petrhu píše:Takže zkusim ještě vyměnit vrtuli za APC-E
Momentálně tam mám SF APC ta je výrazně tužší než GWS(tu bych tam nedal) ,dal jsem ji tam abych snížil rychlost a zvýšil tah z 3D obratů.
Měl jsem v modelu čidlo na měření proudu a za letu byl odběr ve špičkách max 42A průměr kolem 15 A dle stylu letu.
Já vycházel z měření motoru jež je v DC. Tam to s vrtulí 10/4,7 SF počítá na 10V 50A. Proto mi zarazilo jak to bude asi fungovat v reálu.
Ale pokud máš naměřeno 42A ve špičce s tou 10/4,7, tak by byla určitě použitelná i klasická APC 10/5E. Tam bude i ten tah.
Jinak ještě k těm otáčkám. Dle APC má povolené maximum vrtule 10" SF 6500ot/min. Dle DC to odpovídá cca 90W na vrtuli. Pokud Ti to špičkově bere 42A na dejme tomu 10,5V, tak máš příkon 441W. Když při téhle zátěži motor poběží s eff 70%, tak odevzdá 309W. A to už máš víc jak 3x větší výkon co doporučuje APC. Vrtule to ale ve Tvém případě snáší. Otázkou je, co se na té vrtuli jež byla původně konstruována pro malé otáčky a tomu přizpůsoben profil pro získání max. tahu z min. otáček děje.
Ale u Tebe nebude nic jednoduššího než porovnat za letu tu 10/4,7SF s tou 10/5E.