Uroven clanku o MVVS electric

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.

Jak se vam libil clanek o MVVS electric?

Clanek je velmi dobry. Recenzent si s tim pekne vyhral.
10
26%
Clanek neni spatny, ale cekal bych trochu vic.
20
51%
Clanek je uplne o nicem. Recenzent to pekne odflaknul.
9
23%

Celkem hlasů: 39

Zpráva
Autor
wroum

#16 Příspěvek od wroum »

popravde receno mi ta recenze prijde naprosto OK. je to stridavej elektromotor o urcity vaze, konstrukci a prikonu - co na tom chcete vymejslet? motor s podobnymi parametry bude proste temer stejnej - fyzika je proste fyzika, takze premerovat na tom motoru jeho parametry mi prijde naprosto zbytecny a jedina vec kterou se odlisuje od vetsiny konkurence je jeho konstrukce, ale i tohle uz tady bylo. proste motor jako kazdej jinej, nic prevratnyho se nekona.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja myslim, ze cele je to zpusobeno tim, ze ctenari od MVVS motoru ocekavaji NECO! A clanek nic takoveho neprinesl. Ale neni to tak uplne chyba clanku.

Na druhou stranu ja osobne bych tam dal vice fotek motoru. Pravdou je, ze vyfoceny ION v recenzi o motoru vazne neni prilis zajimavy. :?

Mozna by se tam mohlo dat i vice popisu vzhledu a provedeni. Ja naprikald do ted nevim, zda je obal motoru plastovy nebo kovovy. Take jsem se nedozvedel, ze se motor neda namontovat "obracenou montazi" atd.
Daliborovi tyhle veci prijdou jako samozrejmost a banalita, ale verim, ze spousta ctenaru nema jeho zkusenosti a mohou je tyhle veci zajimat.

Budme, ale realisti. My nejsme zadny profi platek. Nase moznosti jsou omezene a predstava, ze Dalibor vezme motor a otestuje ho v 5ti letadlech je nerealna. Co jeste muzem udelat je, ze Dalibor mi motor posle a ja ho zkusim strcit do nejakeho dalsiho era a sepisu takovou tu "amaterskou" cast clanku, kterou on rad nema, ale ja naopak ano.

Tim budeme mit v clanku oba pohledy na vec a bude to dokonale. Nafotim jeste nejake snimky a natocim video.

Ale jinak opravdu o motoru se toho moc psat neda.

Recenzi jsem sveril Daliborovi, predevsim pro jeho velke zkusenosti s elektrem a technicke moznosti (promereni, grafy atd.). Z clanku je sice citit, ze mainstreamovy motor nebyl uplne salek jeho caje, ale z technicke stranky veci je snad v clanku vse, co byt muze.

PS: Debatu na tema ucinnost jsem nepochopil, ale zda se, ze ostatni se orientuji, tak je to dobre :lol:
janch

#18 Příspěvek od janch »

Obal dural, obrácená montáž není možná.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Janch: Jo, ale to ma prave byt v tom clanku...

Kazdopadne jsem rad, ze jsou tu i pozitivni nazory! Uvidime, zda se ozvou i primo z MVVS.
janch

#20 Příspěvek od janch »

No, ale co vlastně očekáváme, jako uživatelé, za vyjádření od výrobce_
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Vzduchoplavec »

janch. To netusim, ale cokoliv bude lepsi nez absolutni ticho, ktere zatim ze strany MVVS nastalo...

