pomoc při vyberu cessna,děkuji

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
coro

#31 Příspěvek od coro »

Pese píše:Doporučuju s tou Cessnou od Pelikánu pro začátek lítat pouze na 2-článek.
Sem po jednou zdařilém nepřistání oddělal původní baterku a musel odebrat jeden článek. A ejhle následně Cessna na 2-článek létá výrazně pomaleji a ovládá se lépe. Pro začátečníka je to s 3-článkem moc rychlé.

Záleží aj (alebo len?) na hmotnosti a na tom ako posunie plynovú páku..
Ale potvrdzujem že tá od Pelikána letí aj pomaly,n ja som tam včera mal starý 2s Kokam 3200mAh...
Ale zakldateľ vlákna má inú cessnu, SkyArtec Cessna 182. A tá má 980mm rozpätie a uvedených 560g - už len subjektívne sa musí javiť rýchlejšie lebo je menšia, fak bude že aj bude naozaj rýchlejšia.. To by sa muselo brutálne odľahčiť aby to bolo na začiatky.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Jindra_S »

Taky přemýšlím o pořízení prvního modelu po 20 letech, právě Cessna se mi hodně líbí a našel jsem tuhle:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10339
Nemáte někdo porovnání s Cessnou od Pelikanu nebo Artecu?
Předpokládám, že díky rozpětí to bude trošku stabilní i díky EPO i snad odolné pro začátečníka.
Nebo raději doporučíte jiný model?
maniacman
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od maniacman »

Jindra_S píše:Taky přemýšlím o pořízení prvního modelu po 20 letech, právě Cessna se mi hodně líbí a našel jsem tuhle:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10339
Nemáte někdo porovnání s Cessnou od Pelikanu nebo Artecu?
Předpokládám, že díky rozpětí to bude trošku stabilní i díky EPO i snad odolné pro začátečníka.
Nebo raději doporučíte jiný model?

Cessna od pelikána je pro začátečníka dobrá v tom, že má vzpětí. Já jsem se na ní naučil :) hlavně mi odpustila hodně chyb což je díky tomu vzpětí. A když už jsem s ní spadl a něco se rozbilo tak není problém sehnat ND :) což je další plus . Výkon je tam dostatečný (možná i přebytečný :) ) Jinak o té cessně od ART-TECHu nic nevim a ani o té z HC ..
Cessna 480- pelikán
Spitfire - Art-Tech
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1198&amode=
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od pikus 1 »

Těch výrobců Cessen je mrak. Další je třeba od SkyArtec mají jí zaké na HC a u nás je také v prodeji.
S tou zkušenost mám ale na začátek bych opravdu doporučoval když Cessnu tak asi tu od Pelikána , (dobré letové vlastnosti a dostatek náhr.dílů) ale stejně nejlepší je něco s tlačnou vrtulí typu Easystar nebo na HC AXN Floater-Jet, protože těch čenichovek pár bude a nemusíse řešit náhr. díly typu- ulož. motoru, motor a vrtule. :wink:
Vím a chápu, že chce každý mít na začátku hned krásné letadlo, ale životnost prvního éra není příliš dlouhá, ale jsou určitě vyjímky..
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Jindra_S »

Ve vláknu o Cessně od Pelikána právě popisovali, že dnes by už šli do jiného modelu, tak jsem si říkal, zda by to nebyla právě Cesna z HK. Faktem je, ze nahradni dily na Pelikanovu jsou tady kdykoliv k dispozici.
Myslíte, že vztlakové klapky mají u tohoto modelu (z HK, 1,4m) nějaký větší význam nebo je to spíše na okrasu?
maniacman
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od maniacman »

Vztlakové klapky tam na okrasu nejsou.. [/u]
Cessna 480- pelikán
Spitfire - Art-Tech
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od pikus 1 »

Jindra_S píše:Ve vláknu o Cessně od Pelikána právě popisovali, že dnes by už šli do jiného modelu, tak jsem si říkal, zda by to nebyla právě Cesna z HK. Faktem je, ze nahradni dily na Pelikanovu jsou tady kdykoliv k dispozici.
Myslíte, že vztlakové klapky mají u tohoto modelu (z HK, 1,4m) nějaký větší význam nebo je to spíše na okrasu?

Musíš vědět ty, jestli má cenu jít do takového to éra...máš li zažité návyky s létaním a dostatek zkušeností s érem, které má navíc vztlakové klapky, které funkční určitě jsou ... Jestli na to po 20 letech přestávky už (jak píšeš) ,,máš" a nebo ne a pak to budou vyhozené peníze, protože tohle éro není určitě nic do začátku.
Další věcí je ,kde budeš s tou Cessnou lítat? Protože tyhle éra nemají rády trávu...i to musíš zahrnou do výběru.
Jestli jsi začátečník a budeš lítat někde na louce, tak zapomen na Cessny a kup si éro bez podvozku s tlač. vrtulí typu Easystar, AXN Floater-Jet.
maniacman
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od maniacman »

pikus 1 píše:
Jindra_S píše:Ve vláknu o Cessně od Pelikána právě popisovali, že dnes by už šli do jiného modelu, tak jsem si říkal, zda by to nebyla právě Cesna z HK. Faktem je, ze nahradni dily na Pelikanovu jsou tady kdykoliv k dispozici.

Musíš vědět ty, jestli má cenu jít do takového to éra...máš li zažité návyky s létaním a dostatek zkušeností s érem, které má navíc vztlakové klapky, které funkční určitě jsou ... Jestli na to po 20 letech přestávky už (jak píšeš) ,,máš" a nebo ne a pak to budou vyhozené peníze, protože tohle éro není určitě nic do začátku.
Další věcí je ,kde budeš s tou Cessnou lítat? Protože tyhle éra nemají rády trávu...i to musíš zahrnou do výběru.
Jestli jsi začátečník a budeš lítat někde na louce, tak zapomen na Cessny a kup si éro bez podvozku s tlač. vrtulí typu Easystar, AXN Floater-Jet.

Asi tak no .
Cessna 480- pelikán
Spitfire - Art-Tech
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Jindra_S »

Díky za upozornění - předpokládám, že létat budu na letišti kousek od FM, kde je samozřejmě tráva.
Podívám se tedy na něco s tlačnou vrtulí. (Nebo sklopnou vpředu - význam by to mělo mít v podstatě stejný - uchránit vrtuli od nárazu předku, ne?),
A nákup většího letadla může počkat - je zcela reálná možnost, že na tohle hobby nebude čas, popřípadě, že mně to znovu nechytne.

A návyky po 20 letech - v podstatě žádné - tehdy byly modely řízené pouze směrovkou a zásadně konstrukční. To už tady nikdo nemůže ani pamatovat. :D
Budu teď trénovat na simulátoru, tak i to možná ovlivní mé rozhodnutí.
Earl
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Earl »

No já to pamatuji, ale ne před 20 lety, ale ještě o trošku déle. Vrátil jsem se také docela nedávno. Výhoda motoru vzadu není jen k ochraně vrtule, ale celého motoru. Já jsem těch ran na předek měl docela hodně. Co si pamatuji tak 1x zničený celý motor, 1x ohnutá hřídel.
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od pikus 1 »

Jojo
Vyzkoušej simulátor a uvidíš :wink:

Přesně jak píše Earl ta "tlačná" uchrání nejen vrtul a ale hlavně motor a uložení celého motoru...
Kdyby tě to bavilo doporučuji Easystara nebo AXN Floater -Jet nebo tomu podobné, ale to už se opakuji.. zdar.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Jindra_S »

Celkem jste mě přesvědčili, je faktem, že doporučení zadotlačných letadel se na forech opakují, takže to asi nebude úplně od věci. A koneckonců - cena celého éra není tak strašná (v porovnání s provozem RC autíček :( ) takže když zjistím, že je to moc pomalé, neživé apod., vždy mohu jít do něčeho jiného. Takže Cessna holt ještě chvíli počká.
Co Beta 1400 - zapadá to do formátu letadla pro začátečníka?
Surgical

#43 Příspěvek od Surgical »

Určitě, jako jedno z nejvhodnějších v současnosti....
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od hanz393 »

kdyz vezmes cessnu od pelikana neprohloupis...ale ani sky lady a ji podobne nejsou k zahozeni,ba naopak
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od arda1 »

hanz393 píše:sky lady a ji podobne nejsou k zahozeni,ba naopak
Kristepane to myslíš vážně? :roll: :roll: :roll: arda1BOT
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“