T rex 600 ESP.

Opravdu větší kousky.
Zpráva
Autor
Digis
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Digis »

Mole píše:Digis:

to je doslovna citace textu clanku:
""""Ze začátku je nutné konstatovat, že vrtulníky jsou docela bezpečné. Stejně, jako u většiny jiných činností, je nutné ale dodržovat určité bezpečnostní pokyny a být velmi opatrný. Ovšem hecování, alkohol a nerozum dokáží své a proto se sami zamyslete nad následujícími odstrašujícími případy.
A takto by se dalo pokračovat do nekonečna. Proto piloti, vždy dávejte pozor, kde létáte a jestli máte kde bezpečně „spadnout“ v případě závady. Proto řidiči, vždy koukejte, kam jedete a jestli se ve směru jízdy nemůže znenadání něco objevit. A všichni, dávejte pozor na diváky a raději je vykažte do bezpečných mezí a jestli neposlechnou, tak raději přistaňte, přestaňte jezdit, plout, atd. Prostě bezpečnost především!!!""""

V podstate jste ve shode, cetl jsi to? Nic zavadejiciho na tom nevidim...

Jenže ty dvě upřesňující věty se tam ztratí v těch děsivých videích. Třeba se mýlím, ale podle mě nemá žádnou hodnotu a nevím komu je určen. Normálnímu člověku nemusí nikdo radit, základní bezpočnostní opatření, a kdo to neví, nepochopí to ani z článku. Pud sebezáchovy a bezpečnost musí v člověku být zakódovaná. Kdo hazarduje se zdravím lidí, tak toho mají na letišti rázně upozornit a pak hned vyhodit. Toto není koníček pro imbecily. Buhužel i ti však mají na toto peníze :(
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RiMr »

Jsou ty videa snad výsledkem nějaké počítačové grafiky, nebo jsou nahrané herci?
Mole

#18 Příspěvek od Mole »

Me prijde, ze lidi, kteri by meli byt pripoutani k zidli a meli by jim byt promitany podobne filmy cely den a to nejen z heli tematikou je strasne dlouhej zastup a rozhodne to nejsou jen imbecilove...Sam je potkavam denne...
Futaba 10 CP 2,4GHz FASST, Maxir SE - prodán, T-rex 500ESP, par letadel.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Digis »

Mole píše:Me prijde, ze lidi, kteri by meli byt pripoutani k zidli a meli by jim byt promitany podobne filmy cely den a to nejen z heli tematikou je strasne dlouhej zastup a rozhodne to nejsou jen imbecilove...Sam je potkavam denne...

Máš naprostou pravdu, je jich opravdu moc. :wink:
Mole

#20 Příspěvek od Mole »

Staci se projet autem, zajit s malou dverou do parku kde pobiha x neokosikovanych dle blondatych majitelek rozhodne hodnych bojovych psu, v lese na houbach se clovek musi bat, ze ho perejedou ctyrkolkou nebo zastrelej jako prase a to bys moh pokracovat do aleluja :D . A fakt ti zacne dochazet, ze doba je zrala na zakoupeni nejakeho 9mm zeleza...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od OPR »

Mole píše:........ v lese na houbach se clovek musi bat, ze ho perejedou ctyrkolkou nebo zastrelej jako prase a to bys moh pokracovat do aleluja :D . ....

Jsi drobet píchnul do mého vosího hnízda :)

Ano s těma čtyřkolkama s tebou souhlasím je to neukázněnej dobytek - spřerážet jim ruce kryplum.

A k tomu zastřelení ......

Ono je to drobet složitější.
Když budeš chodit do lesa za denního světla. je to v pohodě.
Když už budeš muset skrze les v noci , neprolejzej mejta a houštiny choď pokud možno po cestách a buď OSVĚTLENÝ sviť si třeba telefonem - ne pro to aby jsi viděl ty. Ve švěetle telefonu asi nic moc neuvidíš ale jde o to aby si byl viděn.
je to prostě složitý ;-)

Já vim.... sme přece na modelářskym foru :D
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pkotatko »

Pánové, buďte rádi za naši krásnou zem a inteligentní obyvatelstvo. Přál bych vám to vidět tady. Respekt a kázeň to tady tedy rozhodně neznají. Tady je třeba jízda v protisměru na rychlostní silnici naprosto běžná. A mohl bych vyprávět ještě dlouho :D
Ale zpátky k tématu. Omlouvám se ale nadalo mi to.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Mole

#23 Příspěvek od Mole »

OPR: takze chces naznacit, ze jsi myslivec a ze strilite na vse neosvetlene co se nekde ve tme pohne, a tim potvrdit me obavy? :D
OPR
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od OPR »

Mole píše:OPR: takze chces naznacit, ze jsi myslivec a ze strilite na vse neosvetlene co se nekde ve tme pohne, a tim potvrdit me obavy? :D

Sem myslivec ale nesřílim ;-)

Právě tohle je pohled veřejnosti na výkon práva myslivosti kdy myslivec je někdo kdo bezhlavě pálí po všem co se kde pohne. Bohužel některé nešťastné nehody tomu jenom nahrávají.

