jakou pajku
Re: jakou pajku
Poridil jsem (udajne jiz legendarni:- ) pajecku v pekne plechove krabicce s nazvem ERS50 tady: http://www.ezk.cz/naradi_el_pajecky.htm
Velka spokojenost. A konektory tim zapajim bez problemu.
Tomas
Velka spokojenost. A konektory tim zapajim bez problemu.
Tomas
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Lapras píše:a na co tam je ta pružina nebo to tak alespon vypadá...
drží hrot na místě. Hrot je dutý, volně nasunutý na topném tělesu a posichrovaný tou pružinkou, zapadá do díry na boku hrotu a táhne hrot směrem k rukojeti.
BTW ERS50 mi udělala v životě radost dvakrát. Poprvé, když jsem ji koupil (ještě za dob hluboké totality, první a jediná mikropájka, která se tehdy dala koupit) a podruhé, když jsem ji nesl do popelnice
OK2WY
Prostě pokud chceš doma něco opravdu dělat s pájkou (páječkou - ať mě někdo nenapadá za termíny), tak budeš mít aspoň dvě. Jednu solidní mikro s regulací, aby jsi s tím mohl sáhnout do tišťáku, nebo na SMD a šlo to potom ještě použít a jednu větší, potřebného výkonu, na silové vodiče, konektory..., a ty větší čuňárničky.
Dovoluji si tvrdit že je to blbost. Na aku dejme tomu ale jinak stačí jedna s jedním perem - jen měním hroty.JMalik píše:Prostě pokud chceš doma něco opravdu dělat s pájkou (páječkou - ať mě někdo nenapadá za termíny), tak budeš mít aspoň dvě. Jednu solidní mikro s regulací, aby jsi s tím mohl sáhnout do tišťáku, nebo na SMD a šlo to potom ještě použít a jednu větší, potřebného výkonu, na silové vodiče, konektory..., a ty větší čuňárničky.
ICQ 638556901
arda1 píše:Dovoluji si tvrdit že je to blbost. Na aku dejme tomu ale jinak stačí jedna s jedním perem - jen měním hroty.JMalik píše:Prostě pokud chceš doma něco opravdu dělat s pájkou (páječkou - ať mě někdo nenapadá za termíny), tak budeš mít aspoň dvě. Jednu solidní mikro s regulací, aby jsi s tím mohl sáhnout do tišťáku, nebo na SMD a šlo to potom ještě použít a jednu větší, potřebného výkonu, na silové vodiče, konektory..., a ty větší čuňárničky.arda1BOT
Jak myslíš.
Já jsem se s žádnou mikropájkou ani nepokoušel letovat články lipolek, A123, Nixx, vodiče k silnějším reglům, motorům, trubičkové spojky mezi regly a motory, proletovat cínem ty ovazované drátěné podvozky,sletovat jakoukoliv pocínovanou krabičku....., no něco by se našlo.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Prostě pokud chceš doma něco opravdu dělat s pájkou (páječkou - ať mě někdo nenapadá za termíny), tak budeš mít aspoň dvě. Jednu solidní mikro s regulací, aby jsi s tím mohl sáhnout do tišťáku, nebo na SMD a šlo to potom ještě použít a jednu větší, potřebného výkonu, na silové vodiče, konektory..., a ty větší čuňárničky.
Blbost. Jen to nesmí bejt něco horšího než JBC nebo Metcal. Přehozením hrotu vyřešíš všechny požadavky. JBC má fintu, topný tělísko nepatrnýho rozměru integrovaný v hrotu - minimální tepelná setrvačnost a přitom výkon, tohle ve spojení s regulací fachčí tak, že máš hrot na pracovní teplotě za tři vteřiny od zapnutí (nebo přehození hrotu za provozu, na to je uzpůsobenej i stojánek - píchneš do zářezu hrot, vytáhneš ho z pera, napíchneš další a jedeš dál, bez čekání..). K tomu si páječka po odložení pera do stojánku přepne teplotu na nějakých 120°C, takže se cín na hrotu nepřepaluje, hrot se nerozpouští a jeho životnost je prakticky neomezená, pokud si ho nezkoníš mechanicky. Po vyndání pera ze stojánku najede na nastavenou teplotu dřív, než stihneš posunout ruku k pájenému místu. Nemám naprosto žádný problém jak v hodně malých SMD, tak třeba s takovou prasečinou, jako je stínící kryt v radiostanici (což normální mikropájkou neodpájíš ani kdyby sis prst v .. zalomil). Tenhle vercajk byla moje nejlepší životní investice, ještě před manželkou
OK2WY