Test: Lipolbag Turnigy
olisoft píše:odskusate aj tie "strieborne" z HC?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4134
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4364
Mam ten z prveho odkazu, ale nieje to presne ten isty ako je na fotke.
Testovat zatial neplanujem, nemam ziadnu zvysnu lipolku
Len podotknem, ze kraje su presite len jeden krat, aj ked na prvy pohlad vypada dvojmo...Neviem ci by to udrzalo tlak vo vnutry a nepovolil by niekde na slabom mieste
Honzo, zkus to testnout i s tímhle pytlem na pytlíky
Je nově na DX a je skoro za hubičku
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.45845
Je nově na DX a je skoro za hubičku
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.45845
zdar chlapi,
přemýšlel jsem o běžně dostupných materiálech,ze kterých bych zhotovil něco jako bezpečnou schránku na lipolky,
Asi by vyhrála stará meliorační trubka s plechovým čelem(taková malá vinotéka v garáži),pak protipožární sádrokarton- z toho by šla vyrobyt super bedýnka a při pohledu na ty pytlíky z HC jsem si hned vzpoměl na vyřazené hasičské hadice.
Buhužel,nemám vybavení ani obětní baterie abych trvanlivost těchto materiálů vyzkoušel.
Berte to všechno s rezervou a s notnou dávkou humoru
přemýšlel jsem o běžně dostupných materiálech,ze kterých bych zhotovil něco jako bezpečnou schránku na lipolky,
Asi by vyhrála stará meliorační trubka s plechovým čelem(taková malá vinotéka v garáži),pak protipožární sádrokarton- z toho by šla vyrobyt super bedýnka a při pohledu na ty pytlíky z HC jsem si hned vzpoměl na vyřazené hasičské hadice.
Buhužel,nemám vybavení ani obětní baterie abych trvanlivost těchto materiálů vyzkoušel.
Berte to všechno s rezervou a s notnou dávkou humoru
jak se tady bavilo o samovolném zahoření Li-Pol, tak to zase není jen výjmečnost.
Kolega před cca 4-mi lety nabil cca 1500mAh 3S akupal (tuším Entech) dal do Miga od Alferyho (deproňák), Letadlo schoval pod roh auta do stínu. Kecáme, Kecáma, na letišti bujará zábava, najednou jen něco pšoukne a z Migu trčí metrové plameny. Jediné co stihl bylo to že hořícího miga vykopl z pod auta (letadlo bylo přímo pod LPG nádrží) během 30s zbyla z migu jen 8cm kulička zpečeného plastu - serva,příjmač,motor - jediné co z toho trčely tak byly dráty od bowdenu.
Kupodivu: příjmač se dal do nové krabičky a funguje vesele dál v nějakém houboletu. Motor se rozchodil a funguje dále s dmychadlem. Uhlíkové dmychadlo se delaminovalo a zbyl z toho jen uhlíkový rowling.
Nevím jak moc jsou dimenzované nádrže na LPG, ale mám strach že tehdy mohlo zařvat nejedno auto nebo člověk...
Kolega před cca 4-mi lety nabil cca 1500mAh 3S akupal (tuším Entech) dal do Miga od Alferyho (deproňák), Letadlo schoval pod roh auta do stínu. Kecáme, Kecáma, na letišti bujará zábava, najednou jen něco pšoukne a z Migu trčí metrové plameny. Jediné co stihl bylo to že hořícího miga vykopl z pod auta (letadlo bylo přímo pod LPG nádrží) během 30s zbyla z migu jen 8cm kulička zpečeného plastu - serva,příjmač,motor - jediné co z toho trčely tak byly dráty od bowdenu.
Kupodivu: příjmač se dal do nové krabičky a funguje vesele dál v nějakém houboletu. Motor se rozchodil a funguje dále s dmychadlem. Uhlíkové dmychadlo se delaminovalo a zbyl z toho jen uhlíkový rowling.
Nevím jak moc jsou dimenzované nádrže na LPG, ale mám strach že tehdy mohlo zařvat nejedno auto nebo člověk...
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Nechci bejt pesimista, ale myslim, že dopadnou úplně stejně, ono ten výbuch prostě nemá šanci udržet cokoliv, ten tlak bude chtít ven a jakmile se udělá dirka v báglu, tak to blafne uplně stejně. Zatím nabíjim bez báglu, doma v obrovskym hrnci, celou dobu jsem si přišel přehnaně podělanej, ale po tom co jsem viděl to video, tak jsem za to rád 
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
Kdo se bojí "pytliků" ať si pořídí LiPoLocker. 
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Re: Test: Lipolbag Turnigy
Ahoj nevite nekdo v kterem cisle RC Revue vysel test techto sacku?
Parkzone Bf-109G, Easy Star,Super Zoom2, T9X v1
Jo to nevim. Já zatím vyzkoušel jen jeden, Dualsky. A spálil jsem při tom zdroj, tak vymýšlím jak to dělat bez nabíječek, bez zdrojů.
Mimochodem Dualsky si nejspíš na léto a letní lipolky objednám. Kdo byl na Model Hobby, tak asi viděl proč
Mimochodem Dualsky si nejspíš na léto a letní lipolky objednám. Kdo byl na Model Hobby, tak asi viděl proč
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Takze s dulasky bych nemel udelat chybu, to jsem potreboval vedet, dik.
Parkzone Bf-109G, Easy Star,Super Zoom2, T9X v1
Bohate postaci stary hrniec s pokryvkou a hotovo, postavit napr. na dlazdicu.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz