Výběr vysilače

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
frontier
Kontaktovat uživatele:

#406 Příspěvek od frontier »

FlyBear píše:Nezměnili u Futaby zároveň s baterkou třeba i hardware v oblasti napájení a hlavně dobíjení baterky přímo ve vysílači?

ne
Dovi

#407 Příspěvek od Dovi »

frontier píše:
FlyBear píše:Nezměnili u Futaby zároveň s baterkou třeba i hardware v oblasti napájení a hlavně dobíjení baterky přímo ve vysílači?

ne

Samozřejmě ale nabíječka je jiná.
Jedná se o principiálně jiné články a mj. i s jinou detekcí ukončení nabíjení.

FlyBear

#408 Příspěvek od FlyBear »

Takže bez zásahu do hardware by byla výměna za Li-Ion stejně nepoužitelná.

Tedy spíš nepohodlná, musel bych tu baterii na každé nabíjení vytahovat z vysílače a nabíjet klasickou nabíječkou, jako ostatní baterie.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#409 Příspěvek od frontier »

FlyBear píše:Takže bez zásahu do hardware by byla výměna za Li-Ion stejně nepoužitelná.

Tedy spíš nepohodlná, musel bych tu baterii na každé nabíjení vytahovat z vysílače a nabíjet klasickou nabíječkou, jako ostatní baterie.

nic takového! Koupíš jen Li-Ion a originál nabíječku:

Obrázek

Obrázek
Dovi

#410 Příspěvek od Dovi »

FlyBear píše:Ta originální NiMh baterka pracuje dobře, vysílač vydrží několik hodin provozu (nezkoušel jsem to ale mít zaplé v kuse), což pro moje potřeby bohatě stačí. Teď v zimě trénuju na simu krátce každý den a dobíjím asi tak jednou za čtrnáct dní.

Otázkou tedy je, jestli kupovat nyní nový Li-Ion článek?

To už si musí každý zvážit sám, zda se mu to finančně a provozně "vyplatí".

Ale pokud dle svých slov nejsi v pozici člověka, který by využil respektive který opravdu potřebuje tu prodlouženou dobu neustále zapnutého vysílače při jeho napájení Li-Ion baterií (tj. např. ten, kdo dejme tomu často lítá na svahu od nevidím do nevidím), tak osobně bych počkal, až stávající NiMH doslouží, a teprve pak bych se rozhodnul, čím to dál napájet...

FlyBear

#411 Příspěvek od FlyBear »

Dovi píše:To už si musí každý zvážit sám, zda se mu to finančně a provozně "vyplatí".

No, financne se snad asi zadny konicek nemuze "vyplatit" :D :D
A provozne je to jasny - ja nijak extremni dobu provozu nepotrebuju. Litam rekreacne pro zabavu a i kdyz jedu treba na cely vikend na nejakou akci, zatim jsem nikdy nevyuzil ani tech par hodin provozu, ktere mi NiMh ve Futabe nabizi.

Dovi píše:...tak osobně bych počkal, až stávající NiMH doslouží, a teprve pak bych se rozhodnul, čím to dál napájet...

Jo jo, jestli to ale dopadne stejne jako u meho predchoziho Multiplexu, tak tam jsem se asi po sedmi letech provozu zbavil cele vysilacky - a originalni NiMh clanek v ni zrejme novemu majiteli slouzi dodnes :)
FlyBear

#412 Příspěvek od FlyBear »

frontier píše:nic takového! Koupíš jen Li-Ion a originál nabíječku:

Tak to jo, to by bylo reseni.

Ale stejne to necham plavat.

Nema cenu vyhazovat dobre fungujici NiMh baterku a stavajici nabijecku jenom proto, abych ziskal o neco delsi dobu provozu na jedno nabiti - kdyz ani plne nevyuziju stavajici dobu provozu s tou NiMh, kterou mam :) Nejak by mi to prislo lito, jako nesmyslne plytvani...
Dovi

#413 Příspěvek od Dovi »

FlyBear píše:
Dovi píše:To už si musí každý zvážit sám, zda se mu to finančně a provozně "vyplatí".

No, financne se snad asi zadny konicek nemuze "vyplatit" :D :D

Však proto jsem taky ten pojem "vyplatí" dal do uvozovek.

RCmichal

#414 Příspěvek od RCmichal »

když jsem před lety kupoval Futabu, tak byla součástí NiCd baterie 600mAh která poskytovala 3h provozu, výměnu za "vysokou" kapacitu 1400mAh jsem řešil až v okamžiku kdy jsem začal létat v termice, ty tři hodiny bylo občas málo a jít domů když to tak pěkně nosilo bylo škoda - rychlonabíjení ty baterky neznaly
coro

#415 Příspěvek od coro »

Za zmienku ale stojí jednoduchý výpočet že ak 600mAh bolo na 3 hodiny,
tak 2000mAh je na 10 hodín, a tie Eneloopy sa nesamovybíjajú tiež.
- takže komfort zostáva rovnaký a to aj so starým nabíjačom..
Soľahlivosť je v poriadku a podľa mňa životnosť v rokoch bohate dostatočná, ak náhodou nie o dosť lepšia než u lipol (podľa mňa), teda samozrejme ak sa neupečú pri nabíjaní teplotou nad cca 45 stupňov.
RCmichal

#416 Příspěvek od RCmichal »

s Eneloopy mám zkušenosti dobré v jiných aplikacích, ale já jsem si jaksi zvyknul na NiCd Sanyo SCE 1800mAh které mají samovybíjení také nízké takže používám tyto (pack přímo pro Futabu) váha TX je samozřejmě vyšší, ale na pultu mi to nevadí, u LiPol v TX nemohu dát vlastní zkušenosti, ale kamarád který je používá je hodnotí zatím kladně (po necelém roce používání)

odběr FC-18 V3 s VF TWIN TXu je 150mA takže 1800mAh je na 10h s rezervou
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“