Hitec Eclipse 7-Skúsenosti-poradte

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od lubo1 »

pilot205 píše:ja by som ju kupil 2,4 :D

Ak chceš lietať elektrovetrone, zabudni na všetky Eclipsy, FF7, DXx.... U Fujtaby začni na T8 a vyššie, U Hiteca Aurorou, MPX Evo9. Lacnejšie rádia sú vyhodené peniaze... Vetrone potrebujú náročný soft a ten v lacných rádiach nenájdeš....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Milan Nes »

zdzd píše:Eclipse je jeden velký průser, hned od doby co vznikla. Software je úplně blbě a Hitec nikdy neměl sebemenší snahu s tím cokoliv dělat.

Helisoft nefunguje vůbec. Už z principu. http://jiri.palik.sweb.cz/eng/index.htm

U delta mixu se při reverzu serva nereverzuje jeho trim a jde obráceně.

A vrcholem je to, že se za jistých okolnotí servo při maximální výchylce zreverzuje. To je úplná špička. Zabereš na plno doleva a servo naběhne na plno doprava...

Řeší to Palikův firmware, ale brát vysílač s tím, že se do něj musí nahrát homemade systém je poněkud zvláštní. Tím ovšem nechci shazovat Jirkovu práci. Sám nahnal to co velká firma nebyla schopna.

Proti tomu jsou úlety Aurory celkem bezvýznamné. Tam blbnou jen některé věci a ne u všech. Ovladač, který nefunguje po celé velikosti výchylky, rozsah serva, který se za půl hodiny od zapnutí TX sníží na polovinu...

V okamžiku, kdy se Hitec snaží vyrobit něco extra, vždycky dojde k tomu, že si to něčím podkopá.

mno ale píšeš to "nějaký homemade soft" to zní dost ...
měl si jí někdy ? já s ní mám odlítáno dost desítek hodin s Palíkem
a neměl sem ani jeden problém,

k tomu nastavení, palík vše řeší pak mi to přijde že stále az ty peníze
je to dobrá volba,

pravda já sám chci jít o třídu dál takže du do Fujtajbly 8 ky
ale naprosto bych nezatracoval Eclipsu když se dá sehnat
za výbornou cenu a v dané pořizovací kategorii nemá konkurenci ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jyrry »

Milan Nes píše:..........

mno ale píšeš to "nějaký homemade soft" to zní dost ...
měl si jí někdy ? já s ní mám odlítáno dost desítek hodin s Palíkem
a neměl sem ani jeden problém,

..........

To vis, dlouholeti Hiteco-bijci musi davat padne argumenty...
Taky mam Eclipsu, bez Palikova softu mi chybelo vic pameti a pak casem i dalsi kanal a volnejsi prirazeni kanalu (problemy zadne), s Palikovo softem mi nechybi momentalne nic, jenom je trochu skareda, ale to byla i bez toho softu...
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od lubo1 »

jyrry píše:To vis, dlouholeti Hiteco-bijci musi davat padne argumenty...
Taky mam Eclipsu, bez Palikova softu mi chybelo vic pameti a pak casem i dalsi kanal a volnejsi prirazeni kanalu (problemy zadne), s Palikovo softem mi nechybi momentalne nic, jenom je trochu skareda, ale to byla i bez toho softu...

Hitecobijec niesom. Eclipsu som mal.... s origosoftom...
Največšia perla - nešiel trvalo zapnúť žiaden voľný mix - tak to som nevidel u žiadneho iného rádia. Súdruhovia evidentne niećo nezvládli....
Nieje ani jeden voľný mix s prenosom trimu....
Nieje možné vybrať spínać pre zapínanie čohokoľvek a na každom spínači je viacero funkcii - takže zkombinovať niečo je problém.
Mixy sú s chybami - viď deltamix
Počítadlo prevádzkového ćasu do 199, ale bežné aku vydržia 600 minút, takže si stejne nikdy nevedel, či už nabíjať alebo nie.
Eclipsu nemám už 10 rokov, ale nasr...ý som dodnes. To už Optic je na tom trošku lepšie.
Palik soft prišiel až keď som sa šťastne Eclipsy zbavil a nemení to nič na tom, že súdruhovia to trošku posr..li.
mior
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od mior »

Z mojich osobných skúseností je Eclipse s PalikSoftom lepšia voľba ako FF-7.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
mior
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od mior »

Inak najviac sa mi páči, ako mnohí Eclipse odsudzujú a ani ju nedržali v ruke. Na posúdenie hocijakej súpravy nestačí ju len trochu odskúšať, treba v nej niečo aj naprogramovať, aby som objektívne posúdil, či niečo ide alebo nejde. A pozor! To, že niečo sa mi nepodarilo naprogramovať neznamená, že to nejde vôbec!!!
Najobjektívnejšie je s daným vysielačom odlietať sezónu-dve, mať viacero modelov a až potom robiť uzávery.

