Palcovat, nebo prstovat? (a pro velký úspěch i mód 1 či 2)

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od pkotatko »

Hmm, jsem pravák a lítám mod 1. Tak proto mi to nejde. Já vůl !! :D :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Peteer »

FlyBear píše:
Peteer píše:...já jsem navíc tento rok dělal hodně kolem baráku takže na novou 600stovku nebyl moc čas - kolegové látali a já dělat zahradu:o(

A jak si, u všech všudy, sekal trávu???
Máš na to ještě něco jiného, než to šestikilo?
:D :D :D

jj to co mám v podpisu.o)
nene máme nový barák takže jsme upravovali pozemek atd. dělali zámkovku takže toho bylo dost a dost na celé létá.o)
taky se těším na krtkování jak malej. :D
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
arda1
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od arda1 »

pkotatko píše:Hmm, jsem pravák a lítám mod 1. Tak proto mi to nejde. Já vůl !! :D :D
Právě jsem zjistil že to celej život dělám špatně -jsem zdrcený a psychicky total na dně .................. :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT
ICQ 638556901
Drop

#64 Příspěvek od Drop »

Módy se tu řeší neustále a dokola.Asi to napsal s určitou nadsázkou.Osobně jsem mód 1 létal a učil jsem se na něm, po 3měsících jsem vše znovu přeučil na mod2 za který děkuji Pavlu K. ten mě k němu dostal.Je to uplně něco jiného, mam z létání lepší pocit, ale létám pouze heli a nic jiného.Myslim, že na další stroje jako jsou letadla, je mode2 dosti nevyhovující.Zas je výhoda, že si vše od zalétnutí až po seřízení zalétnete sám, pilotů s mode2 je jako šafránu.Má to určité ´´výhody´´
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#65 Příspěvek od Bizon »

Drop píše:...mam z létání lepší pocit...

A přesně o tom to je. Člověk má lítat ten mód který mu víc sedí...
pns

#66 Příspěvek od pns »

a co kdyz nesedi zadny mod?
EVIL IS BACK 15.5.2012
Howking
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Howking »

pns píše:a co kdyz nesedi zadny mod?
- nelítat? :-D
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Kenny McCormick

#68 Příspěvek od Kenny McCormick »

v uplnych zaciatkoch mi bolo jedno aky mod, ked obe ruky boli lave, prsty drevene, kablik medzi rukami a mozgom s rychlostou dial-up a oci so zlou vyhodnocovaciou funkciou. Pomoze len sustavne upgrade /trening/ sim + real.
Mod som si vybral na zaciatku 2, kedze je na vrtas udajne lepsi. Pretoze som iny nemal, posudit neviem.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Howking »

Ono se mi nějak nezdá, že by na začátku mohl někdo posoudit, s čím se mu lítá lépe - prostě zvolí podle doporučení okolí a když už se dostane do stádia že by to byl schopen posoudit, má už reflexy natolik usazené, že je pozdě něco měnit. Mod je prostě danost se kterou se vrtulnikář rodí a pak už se sní musí naučit žít. Znám sice pár lidí co dávají dobře oba dva mody (a mohou si tedy vybírat), ale to jsou extra talenty s mozkem z gumy - to není pro smrtelníky :-)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Georg9

#70 Příspěvek od Georg9 »

Rok sem lital na simulatoru se špatným nastavením, mel jsem mod 2 ale místo směrovky jsem mel křidelka a místo křidélek směrovku. Naučil jsem se litat, jakž takž osmičky. Koupil jsem si blade msr a zjistil že litam na simu s uchylným nastavením, tak jsem predelal korektne na plnohodnotný mod2 a musel se preucit. Docela me stvalo, ze jsem se zacal ucit litat s takovým nastavením. Po mesici se mi nove nastaveni u sadilo v hlave a byl sem schopný na simu zaletet ostrou zatáčku v obou smerech. Takze me jedine moje vlastni blbost donutila se preucit :-D..
FlyBear

#71 Příspěvek od FlyBear »

Howking píše:Ono se mi nějak nezdá, že by na začátku mohl někdo posoudit, s čím se mu lítá lépe - prostě zvolí podle doporučení okolí

To je pravda. Začátečník se většinou zeptá někoho, koho považuje za zkušeného, a pak už jeho informaci prostě věří a zařídí se podle ní. Někdy bohužel blbě, proti vlastní intuitivní volbě...

Howking píše:a když už se dostane do stádia že by to byl schopen posoudit, má už reflexy natolik usazené, že je pozdě něco měnit.

A tohle, si myslím, nemusí být pravda.
Pokud se časem někomu začne zdát, že by pro něho byl jiný mód ten pravý, tak by měl zkusit na simu, co to udělá, když se pokusí přejít. A jedině na základě této své vlastní zkušenosti pak sám rozhodnout, jestli definitivně přecházet nebo ne. Každému může vyhovovat jiné řešení, to ale za něj nikdo cizí nevyhodnotí.
FlyBear

#72 Příspěvek od FlyBear »

Georg9 píše:Rok sem lital na simulatoru se špatným nastavením, mel jsem mod 2 ale místo směrovky jsem mel křidelka a místo křidélek směrovku.

Na tohle pozor, ať to někoho nemate :!:
Tohle nebyl mód 2 ani náhodou, ani nebyl nijak "špatně nastavený". Tohle byla zcela regulérní trojka - což je v podstatě mód 1 zrcadlově prohozený mezi levou a pravou páčkou. Pro úplnost - stejně tak mód 4 je jen zrcadlově prohozená dvojka.

Georg9 píše:...Po mesici se mi nove nastaveni u sadilo v hlave a byl sem schopný na simu zaletet ostrou zatáčku v obou smerech. Takze me jedine moje vlastni blbost donutila se preucit :-D..

Dobrý příklad toho, že přeučit se dá, pokud k tomu máš samozřejmě dobrý důvod.
psena
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od psena »

No zrcadlove snad ne :lol: To uz bylo opravdu jen pro fajnsmekry :D
72ka

#74 Příspěvek od 72ka »

Ahoj, cely zivot jsem letal prstama letadla. S novym radiem jsem se naucil palcovat a s vrtulnikem i letadly ted letam palcema. Udelat ale sikmou primku na kniplu mam problem hlavne pravym palcem. Letam MODE 1, protoze casto stridam letadlo/vrtulnik nekolikrat za sebou bez prestavky a s vrtulnikem zatim dokazu jen zakladni akrob. prvky. Na palcovani si myslim je dobry mit tvrdsi pruziny na kniplech, palec je tak silnej, ze jinak necitim stredy drah. Blby je ze v zapalu letu mam po letu pak v palcich dulky, zvlaste tictocy a tyhle epilepticky veci, kde nejak podvedome silene tlacim na knipl i kdyz se to chci odnaucit.
Když letadlo kouří, je to správně!
Georg9

#75 Příspěvek od Georg9 »

FlyBear píše:
Georg9 píše:Rok sem lital na simulatoru se špatným nastavením, mel jsem mod 2 ale místo směrovky jsem mel křidelka a místo křidélek směrovku.

Na tohle pozor, ať to někoho nemate :!:
Tohle nebyl mód 2 ani náhodou, ani nebyl nijak "špatně nastavený". Tohle byla zcela regulérní trojka - což je v podstatě mód 1 zrcadlově prohozený mezi levou a pravou páčkou. Pro úplnost - stejně tak mód 4 je jen zrcadlově prohozená dvojka.

Díky za nápravu a doplnění :).. Špatně sem se vyjádřil :-D.. ALe to co jsem chtel říct jsi z toho pochopil..
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“