oxalys50 vs edge540

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

oxalys50 vs edge540

#1 Příspěvek od Fuzzi »

mam tento problem planujem kupit model
obydva od kyosho

bud oxalys50 zmensene f3a
http://www.kyosho.de/?page=shop/flypage ... le=product

alebo edge 540

http://www.kyosho.de/?page=shop/flypage ... le=product

trapi ma takato vec da sa s tym edge 540 zalietat zostava m2 u vas RCA alebo tieto zmensene polomakety su len na vyblaznennie a nic viac?? mate niekto skusenosti s takymito malymi polomaketami?
Obrázek
Funtana X50 - ASP 4T 15ccm - Hangar9
Fanta - MVVS 8ccm+lad.r(konštrukcia Jozef Kucek)
pluto - OSmax 6,5ccm(prasknuty karburátor)
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
wisky

#2 Příspěvek od wisky »

Ahoj,
vlastním model Majestic 1400 (zmenšenina F3A, taky od CPLR jako Oxalys) a musím říct že větší "poděs" jsem ještě neřídil. Model je velmi živý dá se s ním zalítnou úplně vše (umí super nožáky) ale jako nevýhodu považuju to že neumí lítat "pomalu" . Mám tam 6,5 MVVS a pod půl plynu je to na hranici letu a pádu na plný knedlík je to super svižné éro. Prřipomíná mě spíše pyloňák než akrobata. Ale jakmile si člověk zvykne tak je to docela poslušné éro. Super jsou nožové lety 2m nad zemí na plný plyn přes celou oblohu. Letovým projevem mě připomíná akrobaty z koce 80 let (stíhačka a obraty přes celou oblohu). Konstrukce je vcelku dobrá ale po prvním tvrdším přistání se mě rozlepila překližka na motorové přepážce, prostě jednotlivé vrstvy od sebe odskočily. A další problém jsem měl s podvozkem (příliš měký materiál, jako bláto) po každém přistání se nějak pokroutil. Vyměnil jsem ho za normální z duralový z obchodu.

Letu zdar
Wisky
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fuzzi »

majestica dobre poznam je to predchodca oxalysu dokonca bol aj oceneny ako model roka , akrobaty nevedia lietat pomaly treba si na to zvyknut aj mna to uz stalo par utrhnutych podvozkov:),o tom oxalyse mam istotu ze tu zostavu zalieta bezproblemov ide mi o to ci by to dokazalo aj to edge540 lebo je pre mna o dost atraktivnejsie tym ze dokaze aj vysiet na mieste

trapi ma ta vec ci sa da s edge540 sutazit v kategorii m2 v cechach rca
a ci by to malo cenu s tym erom, inak siahnem po oxalyse tam mam istotu
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
wisky

#4 Příspěvek od wisky »

Nevím zda by to nechtělo větší ero, nějako to "desítkové" ? Ale chtělo by se to obrátit na někoho kdo to lítá aktivně, myslím že tady na diskuzi se najde dost pilotů, teď mě napak Radim Hnilica zkus mu napsat.
A k té rychlosti mám Rebela na 10 a to je proti tomu Majesticovi ""větroň""
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fuzzi »

ten rebel to je akrobat??

ja co mam akrobata tak by nan stacila aj 3.5 (rozpetie 1350)a ja tam mam 7.5 takze ja som na rychlost zvyknuty :)
ale zase neleti to o moc rychlejsie nez normalne akrobaty s ktorymi lietaju u nas na letisku u nas su aktivny piloti ktory lietaju sutaze uz dlhe roky ale nikto z nich nemal ziadny podobny model ako je edge540 aspon nie v tej velkosti ci skor take male tak by som skor povedal
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
Svata ml.
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Svata ml. »

Ahoj
Mám doma Brio 10 od Astry.Je to taky zmenšene F3A ale od Quique Somenziniho.Nemá za sebou moc startu a ani není ještě pořadně doladěné ale skoušel sem stim nějaké zakladní prvky akrobacie.A byl jsem překvapen jak model letá čistě čekal jsem že se bude rozbyhat z vertikal atd.Ne to nehrozi dodržuje konstantní rychlost myslim že sestavu RCA bude lítat uplně v pohodě.Tenhle model má létat i 3D akrobacii když se jinak nastaví výchilky.To nemužu zatim posoudit jelikož vněm mam dočasně slabší motor takže to na to zatim výkonově nema.To Brio stim oxalisem budou letat hodně podobně.Takže s vyběru mezi edgem a oxalisem bych bral jistě oxalise.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hoki »

Ono je to ovlivněno hmotností. Mě se některé stavebnice akrobatů líbí, ale je tam špatnej poměr velikosti a váhy. Rozměry to má jako model na 7,5ccm, ale hmotnost je jak u desítkového. Jak může akrobat o R-1550mm vážit 3300g? Já si stavím sám a poslední akrobat měl R-1750mm,D-1650mm a H-3000g. Pak to lítá i krokem. Těžký model musí být na rychlosti, neboť má větší plošné zatížení a tudíž i pádovka je vyšší. Jinak si myslím, že ten Edge tu sestavu zalítá. Jen musíš najít optimální velikost obratů a letové rychlosti.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“