To že PalíkSoft je "homemade" predsa ešte neznižuje jeho hodnotu!!!
Nieje predsa žiadny dôvod ho takto klasifikovať a degradovať celý systém.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lubo1 »

mior píše:Inak najviac sa mi páči, ako mnohí Eclipse odsudzujú a ani ju nedržali v ruke. Na posúdenie hocijakej súpravy nestačí ju len trochu odskúšať, treba v nej niečo aj naprogramovať, aby som objektívne posúdil, či niečo ide alebo nejde. A pozor! To, že niečo sa mi nepodarilo naprogramovať neznamená, že to nejde vôbec!!!
Najobjektívnejšie je s daným vysielačom odlietať sezónu-dve, mať viacero modelov a až potom robiť uzávery.

To že PalíkSoft je "homemade" predsa ešte neznižuje jeho hodnotu!!!

Je dosť veľká šanca, že aj u paliksoftu sú prevzaté mnohé chyby z orginálu. Neverím, že prerobil komplet soft... Ale máš pravdu, Paliksoft som nemal v ruke, nemôžem súdiť.... ale len tak pre srandu skús v deltamixe odotćiť smer mixovania a potom skús trimovať.... V origosofte zabudli tie trimy otočiť, takže ak si zmenil v mixe hodnoty na opačné - išli trimy opačne ako kniple. :oops: No a ak na to prídeš až pri zálete - poslednom pre eroplán.... potom to nepoteší.
mior
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od mior »

Tak toto vyskúšam, či Palik opravil a dám vedieť.
Ale mám za to, že áno, lebo mám jednu deltu a pri trimovaní som nezistil žiadnu opačnú závadu. Ale kuknem priamo na servá a uvidíme.
zdzd

#24 Příspěvek od zdzd »

mior píše:To že PalíkSoft je "homemade" predsa ešte neznižuje jeho hodnotu!!!

Homemade je termín pro doma zhotoveno. Což na Palikův software sedí. Není to nic o degradaci ani kvalitě a neshazuje to jeho práci, což jsem uvedl hned v prvním příspěvku.

Poselství je v něčem jiném. Eclipse měla při uvedení na trh cca. dva roky zpoždění. Prý kvůli problémům se softem. Pak přišla a soft byl zmršený a odflinknutý. Nikdy na to nesáhli, nikdy žádná snaha o nápravu. To, že to Palík rozchodil, svědčí o jediném. Firma tomu nebyla schopna věnovat ani tolik, co jeden programátor ve svém volném čase.

A to o něčem svědčí. Tedy o Hitecu a jeho službách.
imagin
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od imagin »

Mam ji druhym rokem s Palikovo softem - spousty veci, ktere tady zminujete ten SW resi (volne mixy, zpozdeni plynu aj)
Pred tim rokem a neco stala uprava SW cca 500 Kc - za tuto cenu dostanete minimalne o jednu tridu vyssi vysilac s pameti na 22 modelu apod.
Uznavam, ze na slozitejsi provoz vetronu ten SW nejspis nestaci (coz je dano i pameti, moznosti displeje atd), ale mam na tom stale minimalne 3 akro rezimy + sim a nemuzu si stezovat.
Hodnotit eclipsu bez Palikovo SW a s nim je srovnavani nesrovnatelneho, protoze jak tu, jiz zaznelo original SW je opravdu o nicem. Zjistl jsem, ze vetsina nemoznosti tam neco "nacpat" je spis o moji neschopnosti - tak jsem napsal email Palikovi a on mi temer ihned odpovedel - coz je dalsi velke +.
Takove male shrnuti jeho rozsireni je zde
http://www.volny.cz/jiri-palik/manual/Index.htm
No a dovolim si jeste srovnani - alternativa v DX7 - za jeden prijimac do DX7 mam 3 k modulu Assan . (snad se ted diskuse nerozstipi na hodnoceni kvality tech ci onech 2.4 modulu :) )
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od lubo1 »

mior píše:Tak toto vyskúšam, či Palik opravil a dám vedieť.
Ale mám za to, že áno, lebo mám jednu deltu a pri trimovaní som nezistil žiadnu opačnú závadu. Ale kuknem priamo na servá a uvidíme.