Ja doufam trebas v nejaky podnet na zlepseni clanku.
janch

#22 Příspěvek od janch »

to Vzduchoplavec

Tak to jo.
graup15

#23 Příspěvek od graup15 »

Nechci ti brát iluze,ale začni si zvykat na to,že se každému nezavděčíš.A pokud od někoho dostaneš nějakou věc např motor...se těžko píše oslavný článek pokud nejde zrovna o přelomovou nebo velmi neobvyklou věc.Další problém je zůstat nezaujatý..přeci jen to,že ti výrobce něco poskytne předem zavazuje.A pak se těžko píše román oslavující jak neskutečně úžasná je to věc.A docela mi nakrklo jak se tu hned podsouvá že se článek spatlá jen abych uspokojil božstvo a motor si mohl nechat....a ušetřil 2300kč.Tak to mi doopravdy vadí.
Takže až mi pošleš adresu..motor ti velmi rychle přeexpeduji....
A nakonec...taky máme web už nějakou dobu,píšu si tam o tom co mně baví a netvrdím,že mám patent na rozum..jen ti dám radu.Máš na výběr dvě možnosti...buď bude web plný technických informací které se dají ověřit a té čtivé omáčky bude poskrovnu protože většinou zkresluje vyznění článku.Nebo z toho uděláš webové Rc-revue.(ale u nich to dokážu pochopit..je to živý a tak musejí otisknout o čem si myslí,že dobře prodá časopis...a to není určitě lehké rozhodování)
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja jsem nikdy netvrdil, ze jsi si chtel nechat motor jen tak jsi to odflaknul, aby ses toho zbavil. To nejsou ma slova!

Zavdecit kazdemu se nelze, to je jasne. Ale RC server je primarne urcen pro zacinajici modelare, kteri by na nem meli najit radu a informaci na jejich urovni.

Kdyz jsem zacinal, tak mi takovyto zdroj informaci chybel. A ani ted vlastne netusim, co na tech tvych grafech vlastne vidim. Verim, ze to je informace hodnotna a pro zasveceneho cloveka jedina zajimava, ale me to nic nerika.

Ale pozor! Prave proto, ze ja bych do clanku ty technicke udaje namerit nedokazal a predpokladal jsem, ze jsou dulezite, tak jsem chtel, aby to sepsal odbornik na slovo vzaty = ElectroTeam.

Bohuzel se pak na adresu redakce snasla snuska pohorsenych zprav, ze clanek je zklamani, ze koukani ja IONa a ne na motor a ze se vlastne nedozvedeli o moru vubec nic. Zrejme to bez te "omacky" taky nejde.

A ucelem RC serveru rozhodne neni konkurovat papirovym casopisum. Na to nemame ani dost fundovanych redaktoru ani financni prostredky. Jsou to pouze amaterske stranky od modelaru pro modelare. Nic vic za tim neni. Byl bych rad, kdyz by se trebas jednou vysvihl i nekam dal, ale to xa soucasnych podminek skoro nelze.

Proto jsem rad za kazdou pomocnou ruku a mrzi me, ze se clanek tolika lidem nelibil. Dalibor si s nim praci dal a krom toho motoru (ktereho se navic vzdal) za to nema vubec nic.

Vzhledem k tomu, ze se Dalibor vzdava "honorare", jiz nemohu trvat na "exkluzivite" pro RC server. Takze pokud budes, Daliore, chtit, klidne udaje z clanku pouzij i pro svuj ET web! Myslim, ze by se tam clanek o MVVS docela hodil, no ne? :wink:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od TomasC »

Doporučuji všem které motor zaujme návštěvu stránek MVVS. Dozví se tam o motoru "hodnotné" (ironie) informace. Možná z toho plynula přehnaná očekávání.

Nikde tam není ke stažení návod, ani přesnější data.

Motor se mi také dostal zběžně do ruky a tedy rozhodně zakládajícím členem fanklubu nebudu.

Za sebe musím říci, že se mi přístup RCserveru dost líbí. Gratulace. Jen tak dál.
graup15

#26 Příspěvek od graup15 »

