Ake lietadlo je vhodne na zaciatok???
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Pokial je dost vysoka, tak mozes byt rad, kolkokrat ti zachrani model, ale na druhej strane ti moze nieco vykusnut. Lietame zatial len tak. V auguste ma 1 meter, potom ju pokosia a ostanu len chuchvalce. Vyhni sa dateline. Ta uz mi okusala nejake modely. Hlavne vyskovku
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Pokud jsi nikdy nelítal, tak nejlépe Easy Star. Má tlačnou vrtuli a tím pádem když s tím trochu bouchneš o zem vrtule zůstane celá. EG = Easy Glider už má motor s vrtulí vepředu. Ale zase má oproti ES křidýlka. Asi pro začátek pořiď něco s tlačnou vrtulí, nebo si trochu zatrénuj na simu a pak se rozhodni.
Co neubrzdíš neukecáš.
rc
Myslím si a spousta lidí to tu potvrdila že začátečník potřebuje lenivé éro.Každý kdo si koupil hezkého warbirda nebo jeta to potvrdil,životnost takového modelu byla do 20 sekund.Ideální je pořídit si slušné radio s výhledem aspon na 2- 3 roky dopředu a k tomu éro třeba z modelbazaru.Nemá význam koukat na krásu,protože první model to vždycky odskáče a ušetřené peníze si schovat na ten druhý,už pěkný model.Takové jsou zkušenosti.
No cez inzerat je to dost nebezpecne nemusia ti poslat lietadlo ale krabicu s kamenmi inzeratom velmi neverim........bolo to vela krat ze si niekto objednal napriklad mobil a prisli mu len kamene a piesok.......ja bud si kupim original cez net alebo pojdem do shopu alebo si kupim inzerat ale pojdem si to ktomu dodicnemu vyzdvihnut ale zrejme kupim cez net
Mic-74 píše:Mužu srovnat Focus od Pelikána a Easyglider a nedá se to srovnat. Easyglider létá ohodně lépe a bude tě bavit o hodně déle než Easystar.
Hodnější letadlo jsem nikdy neměl.
Ak vydrží. Videl som len jeden tvrdý pád EG ale teda boli z neho kúsky polystyrénu a nezostal ani motor s kuželom a listami vrtule..
rc
Tvrdý pád nevydrží nic
.EG jsem měl 3 roky než jsem ho ted prodal.Vydržel hodně oproti srovnání s několika easy star které u nás lítaly.Stačilo pak čumák nad párou kousky narovnat a slepit a druhý den lítal zas.A na naučení je větron ideální,EG je dobrá volba.
EZ Star má jednu výhodu oproti EG: v prípde prúseru stačí stiahnuť plyn a pustiť páčky a on sa nejaku utrasie a pri troche šťastia aj sám pristane, dokonca v jednom kuse. EG ide až do zeme... Okrem toho si myslím, že EG príliš kĺže, čo nevedie k najlepším návykom... Netvrdím, že je zlý, ale pre úplného začiatočníka je EZ* (nielen) podľa mňa najlepšia voľba zo všetkého. A absencia krídeliek? Začiatočníci tak necitlivo kvedlajú pákami, že tá malá smerovka stačí až-až. A keď sa s tým už ako-tak lietať naučia, krídleká si dorobí každý, kto niekedy dokázal zlepiť nejakú vystrihovačku a následne môže lietať už aj vo vetre... Výmenou Permaxu za strieďak sa to lietadlo celé zmení na pokročilý lietajúci nástroj, čo zvláda aj základnú akrobaciu. No a následne si môže dorobiť podvozok, osvetlenie či pumovnicu a podobné ptákoviny a tak to lietadlo proste neomrzí ani po rokoch...
EG nezatracujem a ak niekto chce, tak môže aj jeho použiť ako svoje prvé lietadlo. Tvrdiť ale, že je pre začiatočníka lepší ako EZ* je trošku zavádzajúce...
EG nezatracujem a ak niekto chce, tak môže aj jeho použiť ako svoje prvé lietadlo. Tvrdiť ale, že je pre začiatočníka lepší ako EZ* je trošku zavádzajúce...
Už jsem viděl mnoho Easy Starů co byly různě modifikovaný. Stačí se podívat na youtube, kde je spousta videí letu s modifikovaným ES.. Od dvojitého trupu, přes hydroplán až přes dvouplošníka... Dá se s tim s trochou šikovnosti dělat ledacos. Základní verze mi přijde opravdu asi nejvhodnější pro začátek. Chová se klidně, pádovku má tak malou, že člověk musí snad opravdu stát, aby mu éro šuchlo na zem... Stíhačka se z toho dá dodělat klidně později. Nevim jak Easy Glider. Viděl jsem jen jednou a klasická verze mi přišla taková moc "živá".
Ono je tohle všechno stejně dost otázka názoru. Někdo začínal na tom, někdo zase na něčem jinym... A každej si myslí, že ta jeho volba je nejlepší. Já si myslim, že takovýhle diskuze toho tazateli asi moc nepřinesou
..
Co jsem však studoval já, tak rozhodně doporučuji koupit nějakýho polypropyleňáka. Je to levný. Dá se to opravit klidně i na louce. A dost to snese. Plasťáka nebo dřeváka bych kupoval až by mě to první letadlo přestalo bavit.
Ono je tohle všechno stejně dost otázka názoru. Někdo začínal na tom, někdo zase na něčem jinym... A každej si myslí, že ta jeho volba je nejlepší. Já si myslim, že takovýhle diskuze toho tazateli asi moc nepřinesou
Co jsem však studoval já, tak rozhodně doporučuji koupit nějakýho polypropyleňáka. Je to levný. Dá se to opravit klidně i na louce. A dost to snese. Plasťáka nebo dřeváka bych kupoval až by mě to první letadlo přestalo bavit.
můj blog o RC: http://bahamo.cz
rc
Tak to asi záleží na seřízení.Mě po puštění páček nikdy do země nešel,měly jsme ho 3 lidi a dělaly jsme si srandu,ležely jsme na trávě a nechaly je kroužitnad letištěm,jen občas se zkorigoval směr aby se vrátily nad plochu.Naopak někdy to nebavilo protože fakt lítal sám.