Treba prehodiť hodnoty v delta mixe na opačné znamienka - ono to zmení smer mixovania - prehodí ľavá/ pravá - hore/dolu.... a potom skús trimovať- či ide smer trimu za skutoćným smerom kniplu..... Ak to otoćíš - potom budeš povedzme výškovkou od seba priťahovať - potom aj trim od seba ti bude priťahovať..... u origo to nefungovalo
Netvrdím, že to neopravil, ale E7 mala viacero SW bugov, na ktoré som priśiel hne´d prvý mesiac pouźívania, len si ich nepametám. Niečo bolo aj v kombinácii motýľ vs. krídelká, niečo okolo zakrivenia profilu vs. Crow, ale na podrobnosti si nespomeniem.....
Proste po druhom držkopáde vinou softu šla z domu.
Naposledy upravil(a) lubo1 dne pon 06.12.2010 15:20, celkem upraveno 1 x.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Doktor »

Pokud dneska tu Eclipse někdo vlasní a nemá tam Palíkův soft, tak jeho pořízením určitě hodnota rádia vzroste. O tom žádná.
Ale pokud bych byl dnes postaven před otázku koupit novou Eclipse nebo nekoupit novou Eclipse, tak mi nenapadá jedinej důvod proč jí kupovat. Podmínkou nákupu by bylo stejně osazení Palíkem, protože bez něj je to celkem bída. Když tedy připočtu ještě náklady na Palíka, tak už bych se rozhlížel po jiném rádiu které se nemusí "dodělat". To už raději Cocpit SX nebo MX-16s. Tak jak se dnes prodává Eclipse, tak je to z mého pohledu předraženej model kterej vcelku nic moc neumí. Na to co umí, by to rádio mělo být levnější jak Optic. A nezachrání to ani 1 kanál navíc.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Milan Nes »

Popravde nechapu jedinej duvod proc by mela bejt levnejsi jak optic ...
Jeden jedinej, pravda musis brat tech 600 za Palika a pak mas o ligu jinde vysilacku, co presne nejde u 4 servoveho kridla udelat ze to tu vsechni hned hazej do pytle a jaky byt treba jen jediny BUG to ma po palikovi ?

Jako prijde mi to naprosto nesrovnatelny s opticem, jinak ma pak o dva kanaly vic, libovolne prirazovani prepinacu, plne otevrene programovani ...

proste naprosto nesrovnatelny s opticem ...

ale to asi nema cenu resit ... holt na tohle mmi prijde ze prevazuje osobni pocitovej nazor nad logikou, kdyz to srovnam tak za ty prachy co se da sehnat ted eclipsa pravda z bazaru tak z bazaru nesezenes srovnatelny radio pri beznejch cenach, potom to vidim jako naprosot idealni vstupni radio ..

pravda jedna podminka a to je Palik coz je pravda tejden zdrzeni po koupi a plus 700 porizovaciho nakladu

znamej ji bral i ted novou a neztezuje si, naprogramuje si cokoliv a to lita 6 servovy corrado s motejlem ..

Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Doktor »

>Milan Nes
Já srovnával origo soft Eclipse s origo softem Optic. V téhle konfiguraci nenajdeš jedinej důvod proč by Eclipse měla být dražší jak Optic.
Srovnávat Eclipse + Palík s Opticem je hloupost. Tam je Eclipse vejš.

A jinak pro mě je problém 4 servové křídlo i s Palíkem. Né že by se nedalo, ale způsob jakým se dá se mi nelíbí. Tim samozřejmě nechci nějak snižovat práci pana Palíka. Naopak. Hodně toho co Hitec zmr*** Palík napravil.

Když pudu do krámu a koupim origo Eclipse, tak si domů odnášim celkem hloupoučký rádio. Určitě se nenechá bavit o za málo pěněz hodně muziky. Spíš naopak.
Surgical

#30 Příspěvek od Surgical »

Shrňme to: Buď to myslím seriozně, pak kor v dnešní době Eclipsu NIKOMU radit nebudu, to, nač je opravdu POUŽITELNÁ, nestojí za ty peníze, za které se prodává a to ani bazarově.
Nebo se jí potřebuju zbavit a pak holt, budu chválit.....no nic, taky jsem míval Eclipsu ještě před érou 2,4 GHz (předtím Flash 5x) a vydržela u mě 3 měsíce, pak jsem zamačkl slzu, s citelnou finanční ztrátou ji prodal a od té doby prostě Hitec vysílačky už neee....

P.S. Jen se vracím k názvu threadu Hitec Eclipse - Skúsenosti, poraďte.
Tak já radím NEBRAT.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“