Ty grafíky jsou z několika důvodů.Jsou důkazem,že člověk nekecá a nevycucal si údaje z prstu.Ale hlavně se z nich dá vyčíst(obzvlášť když máš zdrojový soubor)jaké napětí baterie má při zatížení ,jaké otáčky tam při tomto zatížení jsou,vyzískáš dopředu údaj jaký příkon jde do motoru a podle toho se dá usuzovat jakou dynamikou éro poletí(známé pravidlo g/w)Z grafu od Aeronautů se pak dá určit i výkon pohonu a porovnáním pak účinnost,z Flyboxu pak i průměrný letový proud a hlavně spotřebovanou kapacitu za let(podle toho si upravíš bezpečný letový čas)...atd
Tady si můžeš najuknout nástin(ještě není zdaleka hotový) článek o něčem zajímavějším než je přehnané očekávání článku o mvvs
http://www.electro-team.net/Extra_Align.htm
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Vzduchoplavec »

graup15: Noo, pekne! Zitra si poctu! Zaujala me tam taky ta tahova vaha - to je sikovna vecicka!
flyhawk
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od flyhawk »

Myslim ze to nebylo vubec zle, celej clanek je smerovan spravnym smerem a to sou jeho udaje a schopnosti ktere se skouesli v jednom letadle. A rekneme si ze ono v podsatet ten ION je nejvhodnejsi, jelikoz modely typu hotliner jako je treba Mefisto, Variant a pod, sou v dnesnich radach modelaru nejrozsirenejsi. Nevim proc ale ja osobne sem se napriklad nikdy nesnazil strcit Megu ( MVVS ) stridavej motor do nakeho hornoplosnika, dvouplosnika,... Vzdy sem sel rovno po Axiku jelikoz poterbuje clovek velkou vrtuli a poradnej zaber. Kdezto do Varianta i mefista sem dal jedine a pouze MEGU ( MVVS ) a be Axi. Proto myslim ze volba modelu je spravna. A myslim ze Dalibor, jakozto jeden s predstavitelu electro teamu zvolil spravnej model a spravnej pristup k cele recenzi tak jak je. Komu se nelibi tak hold asi nevi co chce.
Nechci Tim co pisu nikoho urazit takze to neberte nak moc osobne,je to jednoduse muj nazor.
A rc server se mi libi takovej jak je, nechtel bych aby byl jinej.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Me napadlo jeste, ze byc mohl poslepovat sveho roztriskaneho Trenera na 3.5ku a namontovat do nej misto MVVS spalovaku MVVS elektro.

Mohl by to byt zajimavy experiment. Redakcni motor ma jen 960 ot / volt, takze by se mohl hodit prave i na pomalolety. Co vy na to?

Najky cas mi to zabere (Trener je momentalne na dve pulky - trup i kridlo), ale mohl by jit dat do kupy...

foto zde:
http://www.rcserver.cz/letecka/fota/trenerek_02.jpg
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Vzduchoplavec »

A jeste tu mam oficialni prohlaseni k clanku primo z MVVS:

Souhlasili jsme s možností redakčního testu našeho nového motoru MVVS 3,5/960 na RCserveru. Motor jsme pro tyto účely odprodali sice za zvýhodněnou cenu, ale nejednalo se o dar nebo úplatek!

S hodnocením v testu, které bylo jinak velmi pozitivní, souhlasíme. Závěrečné zamyšlení je věcí testovače a zde máme odlišný názor. V běžném životě je vidět pestrost a jsou mezi námi lidé, kteří upřednostňují kvalitně vyrobené produkty a pro ty jsou naše nové motory určeny. Bylo by dnes velmi naivní se pokoušet cenově konkurovat asijským výrobcům, i když např. cenové srovnání Dualsky pro nás nedopadá až tak špatně, pokud uvážíme, že naše koncepce a provedení je o cca 40% nákladnější a pracovní síla je u nás 20x dražší. Samozřejmě na krámě to v absolutních číslech vypadá jinak a celkem chápeme zákazníky.
V testu jako takovém jsme trochu postrádali více informací a fotek (např. rozebraný motor), zhodnocení koncepce a taky naměřených dat.

Ačkoliv jsou technická omezení, tak jsme se snažili v každém detailu odlišit od běžných oběžek a mrzí nás, že to nebylo odhaleno.

Na závěr díky těm, kteří si uvědomují, že tato země žije z produkce a kupují domácí výrobky (i konkurenční).
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“