Já co jsem psal předtím je jen něco co ber jako minimum co můžeš udělat pro svoji bezpečnost. Nic víc nic míň. To že by myslivec neměl vystřelit tam kam nevidí je stejně svatý jako to že bys po setmění neměl lézt do lesa. Pokud už musíš chovej se tak abys co nejvíce zajistil svoji bezpečnost - v tomto případě viditelnost.

Po tmě zvěř k sobě nechá přijít daleko blíž než ve dne. To znamená že i na kus (zvěře) na který může být v momentě vystřeleno může být cca do 50m "civilista" pokud dotyčný chybí a zvěř nezasáhne ideálně následný odraz kule může způsobyt tragédii. Pokud světlo z mobilu vyplaší zvěř k ráně nedojde = odraz se konat nebude a k tragédii nedojde.
Ale to tě nenabádám k tomu abys lítal po lese řval okol sebe jak "na lesy"
Jde jen o bezpečnost.

To je jenom na vysvětlenou :D
freerider
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od freerider »

No chlapcí vidíte že ten článek má svůj učel, nemyslim si že je míněnej zle ale jde tam hlavně o to aby člověk co si ji pořizuje získal ze stroje určitý respekt.Konec konců co si budem povídat každej kdo modelaří nějakou dobu už se dle mě setkal z nějakým tim zraněním, bud od něcěho rotojcího nebo se třeba spálí od páječky.Chybama se člověk učí a když už mu to jednou nafackuje tak si dá po druhý větší pozor.Všechno co je v pohybu je svym způsobem nebezpečný.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
Bei

T REX 600ESP

#26 Příspěvek od Bei »

Pánové pěkně jste se rozpovídali o nebezpečnosti této zábavy zacož Vám děkuji se vším samozřejmne souhlasím ale jak už bylo řečeno vše je jen o tom co má člověk v hlavě
a já se mám vcelku rád i své okolí i lidi kolem.Avšak čekal jsem od této diskuze více rad než kecu kolem.Cas který jste strávili nad nebezpečím které mi hrozí já přišel na to jak vyřešit muj problém po připojení baterky stačí během melodie projet celou dráhu plynem na ovladači a vše funguje jak má.Ještě jednou děkuji a na zalétáni určitě nepujdu do parku mezi děti a určitě né sám.S pozdravem Bei.
FlyBear

Re: T REX 600ESP

#27 Příspěvek od FlyBear »

Bei píše:Pánové pěkně jste se rozpovídali...

Jo jo, rozpovídali jsme se. A i tobě by tu lidi poradili, ale ty jsi vůbec nereagoval na doplňující dotazy. A bez bližších info o konkrétním vybavení ti nemůže nikdo smysluplně poradit.

Různé regly od různých výrobců mají totiž různé nastavování...

Taky si nemyslím, že už máš pořešeno. Normálně se totiž regl nastaví a pak si už nastavení pamatuje. Takže nutnost při každém zapínání ještě v době melodie projíždět dráhu plynu zní velmi podezřele :!:

Když se na něco ptáš, měl bys s "poradcem" komunikovat.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od pkotatko »

Jo trošku jsme se tady rozkecali, to je pravda :wink: Tak se nečil :D
No ale nediv se. Vypuklo zděšení že se někdo ptá na takovéhle věci a vlastní Trexe 600. Ale uklidnil jsi mne tvým vcelku rozumným přístupem a vědomím si nebezpečnosti.
Tak k věci. To že se ti regl takhle chová a musíš projet plyn po zapojení je špatně. Co tam je za regl ? Origo Align ?
V radiu by jsi měl mít nastavenou funkci Throtle hold = autorotace. Po zapnutí ( připojení baterie ) by měly všechny funkce kromě motoru fungovat. Regl si začne odpípávat co má nastaveno, ale to není podstatné.
Vypnutím autorotace by jsi se měl dostat do letového režimu normal a v případě že máš v tomto režimu nastastavenu křivku plynu od nuly ( při přepnutí samozřejmě knipl v poloze žádný plyn ! ) bude motor stát a podle přidávání plynu ( společně s kolektivem ) se začne roztáčet. To co děláš teď je špatně a jen jsi našel cestu jak problém obejít ale nevyřešil jsi ho.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Bei

T REX 600ESP

#29 Příspěvek od Bei »

Vracím se ještě jednou k mému problému se zapojením baterie k reglu.Jak jsem již napsal během zahrani melodie po zapojeni aku jsem projel celou dráhu plynu a vše funguje jak má.Problem jsem neobešel protože si to regulátor zapamatoval a po dalším odpojení a novém zapojení aku i přes noc vše je v naprostém pořádku.Děkuji za navedení na dobrý směr týkalo se to opravdu naprogramování pomoci páky plynu.
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“