Ake lietadlo je vhodne na zaciatok???

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hosde

#16 Příspěvek od Hosde »

No uvidim paci sa mi ta easy star ale aj ten super cub...uvidim kolko penazi dostanem na narodeniny aj tak teraz by mi bolo to lietadlo uz na nic kedze u nas fuka vietor dost velky ale kludne piste pretoze neviem ake si mam kupit mne osobne sa pacia viac polomakety a vetrone ale tie su moc velke a taky svojmetrovy vetron neviem kde by som dal :cry: :cry: :cry:
blade120
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od blade120 »

Naposledy upravil(a) blade120 dne pon 22.11.2010 9:13, celkem upraveno 2 x.
robotmz

#18 Příspěvek od robotmz »

za toho šmejda by som nedal ani 5 korún...
blade120
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od blade120 »

edit
Naposledy upravil(a) blade120 dne pon 22.11.2010 12:40, celkem upraveno 1 x.
googie
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od googie »

Hosde píše:No uvidim paci sa mi ta easy star ale aj ten super cub...uvidim kolko penazi dostanem na narodeniny aj tak teraz by mi bolo to lietadlo uz na nic kedze u nas fuka vietor dost velky ale kludne piste pretoze neviem ake si mam kupit mne osobne sa pacia viac polomakety a vetrone ale tie su moc velke a taky svojmetrovy vetron neviem kde by som dal :cry: :cry: :cry:

so super cupom nic nepokazis, je to super lietadlo a ma stabilizacny system, ktory ti trochu pomoze. A moj osobny nazor, vo vzduchu vyzera krajsie ako ES
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
sigi123

rc

#21 Příspěvek od sigi123 »

Na naučení jsou nejlepší éra typu easy star nebo nová beta.Ještě je vynikající easy glider ale ten není jako set.Piper je taky vhodný,ale ten od parkzone není moc dobrá volba.Ten crash system co se píše je celkem k ničemu,nemá střidavej motor a komponenty jsou na desce takže nejdou později použít do jiného modelu.Vhodnější je tento piper

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=37852

lítá pěkně,má klasické komponenty,dobrá,silná serva,elektronika jde použít jinam.Navíc má křidélka což je velká výhoda.A maketově odpružený podvozek je funkční.Taky má své vlákno a lidi se na něm naučily.Mám ho už dva roky,doplnil jsem pilota a vypadá to pěkně.

http://www.stream.cz/?m=profile&a=main& ... _id=366383

Tady jsou nějaká videa.
coro

#22 Příspěvek od coro »

Podľa mňa je na zváženie ešte Tulix - je to vetroň s výklopným motorom na pylone, zasúvacím.
Je to pekná hračka ak to vyklápanie funguje, myslím že to za letu fungovalo (na zemi nie lebo prúd vzduchu musí natočiť vrtuľu na doraz aby sa mohla zasunúť).
, a teda vďaka tomu že nie je motor vpredu by to malo zniesť aj nutné začiatočníske prvé pády.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=18638
Pre niekoho kto sa chce technicky pohrať, je tá mechanika vyklápania pohonu možno zaujímavým spestrením, ale hlavné je to že motor nie je vpredu a pritom môže pri plachtení zmiznúť a nebrzdiť...-.

To že sa dá kúpiť ako ARF bez vysielača beriem ako výhodu - vysielače zo setov nebývajú príliš využiteľné do budúcnosti takže aj keď sú lacné sú to nakoniec vyhodené peniaze... A stále sa dá kúpiť nejaký CADET4 2,4GHz za tisícku.
sigi123

rc

#23 Příspěvek od sigi123 »

Ten tulix je taky pěknej,jen co píšou není moc vhodný na začátek,prý se změnou těžiště zaklopením motoru dozadu se změní dost těžiště a letové vlastnosti.A co udělá těžiště moc vzadu zkušení vědí.Ale jinak je pěknej,i když se to moc neuchytilo.Nejlépe létající je opravdu easy glider nebo junior graupner,z ostatních Wildhawk,easy star nebo nová beta což je vlastně modernizovaný easy star.A ještě AXN floater jet,má taky už křidýlka,ale taky byl nějaký problem s elektronikou a motor moc nevydrží.
sigi123

rc

#24 Příspěvek od sigi123 »

