Easy Glider Electric PRO

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#646 Příspěvek od Jetson »

U mne to stranově vymezuje v trupu satelit přijímače AR6200, vzadu jsem vlepil kus stahovacího pásku mezi výduchy a vpředu mám za přijímačem nalepený kus sucháče a na protikusu sucháče špalíček balzy jako zarážku.

Kabina drží naprosto v pohodě.
Naposledy upravil(a) Jetson dne pon 01.11.2010 8:11, celkem upraveno 1 x.
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#647 Příspěvek od Mic-74 »

Zajištění kabiny je ok (po roce používání a asi 100 startech) stále drží dobře.
Lark

#648 Příspěvek od Lark »

Mám sucháč i na tý zadní destičce k baterce a do boků to má vůli, ale žádný problém s tím nemám. Ty sucháče to udržej. Mám tam 3S 2200mAh a ta moc místa na cestování nemá. Kryt kabiny mi taky drží docela dobře, akorát jednou při drsnym přistání mi vyběhnul.
jarous

#649 Příspěvek od jarous »

mohu mit dotazek v navode pisi ze plast dily se maji nastrikat aktivatorem a na polistyren dat vterinak nestaci to bez aktivatoru,pak mam druhy dotaz jak lepite panty diky
powder
Kontaktovat uživatele:

#650 Příspěvek od powder »

Stačí to bez aktivátoru, ale pak to musíš tak dvacet minut podržet :D
Ale vážně - pokud chceš lepit CA lepidlem, tak plastový díl trochu zdrsni (smirkem), stříkni aktivátorem, na elaporovou plochu dej střední nebo hustý CA a vše to pěkně zapasuj dohromady a na několik sekund silně stlač. Ověřené, funkční, dostatečné...

Panty lepím řídkým CA lepidlem. Vyříznu otvor pro pant, kápnu do něj trochu CA a opatrně pant zasunu. Vytlačené kapky CA setřu papírovým ubrouskem. Pak přestříknu aktivátorem a je to...
jarous

#651 Příspěvek od jarous »

powder píše:Stačí to bez aktivátoru, ale pak to musíš tak dvacet minut podržet :D
Ale vážně - pokud chceš lepit CA lepidlem, tak plastový díl trochu zdrsni (smirkem), stříkni aktivátorem, na elaporovou plochu dej střední nebo hustý CA a vše to pěkně zapasuj dohromady a na několik sekund silně stlač. Ověřené, funkční, dostatečné...

Panty lepím řídkým CA lepidlem. Vyříznu otvor pro pant, kápnu do něj trochu CA a opatrně pant zasunu. Vytlačené kapky CA setřu papírovým ubrouskem. Pak přestříknu aktivátorem a je to...

nedostane se vterinak do pantu premejslel jsem uhu porem nevim
Dareba

#652 Příspěvek od Dareba »

Já ty klouby pantu natírám vazelínou. Ještě se mi neslepil žádný.
Dareba

#653 Příspěvek od Dareba »

Tak jsem poprvé v životě šrouboval sklopku do trámce. Když to dotáhnu tak s listy nehnu. Musel jsem šroubky povolit. Je to tak správně? Jak zajistit aby se nevyšroubovaly? Pak mě napadlo trošku obrousit dosedací plochy listů.
Poraďte Jak na to správně?
Lark

#654 Příspěvek od Lark »

Já to dělám tak, že mírou utažení seřídím vůli listů, aby chodily volně, ale bez boční vůle a na závit lehce zakápnu vteřiňákem.
Surgical

#655 Příspěvek od Surgical »

Pokud jsou na kořenech listů otřepy, pak s citem zbrousit, rozhodně ale listové kořeny nezužovat, můžeš docela zásadně snížit jejich pevnost.
Systém kovových trámců, kde jako čep listu vrtule slouží šroubek, který se zašroubuje přímo do závitu v trámci vypadá elegantně a pro menší výkony je zcela vyhovující, jen se šroubový spoj kov-kov musí pojistit (vrtulníkáři jistě souhlasí). Fór není v dotažení na krev, ale použití anaerobního tmelu (Loctite) v nouzi se dá použít kapka vteřiňáku...
Dareba

#656 Příspěvek od Dareba »

Jo to zní rozumně :-) dík
jarous

#657 Příspěvek od jarous »

mohu mit dotaz lepil jsem trup na EG a zajistil pulky trupu izolackou dnes jsem je rozlepil a jsou videt stopy po te izolacce tu lesklou vrstvicku strhla jde to nejak zestejnit zahladit diky za raadyy
Lark

#658 Příspěvek od Lark »

Můžeš to zkusit hodně opatrně přežehlit. Pomalu zvyšuj teplotu. Osobně bych to ale neřešil. Po pár letech už si toho nevšimneš :D
kubajs

#659 Příspěvek od kubajs »

jarous píše:mohu mit dotaz lepil jsem trup na EG a zajistil pulky trupu izolackou dnes jsem je rozlepil a jsou videt stopy po te izolacce tu lesklou vrstvicku strhla jde to nejak zestejnit zahladit diky za raadyy

To moc neřeš, taky mi dřív vadily podobné detaily, ale teď se tomu jenom směju. Beztak dřív nebo později s tím začneš lítat na svahu (je to silně návykové) a tam jsou v našich podmínkách nějaké ty šrámy a záseky celkem běžné. Občas přistání v křoví, občas díra v náběžce od silnostvolé rostliny nebo přehlédnutého pahýlu keře ;).
Brzo získáš zkušenosti a Easina pak bude jen na takové občasné extrémně poklidné létání, dobrá je taky jako nosič kamery.
brunok05

#660 Příspěvek od brunok05 »

Mám EGP a mám aj mikro kameru a dilema je kam a ako ju upevniť?S páskou to už neni akosi ono chcem dačo trvalejšie a pevnejšie.Ako to máte poriešené?
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“