Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
petrs2010

#1681 Příspěvek od petrs2010 »

Earl píše:JaL - já jsem objednal tento http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 295wt_1139
petrs2010 - tak se trochu rozepiš, návodů je na netu dost, ale všechny v jazyku, kterému nerozumím a Google chrome se může také mýlit.
Nechtělo by se ti napsat takový návod, třeba jen v bodech :D jak postupovat. Alespoň mě by to docela pomohlo.

Tak já se pokusím něco vytvořit ..
Earl
Kontaktovat uživatele:

#1682 Příspěvek od Earl »

To budeš hodný docela by mě zajímalo jaký AVR soft jsi použil pro přenos a jak jsi to měl nastavené co jsi měl kde zaškrtnuté a tak. Potom jakou verzi FW jsi použil a jestli je tedy nutné mít EEPROM pokud ano stahl jsi si ji ze své vysílačky nebo někde jinde. Děkuji.
sergio

#1683 Příspěvek od sergio »

asi to tu bude už někde psané ale nějak mi to nechce vyhledávač najít, Tak se zkusím zeptat používá někdo toto rádio k pilotáži vrtulníku ? Děkuji
olisoft

#1684 Příspěvek od olisoft »

Earl: Mrkni sem, to sa mi minule dostalo do ruky ako navod na flash FW, je tam aj link na origo FW, keby bolo treba ho obnovit...
olisoft

#1685 Příspěvek od olisoft »

Doplnim este "zavadu" na jednej 9x, ktora ma prekvapila dnes. :roll:

Po zapnuti radio fungovalo normalne, ale pri presune laveho ovladaca do lavej krajnej polohy sa resetlo. 8O
Klasika vytiahnutie konektora z dosky, premeranie potaku (je trochu uhnuty oproti naprotivku v pravom ovladaci, ale nic co by neriesila kalibracia) a zasunutie konektora nazad a ......... radio funguje! Este sa s tym musim pohrat a pozriet, ci ten konektor nebol nejako blbo dany alebo to bol potak, uvidim. 8)
fikus

#1686 Příspěvek od fikus »

petrs2010 píše:
JaL píše:Ano, hezká informace. Jenže já mám vadné 2 ks. Takže váha i rozměry jsou trochu větší. A na reklamaci mi zatím neodpověděli. :(

Já bych asi reklamaci neřešil. Moc starostí a velké náklady. Také mám dva vadné kusy. Zkoušel jsem jen tak, ze srandy, Online support. Bylo mi sděleno, že nejsou školeni v technických věcech a ať to zkusím na fóru. Jinak už mám opraveno. Flashnutí firmwaru je otázka pár minut. Na pájecí plošky u verze 2 se s trochu slušnější pájkou pájí velice dobře.

Tak ,můžu potvrdit, že mi přehranej firmware funguje. Byla to pro pro Petra čtcrthodinka práce.
Teď zkouším a jsem zatím spoky.
Díky Petře.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#1687 Příspěvek od Gattor »

sergio píše:asi to tu bude už někde psané ale nějak mi to nechce vyhledávač najít, Tak se zkusím zeptat používá někdo toto rádio k pilotáži vrtulníku ? Děkuji

ja ano, trex 250
sergio

#1688 Příspěvek od sergio »

Gattor píše:
ja ano, trex 250

takže předpokládám že radiu věříte, to jsem celkem rád jsem začátečník tak toto radio zkusím, děkuji
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#1689 Příspěvek od Gattor »

jasne, kup to. nemam s nim nejmensi problem.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1690 Příspěvek od RiMr »

Takže první video s mixy na reálném "modelu"
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... ace-a-mixy

#1691 Příspěvek od olisoft »

Tak mam dalsi zaujimavy poznatok - vysielacka sa da pouzivat na simulator aj so zasunutym modulom, pokial to je FrSky DF modul. Origo modul "mrsi" ppm signal, takze ho sim "nevidi", s FrSky mi ho sim hned rozpoznal a dovolil kalibraciu.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1692 Příspěvek od RiMr »

olisoft píše:Tak mam dalsi zaujimavy poznatok - vysielacka sa da pouzivat na simulator aj so zasunutym modulom, pokial to je FrSky DF modul. Origo modul "mrsi" ppm signal, takze ho sim "nevidi", s FrSky mi ho sim hned rozpoznal a dovolil kalibraciu.

Tak super!
Můžeš sem dát link přímo na ten konkrétní modul prosím?
Díky!

#1693 Příspěvek od olisoft »

Je to tento modul, dost sa o nom diskutuje uz v jeho vlastnej teme a daval som tam aj foto vnutra modulu. :wink:

FrSky DF 2.4Ghz Combo Pack for JR w/ Module & RX
mlexa

Zasekavani T9X v2

#1694 Příspěvek od mlexa »

Zasilam zkusenost s zasekavanim v menu. Vysilacka dorazila v polovine listopadu 2010. Po nekolika desitkach minut prolezani v menu se me vysilacka dostal do stavu kdy serva reagovaly na pohyb ovladacu ale v menu se prakticky nedalo nic nastavit. Reset dat v stanici (zapnuti s stisknutym tl. exit) nepomohl. Pomohla az rada jednoho z prizpevovatelu. V okamziku kdy v menu prestane vysilacka reagovat funguje kombinace tlacitek "+" a "down", ale nekolikrat se situace opakovala. Po nekolika odblokovanich dvojhmaty se vysilacka stabilizovala. Typoval bych na firmware nez na hw ale tezko rici. Jinak i kdyz se menu kouslo vysilacka jinak fungovala.
macpro
Kontaktovat uživatele:

Re: Zasekavani T9X v2

#1695 Příspěvek od macpro »

mlexa píše:Zasilam zkusenost s zasekavanim v menu. Vysilacka dorazila v polovine listopadu 2010. Po nekolika desitkach minut prolezani v menu se me vysilacka dostal do stavu kdy serva reagovaly na pohyb ovladacu ale v menu se prakticky nedalo nic nastavit. Reset dat v stanici (zapnuti s stisknutym tl. exit) nepomohl. Pomohla az rada jednoho z prizpevovatelu. V okamziku kdy v menu prestane vysilacka reagovat funguje kombinace tlacitek "+" a "down", ale nekolikrat se situace opakovala. Po nekolika odblokovanich dvojhmaty se vysilacka stabilizovala. Typoval bych na firmware nez na hw ale tezko rici. Jinak i kdyz se menu kouslo vysilacka jinak fungovala.
nejak se zacinam bat.... ale zatim jsem konflikt nemel.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“