Jinak za ty roky co se o začátkách píše se doporučuje vždy větší model,aspon rozpětí 150cm,dobře viditelný a hlavně se silnějším profilem křídla-pomalu létající.Takové jsou zkušenosti a je dobré je poslechnout než rozbíjet modely.I když někdo na to má třeba cit a napoprvé polétí i s akrobatem.Ale to jsou spíš výjimky.
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Bartn »

Podle mého názoru bych volil model o rozpětí cca 1500 mm, ale s tlačným pohonem,bral bych set. Teď jich je na trhu habaděj.Já osobně jsem se "vyučil" na Wild Hawk.Možná bych dnes vybral něco se střídavým motorem.Ale to záleží na Tvých finančních možnostech.V žádném případě bych nevolil doporučený Sky Runner.Když se podívám na jeho váhu tak bych řekl,že je tak vhodný na létání ve stodole.Abys s ním lítal venku,tak by sis moc nezalítal.Pokud jde o Tulixe s výklopným pylonem motoru četl jsem možná zde nebo na nějakých stránkách modeláře ne zrovna dobrou recenzi.Měl dost problémů právě s tím pylonem.
Hosde

#26 Příspěvek od Hosde »

Tak ja fakt neviem ale to rozpetie 150 cm no neviem pretoze skrina na ktorej by malo byt je siroka 80 cm a dlha 40 cm a prave preto ma zaujal super cub pretoze ho lachko zlozim a lacko aj zlozim spat a dam do posteli a mozem ho aj lahko prepravit......no ale radte mi lebo ja fakt neviem vetrone sa mi pacia najviac ale su moc velke :( :( :( :(
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#27 Příspěvek od rampa_mckvak »

Když pořídíš toho ES, nebo EG, tak maj křídla vyndavací a zas tam dací. A originál krabici můžeš použít jako přepravní box.
Co neubrzdíš neukecáš.
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od BOBIKA »

ahoj kup si set wild hawk je to za dobrou cenu a je to lítání na naučení :lol: už se k tomu nechají dokoupit křídla které mají ovládané křidílka kup si wildu a věř že neprohloupíš :P
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
Hosde

#29 Příspěvek od Hosde »

Tak zmeral som skrinu a zistil som ze ked dam lietadlo sikmo tak na rozpatie sa zmesti tych 150cm rovnych a na dlzku 120cm takze v poho............prosim upresni mi skratku EG.......no ten wild hawk sa mi tiez paci uvidime este ako bude s finananciami ale ten super cub ma pre mna stale nieco naviac od ostatnych modelov napr..anti crach technology..vystrelenie padaka sice je to uplna banalita :lol: :lol: :lol : ale nie rad si neham poradit ale ja mam radsej lietadla ktore su polomakety ze sa podobaju na lietadla
googie
Kontaktovat uživatele:

Re: rc

#30 Příspěvek od googie »

sigi123 píše:Piper je taky vhodný,ale ten od parkzone není moc dobrá volba.Ten crash system co se píše je celkem k ničemu,nemá střidavej motor a komponenty jsou na desce takže nejdou později použít do jiného modelu.

stabilizacny system podla mna funguje obstojne, co som videl. V malej vyske ta nezachrani. Ostatne je pravda. A mas na to nahradne diely. Rozhodni sa. Alternativ ti tu dali dost.

My sme zacinali tak, ze sme si uz kupili Spectrum DX6 s prijimacom a potom lacny model z Hobbycity. Tusim Skyartec Cesna 182. Este ju tam asi maju za smiesne peniaze. Ta mala motor striedavy a bola nad pol plynu pekne besna. Pisal o nej Dusi a myslim ze ju ma Pelikan. Oproti nej je ten Supercup lenivy
Naposledy upravil(a) googie dne pon 22.11.2010 21:28, celkem upraveno 1 x.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“