trochu vyznáš, tak víš , že výchylka na desce pro bezpádlo stačí mnohem menší než pro pádlo, aby to dosáhlo tý samý agility. Takže tam rvát nějaký bláznivý úhly je nesmysl.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- oskar 007
- Kontaktovat uživatele:
Já mám zase problém se statickou elktřinou. Řešil jsem to ,že jsem ukostřil protose, a to. Od motorového lože po držák ocasní trubky a od tama na ocasní trubku. Na ocasní trubce mám seškrábanou barvu aby to bylo vodivé. Občas se mi stane, že cyklika uskakuje...
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
krtek2k píše:Nikdy jsem zádnej úhel na desce cykliky neměřil a nikdy ho měřit nebudu.
Tak to máš pravdu - já to tak původně udělal a helina i tak lítala vcelku dobře (i díky tou jsem si všiml, že mám úhly malé až teď), ale mohla by být i mrštnější
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
No,kukám že časem se zjištuje co vše se musi vymenit ,či malinko upravit aby to bylo vončo. Co to takhle schrnout co ve je nejlepši upravit aby Protos fachal co nejlepe ? Porčítat 50 stranek neni už na par minut.
Myslím že hodně uprav potřebuje zadní vrtukla,
smykátko , ložiska, ložiska popřípadně na cele heli ? Dal statika , na to je taky nachylnej. Mate ješte nějake upravy ,vyladěni na vašem Protosu ? Budem brát pádlového Protose
A pokud někoho moje otázka o podělení zkušeností otravuje at se prosím nevyjadřuje. Tohle má přinášet radost a ne hned po sobe vyjíždět. Pekný den všem přeju
smykátko , ložiska, ložiska popřípadně na cele heli ? Dal statika , na to je taky nachylnej. Mate ješte nějake upravy ,vyladěni na vašem Protosu ? Budem brát pádlového Protose
A pokud někoho moje otázka o podělení zkušeností otravuje at se prosím nevyjadřuje. Tohle má přinášet radost a ne hned po sobe vyjíždět. Pekný den všem přeju
Blade 400 (prodán), T-rex 450 V2 (prodán) ,Trex 450 pro , Protos
já jsem vrtulku na protosovi upravil takhle http://www.prochymodel.estranky.cz/foto ... protos/7251one píše:No,kukám že časem se zjištuje co vše se musi vymenit ,či malinko upravit aby to bylo vončo. Co to takhle schrnout co ve je nejlepši upravit aby Protos fachal co nejlepe ? Porčítat 50 stranek neni už na par minut.
smykátko , ložiska, ložiska popřípadně na cele heli ? Dal statika , na to je taky nachylnej. Mate ješte nějake upravy ,vyladěni na vašem Protosu ? Budem brát pádlového Protose![]()
a ještě ovládací páku vrtulky tu plastovou sem vyhodil a dal tam tuhle tu http://www.prochymodel.estranky.cz/foto ... protos/726
Vyzkoušel jsem snad všechno co se na Protosovi dá upravit a zde je seznam toho co stojí za úpravu:
1) protáhnout drátek od motoru k ocasu
2) CNC ocasní domek od infinity-hobby.com
3) CNC ocasní pastorek
4) CNC páka vrtulky na domku
5) CF směrovka od TRex 500 (akorát velká a pevná, jen se musí převrtat jedna díra)
6) vyměnit všechny ložiska za kvalitní
7) pro bezpádlo trochu ubrousit rám nad a pod páky serv cykliky
To je vše co stojí za zmínku. Ještě hodně koukám po upgrade vrtulky s axiálním ložiskem, ale nemohu na to sehant díly
takže smůla.
Všechno ostatní šlapě tak jak má.
1) protáhnout drátek od motoru k ocasu
2) CNC ocasní domek od infinity-hobby.com
3) CNC ocasní pastorek
4) CNC páka vrtulky na domku
5) CF směrovka od TRex 500 (akorát velká a pevná, jen se musí převrtat jedna díra)
6) vyměnit všechny ložiska za kvalitní
7) pro bezpádlo trochu ubrousit rám nad a pod páky serv cykliky
To je vše co stojí za zmínku. Ještě hodně koukám po upgrade vrtulky s axiálním ložiskem, ale nemohu na to sehant díly
Všechno ostatní šlapě tak jak má.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
netaham drot od motora po trubku, pouzivam ANTISTATIK sprej, dostat ho v lepsej predajni pre elektronikov. napr. http://www.gme.cz/
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Tak jsem napsal přeci jen Corradovi
Je blbost pilovat rám (a ještě větší když je uhlíkový) aby šlo dosáhnout bezpečně úhlů 9 a 11. Když stačí aby kuláky MSH51118 byly prostě o 2 mm kratší. Jsem zvědav, zda to nebylo házení hrachu na stěnu 
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Howking píše:Tak jsem napsal přeci jen CorradoviJe blbost pilovat rám (a ještě větší když je uhlíkový) aby šlo dosáhnout bezpečně úhlů 9 a 11. Když stačí aby kuláky MSH51118 byly prostě o 2 mm kratší. Jsem zvědav, zda to nebylo házení hrachu na stěnu
V tomto případě si myslím, že jsi hodil hrst hrachu na stěnu
bavarianDemon 3X a 3SX